2019-10-20 03:49

Pentagonul vrea scanarea comunicaţiilor pentru a vedea în viitor

 |  17:14
Pentagonul vrea scanarea comunicaţiilor pentru a vedea în viitor

Pentagonul vrea săintre în tot ceea ce înseamnă tehnologie electronică pentru a vedea în viitor -şi a opri crimele înainte ca acestea să se întâmple.O nouă divizie a Pentagonului cere oamenilor de ştiinţăcrearea unei modalităţi de a scana miliarde de e-mailuri pentru a identificasuspecţii în prealabil, astfel încât crimele să poată fi oprite înainte caacestea să fie comise. Ultimele 35 milioane de dolari anunţate de către DefenseAdvanced Research Projects Agency sunt injectate în acest proiect, agenţie creditatăcu descoperirea internetul sau tehnologiaGPS-ului. Dar această ultima ideea pus deja pe jar experţii în confidenţialitate şi securitate care au avertizatasupra riscului transformării în stat poliţienesc în cazul în care se vaaplica ideea Pentagonului. A mai existat o încercare după atacurile de la 11 septembrie,un plan numit „Conştientizarea totală a informaţiilor”, având ca scop identificarea teroriştilor prin vizualizarea unei cantităţi uriaşe de baze de date careviazu cardurile de credit, de călătorie, financiare şi alte informaţiielectronice. Imediat au apărut critici dure legate de dreptul la intimitate şiviaţă privată şi proiectul a fost casat de Congres în 2003, înainte ca acesta săfie implementat.

Informaţiile costă

StateleUnite au cheltuit 80 de miliarde de dolari pentru activităţi de spionaj în2010, conform unui bilanţ oficial anunţat pentru prima dată de autorităţi. Dinaceastă sumă, 53,1 miliarde de dolari au fost alocate unor programe nonmilitarepentru colectarea de informaţii, cu şase la sută mai mult decât anul trecut,conform Biroului directorului serviciilor de spionaj americane. Serviciile deinformaţii militare au avut cheltuieli de 27 de miliarde de dolari, a afirmatpurtătorul de cuvânt al Pentagonului, Dave Lapan.

Administraţiaamericană esteobligată prin lege să dezvăluie totalul fondurilor cheltuite pentru spionareaaltor ţări, urmărirea teroriştilor sau organizaţiilor extremiste. Comunitateaserviciilor de informaţii americane este formată din 16 agenţii federale, celemai cunoscute fiind CIA şi NSA.

Ascultaţi

Citiţi fonetic


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-04-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray