2020-07-07 03:18

Petre Daea pune tunurile pe guvernul Orban: Stopați demersul nepriceperii și al urii

 |  17:00
Petre Daea pune tunurile pe guvernul Orban: Stopați demersul nepriceperii și al urii

Petre Daea, fostul ministru al Agriculturii, pune tunurile pe guvernul Orban, pe care îl acuză că a introdus haos și dezordine în aparatul administrativ.

Nu v-a trebuit mult să reușiți! După doar o lună, ați introdus dezordine în aparatul administrativ, ați reușit să dați oameni afară și să puneți în pericol instituții. Păcat si rușinos!

- păcat că ați înlocuit doi oameni valoroși de la două instituții fanion ale României;

- rușinos, după felul în care ați procedat.

Merită o detaliere:

1. AFIR, una dintre cele mai valoroase agenții ale țării, ce are ca misiune implementarea Programului Național de Dezvoltare Rurală, practic, aducerea în țară a celor peste 8 miliarde euro de la Uniunea Europeană și realizarea de obiective de investiții in mediul rural.

Condusă până acum câteva zile de către Adrian Chesnoiu, un manager foarte bun, care, alături de echipa pe care a format-o, a reușit să aducă Agenția de pe locul 24, pe care il ocupa în 2016, pe locul 3 în UE. A se vedea gradul de absorbție al fondurilor europene.

2. Banca de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale.

Un demers dorit și necesar României încă din anii '80, menit să conserve ceea ce cercetătorii din România au produs și din nefericire am pierdut. Am pierdut semințe, soiuri, am pierdut practic o parte din viitorul producției de legume, devenind astfel tributari ai importurilor de semințe și produse legumicole.

Au fost depuse eforturi deosebite din partea Guvernului și a Consiliului local al Municipiului Buzău, care au pus la dispoziție o bază materială generoasă pentru un proiect statal cum este această Bancă de Gene.

Din fericire, un cercetător cunoscut și recunoscut, un pasionat al domeniului si un veritabil român, a fost numit la conducerea acestei instituții cu câteva luni în urmă.

Printr-un ordin al cărui autor moral este secretarul de stat Emil Dumitru, care își dovedește incapacitatea de a înțelege rostul si rolul acestor instituții, a descoperit singura cale legală - delegarea, de a înlătura doi oameni, doi conducători de la instituții extrem de importante, ignorând consecințele acestei decizii. Protestul de astăzi de la fața locului este relevant în acest sens.

Închei spunând din nou păcat si rușinos! Și vă îndemn pe cei care operați cu asemenea măsuri să vă opriți din acest demers al neputinței și al răutății!

Vă spune un om care a declarat când a venit la Ministerul Agriculturii că va construi cetatea cu oamenii cetății.

Așa am făcut! Vă puteți inspira!

Sărbători liniștite și fericite pentru toți!", scrie Daea pe Facebook.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-15Parerea ta...

COCO
15 Dec 2019

batrane, vezi ca-ti canta cucuveava
TARA LUI PAPURA VODA
15 Dec 2019

DAEA SA-SI REZOLVE MAI INTAI RUSINEA NATIONALA CU FIISA SI GINERSU......
UN ROMâN
15 Dec 2019

Voi doi sigur sunteți PNL sau usr. Numai doi retardați par să fie interesați de familia lui Daea și nu de situația gravă prezentată de acesta și creată de incompetenții de la PNL
CRESCATOR DE SUINE
15 Dec 2019

Tu vorbesti care stiai ca maine vei pleca si azi ai dat nenorocitul de Ordin ? Tu care ai amestecat vaca porcul si oaia si ti-ai batut joc de zootehnie ? Tu care prin acel Ordin ai bagat in saracie mii de tarani ? Esti o RUSINE
ROMAN ADEVăRAT
16 Dec 2019

Un exemplu de ministru ce își iubește țară și meseria. Stai liniștit și demonstrat valoare
DOAR UN ROMAN
16 Dec 2019

Ce a facut ministru Daea nu o sa mai faca nimeni pentru Romania. Sa ajungem pe locul 1 in Ue la productoa de porumb, etc. Cei care vorbiti de Daea ca niste oameni care doriti raul acestui popor..ca vad ca va bucurati cand vin niste incompetenti...ce ati facut voi bun pentru aceasta tara. Voi, ca romani care faceti parte din aceasta tara care e aportul vostru de va permiteti sa croticati acest ministru care in 3 ani a ridicat nivelul agriculturii romanesti , lucru care nu convine Ue
TARA A AJUNS PE MANA CANALIILO
16 Dec 2019

PETRE DAEA, VA RAMANE IN ISTORIA ROMANIEI ,CA CEL MAI BUN MINISTRU AL AGRICULTURII DUPA 1989…..CEI CARE IL JUDECATI PE NEDREPT SUNTETI NIMENI ,TRECATORI PRIN ACEASTA VIATA.DOAR TRADATORII SI #LOAZELE TARII VOCIFEREAZA IMPOTRIVA ACESTUI PATRIOT DE PRESTIGIU.CU ACEST OM LA CONDUCEREA MINISTERULUI AGRICULTURII, FERMIERII ROMANI SI MICII INTREPRINZATORI OFEREAU PRODUSELE LOR DE CALITATE….ASA LE VOM MANCA PLINE DE PESTICIDELE LUATE DE LA STRAINI SI VOM MURII CU TOTII INDIFERENT DE CULOARE POLITICA.PROSTI SUNT MULTI SI AU SI GLAS DAR DE MOARTE NU SCAPA NIMENI!SA TRAITI BINE IN TARA LUATA DE LA SCUFUNDASEU DE MLAUSS SI CEATA GAURI IN BANII SI RESURSELE ROMANIEI DE LA ACTUALA GUVERNARE! GENOCIDUL CA RE VA FI ADUS POPORULUI ARE O SINGURA PEDEAPSA CAPITALA….!
STELUTACARMEN BADIN
16 Dec 2019

Vreau sa ai transmit domnului cu ,,Pseudonimul,,CUCUVEAUA,,,sa ai fie rusine domniei sale ,de modul cum i sa adresat domnului Ministru DAEA.Ca si multi altii,l-am concretizat ca fiinda unul din cei mai buni miniștrii,si chiar si-a facut datoria .Ar fi cazul ,ca domnia dumneavoastra ,sa va cereți scuze ,căci ar fi o notă de bun simt si respect .
LILI
16 Dec 2019

Familia mea face agricultură din2006 de nici un ministru PSD .PNL nu m-am simțit reprezentată cum a facut-o DAEA acum astept legea arendei si legea vînzări terenului "daca le permit cei din UE".
FLORIN
17 Dec 2019

Adevăr grăiește fostul minstru.. Nu înțeleg de unde atata ură, nu înțeleg de ce isi dau cu părerea oamenii despre culorile politice, ca e de stânga , ca e de dreapta, majoritatea nu stiu sa se lege la sireturi.... Bai oameni buni lăsați dracu politica ca oricum suntem nimeni în drum, suntem ultimii oameni din UE, nu vedeți că ăștia ne îndoapă cu rezidurile lor doar pt a si umple ei si guvernanții buzunarile? Omul asta asa cum e el, mai rudimentar, mai pe stil vechi a încercat sa resusciteze agricultura, noi candva am reprezentat ceva in domeniul asta si sunt sigur ca e domeniul ce ne poate aduce salvarea...Nu vreti sa mancati produse curate si românești? Atunci strigati in continuare ... pacat ca nu puteti vedea omul dincolo de culoarea politica... Un om bun si un gospodar se vede ... iar Daea era bun acolo unde era..restul e can can
PT '' DOAR UN ROMâN &
17 Dec 2019

Petre Daea a ridicat producția la porumb prietene? Sau fermierii care cheltuie foarte mulți bani pentru a avea recolte bune... Ești un comunist și tu...
LIVIA
17 Dec 2019

Va intereseaza mai mult puterea si ura decit rezultatele tarii si viata oamenilor din Romania?
ELENA
17 Dec 2019

Se vede pe fata lui cat de 'lipsit de ura' este...!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz