2020-02-18 02:42

PENSIILE SPECIALE, abrogate. Proiectul PMP a trecut tacit de Senat

 |  13:23
PENSIILE SPECIALE, abrogate. Proiectul PMP a trecut tacit de Senat

Reglementările privind pensiile speciale ale deputaților și senatorilor, precum și cea a Avocatului Poporului, dar și cele privind pensiile de serviciu ale anumitor categorii profesionale, precum diplomați, funcționarilor publici parlamentari sau personalului Curții de Conturi, au fost abrogate printr-un proiect de lege adoptat tacit de senatori. Guvernul nu susține proiectul, susținând că ar afecta dreptul la ”un nivel de trai decent” al celor în cauză.

Senatul a adoptat tacit o nouă lege pentru pensii speciale prin care se cere anularea acestora. Legea va fi fi trimisă Camerei Deputaților, forul decizional.

Proiectul de lege fusese inițiat de parlamentarii PMP, care au reclamat diferența uriașă între pensiile speciale sau de serviciu menționate și pensiile invalizilor, veteranilor sau văduvelor de război.

Prin urmare, proiectul legislativ propune abrogarea prevederilor legale cu privire la:

- pensiile de serviciu ale personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă; - pensiile de serviciu ale personalului Curții de Conturi;

- pensiile de serviciu ale membrilor Corpului diplomatic și consular al României;

- indemnizațiile pentru limită de vârstă/ pensiile speciale ale deputaților și senatorilor; - pensiile de serviciu ale personalului auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea și al personalului care funcționează în cadrul Institutului Național de Expertize Criminalistice;

- pensiile de serviciu ale funcționarilor publici parlamentari;

- pensia specială a Avocatului Poporului.

Proiectul a avut ca termen final de dezbatere finalul anului trecut, așa că, veniți din vacanță, senatorii, primi care trebuiau să discute proiectul și care îi întocmiseră raport de respingere în comisia de specialitate, au aflat acum că proiectul a fost adoptat tacit, urmând să fie transmis deputaților pentru adoptare. CCR a decis recent că prevederile din Legea de organizare a Avocatului Poporului care instituie pensie specială pentru deținătorii acestei funcții sunt neconstituționale, admițând astfel sesizarea președintelui Klaus Ioahnnis.

„Sursa de finanțare pentru acoperirea creșterii cheltuielilor cu recompensele acordate invalizilor de război, veteranilor de război, văduvelor de război și văduvelor de veterani de război, precum și urmașilor personalului armatei decedat în teatre de operații va fi asigurată prin abrogarea pensiilor de serviciu aflate în afara principiului contributivității, jurisprudenței Curții Constiuționale și practicii statelor NATO”, se arată în expunerea de motive a inițiativei legislative.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-06Parerea ta...

GUVERN MAFIOT!
06 Feb 2019

La cât sunteți de BOGAȚI, ce aia calului mai vreți? ZDRENȚELOR! Pulimea, pe care o SPOLIAȚI de v-ați îmbogățit timp de 30 de ani, NU ARE DREPTUL LA UN TRAI DECENT? DE CE VOI? SAU,NUMAI VOI? PENTRU FAPTUL CĂ UNA AȚI PROMIS ÎN CAMPANII CA SĂ VĂ VOTEZE PULIMEA, ȘI ALTA-ȚI FUMAT ȘI DAT LA CAP CELOR CARE V-AU VOTAT, NU? KK-ȚI BOLNAVI - DE CE NU REVIZUIȚI PENSIILE DE HANDICAP SAU INDEMNIZAȚIA CU CARE MORI DE FOAME, AIA DE ȘOMAJ? VOI SUNTEȚI CANCERUL ROMÂNIEI, VOI SUNTEȚI NIȘTE REBUTURI UMANE, INCALIFICABIL DE ORDINARI!
SPUNEA CAREVA PE-AICI
06 Feb 2019

că v-ați ÎNMULȚIT ca ciupercile după ploaie și că sunteți mai mult de 800 și ceva de parlamentari + jigodiile care vă secondează! Un BOU sau O VACĂ care nu face absolut NIMC, NU I-A CUVÂNTUL, NU SE IMPLICĂ, STĂ CA MUTUL/MUTA DIN MANDAT ÎN MANDAT VREA TRAI DECENT PE LENE! SUNTEȚI NIȘTE IMPOSTORI, NIȘTE SABOTORI, NIȘTE VÂNDUȚI ORDINARI...E DULCE TRĂDAREA, SUBMINAREA ECONOMIEI ȘI DETERMINAREA BEJENIEI ROMÂNILOR DE RÂND, NU? PANARAMELOR!
FURNICUȚA PRODUCTIVĂ:
06 Feb 2019

În fiecare zi, în zorii zilei, sosea la serviciul său FURNICUȚA productivă și fericită. Acolo își petreceea zilele Furnicuța; muncea, muncea cu spor și cânta veselă. Ea era fericită și firma mergea foarte bine. Dar...BONDARUL, director general la firma unde lucra Furnicuța, a considerat că nu era posibil ca Furnicuța să lucreze cu capul ei, așa că a creat postul de SUPRAVEGHETOR. Pentru aceasta l-a angajat pe SCARABEU, care avea multă experiență. Prima preocupare a Scarabeului-supraveghetor a fost să organizeze munca Furnicuței, și a pus-o să facă rapoarte de activitate zilnice. În curând a fost necesară angajarea unei SECRETARE pentru a-l ajuta pe Scarabeu la citirea și înregistrarea rapoartelor Furnicuței. Așa că au angajat o PĂIENJENIȚĂ care organiza actele și răspundea la telefon. Între timp, Furnica productivă și fericită muncea, muncea, muncea... BONDARUL, directorul general era foarte mulțumit de rapoartele date de Scarabeu, așa că a mai cerut statistici, indicatoare de gestiune și pronosticuri. Atunci a fost nevoie de angajarea unui GÂNDAC, asisten pentru supraveghetor...și a mai fost nevoie de un nou calculator și de o imprimantă color.
CURâND,
06 Feb 2019

Furnicuța productivă și fericită a început să se plângă de toată hârțogăria și de toate rapoartele pe care trebuia să le facă. Cântecul ei nu mai era la fel de vesel ca înainte. BONDARUL, directorul general, văzând aceasta, a considerat că trebuie să ia măsuri. Așa că a creat postul de ȘEF DE DEPARTAMENT, acolo unde lucra Furnicuța productivă și fericită. Postul i-a revenit unui GREIER, care și-a făcut un birou nou, modern și echipat corespunzător. Noul șef de departament avea nevoie de un ASISTENT, care să îl ajute în pregătirea planului strategic și al bugetului pentru departamentul în care lucra Furnicuța productivă și fericită.
FURNICUȚA
06 Feb 2019

nu mai cânta ca înainte, și era din ce în ce mai stresată. Într-o zi, directorul general, uitându-se pe cifre, și-a dat seama că departamentul unde lucra Furnicuța, nu mai era la fel de rentabil ca înainte. Așa că, a angajat-o pe BUFNIȚĂ – consultant de specialitate, pentru un diagnostic. BUFNIȚA a stat 3 luni la firmă; în urma studiilor făcute, a tras următoarea concluzie: ”Departamentul are prea mult personal...”. Așa că, urmând sfatul specialistului, s-a făcut o reducere de personal. FURNICUȚA a fost prima pe listă, deoarece era nemulțumită mereu...
MORALA:
06 Feb 2019

Nici să nu-ți treacă prin cap să fii o Furnicuță productivă și fericită. E de preferat să fii incompetent și nefolositor. Incompetenții nu au nevoie de supraveghetori...toată lumea, știe DE CE! Și, dacă, în ciuda ”eforturilor” tale, ești productiv, să nu arăți – pentru nimic în lume – că ești fericit. Asta nu ți se va ierta! Dar, dacă, în ciuda celor de mai sus, te încăpățânezi să fii o FURNICUȚĂ PRODUCTIVĂ și FERICITĂ, lucrează pe cont propriu, astfel încât să nu ții în cârcă BONDARI, SCARABEI, PĂIANJENI, GÂNDACI, GREIERI ȘI BUFNIȚE în felul acesta.
BANI FARA NUMAR
06 Feb 2019

DALE BANI IN PROSTIE , DE LA PROSTI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine