2020-08-04 21:03

Petre Tobă, despre campania electorală: Numărul infracțiunilor, mai mic cu 76% față de campania din 2012

 |  08:22
Petre Tobă, despre campania electorală: Numărul infracțiunilor, mai mic cu 76% față de campania din 2012

Campania electorală pentru alegerile locale s-a desfășurat fără evenimente deosebite, numărul infracțiunilor constatate de lucrătorii MAI fiind cu 76% mai mic față de campania similară din 2012, a anunțat ministrul de Interne, Petre Tobă.

"Pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică necesar bunei desfășurări a campaniei electorale, structurile de ordine publică ale MAI au asigurat 1.285 de manifestări publice cu caracter electoral, organizate în 798 de localități, precum și în municipiul București. În toate aceste situații activitățile s-au desfășurat normal, fără evenimente deosebite", a afirmat Petre Tobă, la ședința Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor locale, desfășurată la MAI, transmite Agerpres.

Acesta a mai spus că, față de anul 2012, s-au înregistrat "diminuări considerabile din punct de vedere al incidentelor sesizate în legătură cu campania electorală".

"Dacă ne raportăm la campania electorală aferentă alegerilor locale din anul 2012, am constatat o scădere de 62% a tuturor sesizărilor făcute în legătură cu procesul electoral. De asemenea, am constatat o scădere semnificativă, de aproximativ 76%, a tuturor infracțiunilor", a completat Petre Tobă.

Ministrul de Interne a mai spus că s-au dispus măsuri preventive față de șapte persoane — patru pentru fapte de corupere a alegătorilor și alte trei pentru fapte comise cu violență în legătură cu activitățile electorale.

"Acest lucru s-a datorat pe de o parte prevederilor legislative, a bunei organizări, dar și a evaluărilor permanente. Precizez că au fost făcute evaluări zilnice la nivelul conducerii MAI cu privire la toate aspectele de interes operativ care priveau situații de risc pentru ordinea publică. Ne dorim ca acest climat de siguranță publică să se păstreze și în următoarele ore, până la încheierea campaniei electorale și până la finalizarea votului, astfel încât la finalul procesului electoral să constatăm cu toții că aceste alegeri au fost organizate ireproșabil, fără niciun fel de probleme deosebite", a completat ministrul Petre Tobă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz