2020-04-05 15:57

PDL, teatru de război. Elena Udrea vorbeşte pe limba grupului de la Bruxelles

 |  18:47
PDL, teatru de război. Elena Udrea vorbeşte pe limba grupului de la Bruxelles

ElenaUdrea s-a apropiat vizibil de “grupul de la Bruxelles”, grup pe care îl poatefolosi cu succes în bătălia sa pentru detronarea din fruntea PDL a triadeiBlaga-Berceanu-Videanu, dar şi pentru a obţine o funcţie de conducere la congresulde anul viitor. Ea şi-a exersat imaginea de reformatoare a partidului luniseară la emisiunea “Naşul”, unde a vorbit de remaniere guvernamentală şi şi-aacuzat colegii din Guvern că se lasă cumpăraţi de Vântu prin intermediari.

Ministrul dezvoltării şi turismului, Elena Udrea, a explicatluni seară la emisiunea “Naşul” de pe B1că se apropie data scadentă la care miniştrii vor fi luaţi la bani mărunţi, iarcei care nu şi-au făcut treaba vor fi remaniaţi, exact aşa cum a cerutpreşedintele Traian Băsescu. “La 1 septembrie este o mare aşteptare caevaluarea miniştrilor şi a activităţii lor să se facă, să se vadă dacă şi-aurespectat obligaţiile pe care le-am avut, de a pune în practică măsurileanticriză şi să se întâmple câteva remanieri, acolo unde, desigur, va fi cazul.Deci probabil că la 1 septembrie vom vedea şi acest lucru; va veni acest momentîn care, în urma analizei, vor fi miniştri care vor fi remaniaţi”, a spus ElenaUdrea. Ea a adăugat că miniştrii trebuie să pună în practică măsurile anticrizăşi nu să facă doar declaraţii despre ele, iar cine nu reuşeşte, nu vrea sau“are altă agendă” pleacă. Udrea a apreciat că Băsescu, pe lângă “atributul constituţional” de a cere demisiapremierului şi a miniştrilor, are dreptul să ceară acest lucru deoarece el i-aadus pe fiecare din miniştrii în Cabinet.

Moraru, atac direct la Blaga

ElenaUdrea, a pus paie pe foc împotriva unor colegi din Guvern pe care i-a acuzat,fără să dea vreun nume, că încalcă interdicţia impusă de premier de a încheiacontracte de publicitate cu televiziunile de ştiri. “Sunt unele ministere careacordă asemenea contracte, mai ales indirect, prin firme apropiate instituţieirespective, pentru ca miniştrii să aibă o imagine bună”, a plusat Udrea. “Anulacesta a fost un memorandum în Guvern şi primul ministru a interzis oricepublicitate din cauza strângerilor bugetare, să nu mai dăm banii pe publicitateatunci când nu este necesară. Deci ni s-a interzis orice fel de publicitate. Şicu toate astea, s-a făcut publicitate! Se mai face şi indirect, adică nu dau eudirect banii de la minister, ci dă o firmă care lucrează cu ministerul, darînţelegerea este ca ministrul să aibă o imagine bună”, a detaliat ea adăugândcă aceasta este slăbiciunea unor demnitari în faţa presei plătite de Vântu carecedează pentru a avea o mai bună imagine şi pentru a nu fi criticaţi. “Presa este plătită de Vântu să toaceinstituţiile statului, să toace încrederea românului în aceste instituţii, înreprezentanţii lor”, l-a atacat ea direct pe patronul Realitatea TV. MinistrulDezvoltării consideră că toată presa este coruptă şi plătită să spună şi săaibă atitudinea pe care o are, “după cum s-a văzut”, dar acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu foarte mulţireprezentanţi ai instituţiilor statului care de-a lungul anilor au fost şi suntplătiţi “ca FNI să doarmă liniştit” şi “să nu se amestece în treburile domnuluiVântu”. Udrea s-a ferit să nege, dar nici nu a aprobat, rafala de acuzaţii pecare a adus-o realizatorul emisiunii, Radu Moraru, lui Vasile Blaga despre carea spus că ar fi făcut un “blat ordinar” cu Dan Voiculescu, patronul Antenelor,televiziuni la care alţi miniştri “sunt tocaţi şi înjuraţi”. “Dumneavoastrăfiindcă nu plătiţi nicăieri sunteţi înjurată peste tot, da? Alţii însă, «bărbaţiadevăraţi» din PDL, care fac blaturi ordinare, dovedibile prin casete, ăia n-aunici o treabă”, a periat-o Moraru peUdrea. Aceasta din urmă s-a grăbit să-l aprobe spunând că ea nu face parte dincategoria celor care au plătit presa ca să aibă o imagine bună. “Acum, sigur,sunt şi colegii mei, şi chiar n-aş şti să vă spun, dacă fac aşa ceva. Cert estecă eu nu fac aşa ceva şi m-am străduit să nu fac înţelegeri cu presa asta careare jocul pe care îl face de ani de zile împotriva PDL, a Guvernului şi a luiTraian Băsescu”, a spus ea.

S-a apropiat de Cristian Preda

ApropiereaElenei Udrea de Grupul de la Bruxelles din care fac parte, printre alţi câţivaeuroparlamentari ai partidului, a devenit clară în momentul în care l-a invitatla prima şedinţă a PDL Bucureşti pe care a condus-o ca preşedinte interimar peCristian Preda. Perceput ca un exponent de seamă al Grupului reformator de laBruxelles, grup care se declară gata să preia partidul din mâna vechii gărzi,Preda, altă dată un critic al omului politic Elena Udrea, a răspuns pozitivinvitaţiei acesteia. Mai mult, el a lăudat-o pe Udrea după şedinţa de la Snagovla care Băsescu i-a muştruluit pe democrat-liberali spunând că ea a fostsingurul ministru care a acceptat şi a răspuns criticilor venite din interiorulpartidului. Ulterior, Cristian Preda a spus că poate fi inclusă în grupulreformator pentru că „pare mai sensibilă la ideileenunţate de noi decât Blaga, Berceanu şi Videanu, la ceea ce înseamnă acest aerproaspăt cerut de societate”.

ElenaUdrea: „E atributul constituţional al preşedintelui să ceară demisia primului-ministru, a miniştrilor“

Elena Udrea, invitatăluni seară la emisiune „Naşul“, a lăsatsă se înţeleagă că la 1 septembrie preşedintele Băsescu ar putea produceschimbări majore în Guvern. Citiţi în continuare un fragment din emisiuneamenţionată:

ElenaUdrea:Acum vă spun cu sinceritate că avem acest termen, 1 septembrie, şi partidulaşteaptă să vadă evaluarea miniştrilor şi sancţiunile acolo unde se impun,sancţiunea fiind remanierea. Deci răgazul pe care preşedintele l-a dat acestuiGuvern, pentru că dincolo de faptul că preşedintele a adus pe fiecare dintreminiştri în Guvern, fără preşedintele Traian Băsescu acest Guvern nu exista încomponenţa asta, dincolo de această situaţie e atributul constituţional alpreşedintelui României să ceară demisia primului-ministru, a miniştrilor şi aşamai departe. Deci la 1 septembrie e o mare aşteptare ca evaluarea miniştrilorsă se facă, a activităţii lor şi a felului în care şi-au respectat obligaţiilepe care le-au avut, de a pune în practică măsurile anticriză şi să se întâmplecâteva remanieri acolo unde va fi cazul. Deci probabil că la 1 septembrie vomvedea şi această... va veni acest moment în care vor fi miniştri care vor firemaniaţi.

RaduMoraru: Din punct de vedere politic, dar din punctul meu de vedere, ca şi cetăţean,la 1 septembrie vom avea sentimentul că lucrurile vor fi bine? Că nu măîncălzeşte cu nimic lupta politică, se vor supăra 3 miniştri că au fost remaniaţi.

ElenaUdrea: Nu e o luptă politică, tocmai pentru a restabili încrederea în ochiicetăţenilor că ştim ce facem, că acest Guvern şi-a asumat un set de măsuri, pede o parte de reducere a cheltuielilor bugetare, pe de altă parte un set demăsuri de relansare economică, pe care le pune în practică. Nu doar vine şiface nişte declaraţii, ci are consecinţe, declaraţiile acestea au consecinţe,sunt puse în practică. Şi cine nu reuşeşte să pună în practică, sau nu vreau, oriare altă agendă, acela e sancţionat tocmai pentru a arăta cetăţenilor că nuexistă rabat de la acest imperativ, cine nu se supune imperativului pleacă.Dacă vorbim de imagine, este o vorbă, fiecare pasăre pe limba ei piere. Dacă nuvom reuşi să comunicăm coerent şi să comunicăm toate măsurile pe care acestGuvern le ia şi importanţa lor şi ce ne determină să luăm aceste măsuri, ceţintim cu ele şi ce obţinem cu implementarea lor, atunci vom avea de suportatconsecinţele acestei incapacităţi de a comunica pe care Guvernul în mare parteo are.

RaduMoraru: Ştiţi ce nu avem iarăşi? Eu parcă nu am răbdare până la 1septembrie, aş vrea să ştiu mai devreme: ministerul cutare anul acesta cheltuieştemai puţin decât în 2009 şi mai puţin decât în 2008, pentru că mă intereseazăamândoi anii să văd ce progrese s-au făcut, cu 35%, 45%. Ar trebuit să fiubombardat zilnic, eu, ca ziarist, ca să pot să informez opinia publică cu totce a făcut. Uite, Udrea a putut, ăla nu a putut, ăla a făcut. Altfel nu o să neconvingeţi că aţi făcut reduceri. Vrem să ştim cine are planul, cine evizionar? Să spună premierul: din martie veţi trăi mai bine, vor creşte baniila loc, salariile. Ne trebuie informaţii de genul ăsta.

ElenaUdrea: Aceste măsuri nu au fost luate după ureche, s-au făcut nişte calculela Ministerul Finanţelor, au fost discuţii cu Fondul Monetar Internaţional,Comisia Europeană şi am ajuns la concluzia că aceste măsuri, reducereasalariilor cu 25% şi reducerea pensiilor care nu s-a putut face din cauzaCurţii Constituţionale, sunt măsuri despre care şeful delegaţiei FMI laBucureşti a afirmat că sunt măsurile corecte. Noi ne aşteptăm ca odatăimplementate, dar odată implementate pentru că în acest moment abia încercăm săle implementăm. Odată implementate ele să îşi producă efectele, să nu mai avemgaura aceea în buget, la fondul de salarii şi la fondul de pensii şi să putemsă nu ne mai împrumutăm pentru a plăti pensii şi salarii, ci eventual dacă neîmprumutăm să ducem banii în investiţii, pentru că dacă economia nu produce nuai cu ce să plăteşti pensii şi salarii. Aud tot timpul această nebunie: în locsă dăm banii la pensii noi investim în nu ştiu ce. Investiţiile aduc bani labuget.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-09-08

Mai multe imagini:
PDL, teatru de război. Elena Udrea vorbeşte pe limba grupului de la Bruxelles
zoom
PDL, teatru de război. Elena Udrea vorbeşte pe limba grupului de la Bruxelles
zoom
Parerea ta...

PISCEKY
28 Iul 2010

fratilor .......asta chiar ne crede prosti???????? pai ea sa reformeze ce?pe cine?si mai ales cum? poate vb cu nastase sa-i mai dea niste contracte cu psd!sa nu ma intelegeti gresit...adica nu sunt eu guru acestei tari dar ...se vede din avion ca astia vor sub orice forma sa ne faca sa credem ca pe ei ii intereseaza de soarta romaniei!doamne!dar prosti ne mai cred!i-as recomanda doamnei ..(adica doamna doar ca sunt eu civilizat)chiar imperativ as ruga-o sa .....plece si ea la Bruxelles !!!!!!
PISCEKY
28 Iul 2010

sper ca odata ajunsa acolo domnia sa sa ne faca mindri de dinsa! cu toata condescendenta de care pot da dovada ......promit sa am doar cuvinte si aprecieri deosebite despre dinsa.doar de la distanta se vad lucrurile bune pe care domnia sa le-ar face! p.s daca nu reusesc in a aprecia genialitatea doamnie udrea promit sa-mi fac autocritica si daca nici asta nu ajunge ,atunci,in mod sigur,am sa apelez la adrian paunescu ca doar domnia sa.....cu verbul este frate!ha!ha!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine