2019-07-22 15:00

Petre Daea îi răspunde lui Klaus Iohannis: ”A arăta cu degetul e foarte ușor”

 |  20:38
Petre Daea îi răspunde lui Klaus Iohannis: ”A arăta cu degetul e foarte ușor”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, reacționează după criticile președintelui Klaus Iohannis. Şeful statului a spus că Guvernul trebuie să ia, de urgenţă, măsuri pentru stoparea creșterii numărului de focare de pestă porcină africană și să-i despăgubească pe producătorii afectați.

Ministrul Agriculturii spune că situaţia grea prin care trec producătorii nu ar trebui folosită pentru a câştiga capital electroral.

În prezent, în România sunt peste 700 de focare de pestă porcină africană, răspândite în 10 județe din ţară.

Petre Daea, ministrul Agrigulturii: N-aș vrea să folosim - și nu cred că-i bine pentru țară - să folosim lacrimile celor care suferă pentru a câștiga procente în aprecierea publică, pentru că am văzut foarte multe interpretări la oameni la care nu mă așteptam, care au condus în ministere, care au lucrat în Guvern și care fac fel de fel de interpretări în condițiile în care țara este într-o astfel de situație.

Reporter: Preşedintele României a spus că autorităţile îşi demonstrează incompetenţa de săptămâni bune...

Petre Daea: Nu! Eu nu pot să mi demonstrez incompetența și eu sunt autoritate și eu cu forța faptelor îmi demonstrez competența și acțiunea în domeniu. E adevărat că amplitudinea bolii e extraordinară, a înfrânt și Rusia și Ucraina, a înfrânt și alte state, dar au reușit să treacă peste momentul emoțional de început.

A arăta cu degetul este foarte ușor. Nu îmi permit către nimeni să arăt cu degetul, decât să mă uit cu ochii foarte atent și cu forța muncii și cu energia pe care o avem fiecare să o punem acolo în folosul frontului din țară. Nu e deloc simplu.

Klaus Iohannis consideră că din cauza modului defectuos în care este gestionată criza, Guvernul i-a împins pe producători în pragul falimentului. Preşedintele cere explicaţii privind izolarea şi menţinerea sub control a focarelor existente şi de ce a fost eliminată inspecţia sanitară obligatorie în gospodării.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-29Parerea ta...

PESTA PORCINA
29 Aug 2018

Afost raspandita de Iohanus si suita lui care vantura tara saptamanal dus si intors Bucuresti Sibiu si retur la ,,duamna '' pentru a manca ciorba
#PROTOCOL
30 Aug 2018

D-l Daea la filozofarea de lemn : 10 ; la practică : 4 ....
@PROTOCOL
30 Aug 2018

toti sunteti docti theoretic la aceasta problema dar nu am vazut nici o idee concreta pentru stoparea molimei TU ASTA PROTOCOL DACA APRECIEZI CU 4 PRACTICA TREBUIE SA AI O IDEE PENTRU CA IN NECUNOSTINTA DE CAUZA NU POTI COMBATE SAU APRECIA O SITUATIE....... II FI SI TU MULTILATERAL CA NAZISTUL NEBUN
COADA DRACULUI
30 Aug 2018

AM VENIT DE LA MURIGHIOL SI DELTA . TOTI TARANI , PESCARI , CETATENI DIN DELTA , STIU CA RUSI ( UCRAINIENI ) CUM LE ZICEM NOI AU FACUT LANT UMAN SI AU INPUSCAT SI GONIT PORCI MISTRETI PESTE GRANITA . AU TRAS SI CU CALASNICOAVE IN PORCI . GRANICERI STIU SI EI . LA MIJLOC ESTE O MARE MISELIE CONTRA TARI SI AMARITILOR . ESTI UN MARE PORC BATRIN MINISTRULE DE COCINA
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Daea și Flutur l-au răsucit în mormânt pe Zăroni Potrivit Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), pesta porcină africană a fost semnalată în 207 localități din 12 județe, cu un număr total de peste 900 de focare (dintre care 13 în exploatații comerciale industriale, unul în abatorul aparținând unei ferme și unul într-o exploatație comercială de tip A) și 57 de cazuri la mistreți
17 Sep 2018

PUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray