2020-08-10 12:13

PDL pregăteşte moţiune de cenzură împotriva guvernului Ponta la începutul lui iunie

 |  14:45
PDL pregăteşte moţiune de cenzură împotriva guvernului Ponta la începutul lui iunie

La mai puţin de o lună după ce au trecut în opoziţie, democrat-liberalii anunţă o primă ofensivă împotriva actualei guvernări, deputatul PDL Cezar Preda anunţând că formaţiunea sa trebuie să depună la începutul lunii iunie o moţiune de cenzură. Preda a explicat că moţiunea de cenzură se impune din cauza „intervenţiei brutale în justiţie” a Cabinetului Ponta şi prezenţa în Guvern a unor oameni cu probleme de imagine şi de probitate morală.

„Având în vedere intervenţia brutală în justiţia română a guvernării Ponta-Antonescu, prin apărarea puşcăriabililor şi prin introducerea în Executivul României a oamenilor cu grave probleme de imagine şi de probitate morală, PDL trebuie să introducă imediat moţiune de cenzură. Aceasta trebuie introdusă în Parlament la începutul lunii iunie şi românii să primească răspuns de la Guvern de ce ne întoarcem înapoi la pedeserismul din anii 2000”, a spus Cezar Preda, preşedinte al organizaţiei Buzău a PDL, potrivit Mediafax.

Întrebat la ce se referă când acuză intervenţia brutală a guvernării în justiţie, Cezar Preda a precizat că are în vedere ce s-a întâmplat la Inspectoratul de Stat în Construcţii, la subiectul numirii lui Şerban Nicolae, fost senator PSD, ca secretar de stat în Ministerul de Interne, dar şi la faptul există „oameni din Guvern care sunt datori la oameni de afaceri”, el dându-l ca exemplu de Daniel Constantin.

La rândul său, vicepreşedintele PDL, Traian Igaş, a apreciat că Guvernul Ponta „s-a remarcat printr-o răutate nemaiîntâlnită”, fiind obligaţia actualei opoziţii de a-l sancţiona printr-o moţiune de cenzură, precizează aceeaşi sursă.

„Încă de la învestirea acestui guvern au planat mai multe suspiciuni privind competenţa şi corectitudinea unor membri ai Cabinetului Ponta. Uzura acestui Guvern a început încă din prima şedinţă de Guvern, când printr-o intervenţie brutală, s-a adoptat o Ordonanţă prin care Guvernul Ponta pedepseşte autoritatea locală prin retragerea unor sume importante privind cofinanţările pe proiecte europene, bani acordaţi de fostul Guvern Ungureanu. Practic, acest Guvern Ponta s-a remarcat printr-o răutate nemaiîntâlnită şi este obligaţia noastră, a celor din opzoiţie, de a-i sancţiona printr-o moţiune. Este un demers democratic, prin care încercăm să scoatem în prim-plan deficienţele acestui guvern şi faptul că majoritatea promisiunilor făcute nu vor fi respectate”, a declarat Igaş.

De asemenea, preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, a anunţat că propunerea lui Cezar Preda va fi discutată în şedinţa Biroului Permanent Naţional al PDL, de luni. "Sunt de acord să discutăm această propunere la şedinţa BPN de luni, pentru că trebuie să apărăm justiţia de ingerinţe politice. Altfel, ar însemna să ne întoarcem la sistemul Năstase-Stănoiu din periaoda 2000-2004", a spus Sulfina Barbu, membru al BPN al PDL.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639564-02-15Parerea ta...

CAMELIAN PROPINATIU
26 Mai 2012

Victimele clasei politice nu pot decât sa ureze succes primei motiuni anti-Ponta, sa vedem ce se mai întâmpla!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz