2019-10-14 08:49

Pensionarea la femei, studiu de caz în PDL: Decizia preşedintelui contrazisă de Boc, aplaudată de Udrea

 |  16:00

Decizia preşedintelui Traian Băsescu de acere modificarea vârstei de pensionare la femei a stârnit reacţiicontradictorii în PDL. Premierul Emil Boc l-a contrazis pe şeful statuluiarătând că “până în 2030 viaţa ne va obliga să ajungem la egalizarea vârstei depensionare”, iar Elena Udrea a aplaudat decizia lui Băsescu pentru că, evident,femeile “au şi o muncă în plus în familie” pe lângă cea de la serviciu. “Pânăîn 2030 viaţa ne va obliga să ajungem la egalizarea vârstei de pensionare.Oricum, decizia în acest sens este la mâna Parlamentului”, a declarat Boc dupăce Băsescu a anunţat că retrimite legea pensiilor în Parlament pentru modificări.Declaraţia premeirului a fost întărită şi de ministrul muncii, Ioan Botiş, carea precizat că vârsta de 65 de ani pentru pensionarea femeilor va fi necesarădin 2030.

Bucuriafemeilor

La polul opus s-a aflat ministrul dezvoltăriiregionale, Elena Udrea, care a spus că PDL “a decis să susţină propunereapreşedintelui Traian Băsescu de stabilire la 63 de ani a vârstei de pensionarepentru femei şi să voteze legea în Parlament în forma cerută”. “Eu cred că esteo decizie care mulţumeşte foarte mulţi oameni, cred că a adus bucurie în rândulfemeilor. Femeile au şi o datorie şi o muncă în plus în familie şi atunci cusiguranţă că vor fi mulţumite de o vârstă de pensionare mai mică decâtcea a bărbaţilor. PDL a decis că va susţine propunerea preşedintelui, ne vommobiliza şi vom vota această lege în forma cerută”, a declarat Elena Udrea. Întrebatădacă această decizie nu contravine votului iniţial dat de PDL la legeapensiilor, Udrea a arătat că important pentru politicieni este să ia deciziilecorecte, care să “mulţumească mai mult oamenii” chiar dacă acestea se maischimbă pe parcurs. Ministrul turismului a adăugat că mai mulţi membri PDL aufost de la început pentru varianta pensionării femeilor la 63 de ani. Despredecizia preşedintelui Băsescu de a trimite legea pensiilor pentru reexaminarela Parlament, Udrea a spus că în mod sigur ea nu a fost generată de teama de anu fi suspendat din funcţie. “Toţi de aici îl cunoaştem pe Traian Băsescu.Crede cineva că s-ar fi putut teme de suspendare?! Să fim serioşi. La câtebătălii politice a dus şi le-a câştigat pe toate este exclus să fi avut acestmotiv”, a spus ea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-08-04Parerea ta...

D-USA-ATLANTA
10 Oct 2010

Oare,acesti oameni nu au cap sa gandeasca singuri ? Aici si acum vedem ca de fapt PD-l-ul este "fermoarul"de la slitul lui Basescu. PD-l-ul = partidul ghiocelul.
VLAD.ADRIAN
10 Oct 2010

Aceasta doamna Udrea merita tot respectul pentru maniera frumoasa cu care lucreaza si ia in serios activitatea politica.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray