2020-08-04 23:48

Pericol pentru Călin Popescu Tăriceanu. Cererea DNA privind urmărirea penală, la un pas de vot

 |  09:27
Pericol pentru Călin Popescu Tăriceanu. Cererea DNA privind urmărirea penală, la un pas de vot

Biroul permanent al Senatului ar putea vota, luni,raportul Comisiei juridice privind solicitarea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale a lui Călin Popescu-Tăriceanu. Decizia ar putea apărea lunipe ordinea de zi a plenului.

Comisia juridică din Senat a decis, săptămâna trecută, trimiterea unui raport către Biroul permanent pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu, urmând ca propunerea să fie votată în plen.

"Am supus votului efectuarea urmăririi penale faţă de preşedintele Senatului, ca urmare a cererii DNA, avem un vot neutru, au fost trei voturi 'pentru', două abţineri şi un vot 'împotrivă'. Asta înseamnă că noi, Comisia juridică, vom propune plenului Senatului efectuarea urmăririi penale faţă de domnul Tăriceanu, urmând ca plenul Senatului să decidă în consecinţă", a precizat preşedintele comisiei, Robert Cazanciuc.

Începând din luna decembrie a anului trecut, Biroul permanent a decis în mai multe rânduri prelungirea termenului pentru întocmirea raportului în cazul acestei cereri a DNA, pentru a le permite senatorilor studierea dosarului cauzei.

Biroul permanent al Senatului stabilise pe 28 mai un termen de două săptămâni Comisiei juridice pentru întocmirea raportului. Termenul anterior - 2 aprilie - nu a fost respectat, mai multe şedinţe ale comisiei fiind suspendate din lipsă de cvorum. Tăriceanu declara, pe 4 aprilie, că le-a solicitat senatorilor din Comisia juridică să urgenteze elaborarea avizului în privinţa cererii DNA de începere a urmăririi penale în cazul său, menţionând că este dispus în orice moment să prezinte în plen punctul său de vedere.

În 16 aprilie, a fost avansată de către senatorii social-democraţi soluţia invitării unui reprezentant al Parchetului General la Comisia juridică pentru susţinerea cauzei referitoare la solicitarea privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a lui Călin Popescu-Tăriceanu. Nici în această privinţă nu a fost luată o decizie.

Pe 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-03Parerea ta...

KATY
03 Iun 2019

Pai iar il urmariti si-l judecati pe domnul Tariceanu, nu l-ati mai urmarit si in trecut s-au cheltuit din partea securitatii vreo 6 mililoane de euro, ca sai asculte telefoanele, sa-l urmaresca si in cele din urma s-a dovedit ca este nevinovat, justita l-a achitat. Se doreste distrugerea clasei politice romanesti , din afara Romaniei, asta nu este bine, unii romani, pun botul imediat. Coruptia in Romania vine din afara ei.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz