2020-07-04 16:12

Phenianul aruncă mănuşa: Peninsula Coreea este în prag de război

 |  15:26
Phenianul aruncă mănuşa: Peninsula Coreea este în prag de război

Tensiunilesunt în creşetere între Corei. Manevrele navale comune ale Coreii de Sud şiStatelor Unite, care vor începe duminică, duc peninsula coreeană "înpragul războiului", a afirmat regimul de la Phenian. Potrivit acestuia, exerciţiilemilitare "ale imperialiştiloramericani şi ale marionetei lor belicoase sud-coreene" sunt îndreptateîmpotriva Coreii de Nord.

Totodată, Coreea de Nord a părut că-şi lansează ieripropriile exerciţiide artilerie, după cum au indicat responsabilimilitari sud-coreeni, referindu-se la zgomotul de artilerie auzit înaceeaşi zi, în regiune. Seulul face verificări cu privire la cele două exploziicare ar putea corespunde unor tiruri de artilerile.

Exploziile aflate în cercetare pot fi considerate oprovocare, deoarece au venit în timp ce comandantul SUA în Coreea de Sud,generalul Walter Sharp, a vizitat insula sud-coreeană pentru a inspecta daunelecauzate de atacul de marţi asupra insulei Yeonpeyeong care a cauzat victime şi pagube materiale.Oficialiimilitari americani au declarat că Sharp nu a auzit chiar lovituri, deşirezidenţii din alte părţi ale insulei au intrat în panică şi au fugit înapoi laadăposturi.

StateleUnite şi-au afişat miercuri sprijinul faţă de Coreea de Sud şi vor efectuaîmpreună manevre aeronavale, la care participă şi un portavion, începând deduminică până miercuri. Un grup de nave, condus de către un operator de transportcu propulsie nucleară american, se îndreaptă spre Marea Galbenă pentru aparticipa la exerciţiile programate să înceapă duminică. Totodată, Washingtonulpăstrează peste 28.000 de militari în Coreea de Sud pentru a proteja aliatulsău de o posibilă agresiune - o moştenire a războiului din Coreea, care este unpunct nevralgic pentru Coreea de Nord, care citează prezenţa SUA ca principalulmotiv din spatele nevoii sale de arme nucleare.

Viitoarele patru zile de manevre militare SUA- Coreea deSud, vor fi un spectacol de forţă defensiv, dar care ridică multe semne deîntrebare cu privire la evoluţia situaţiei din zonă. China a emis un nouavertisment ieri împotriva activităţilor militare anunţate. Purtătorul decuvânt al Ministerului de Externe chinez Hong Lei a spus:

"Ne opunem oricărei părţi de a lua orice acţiunimilitare în zona economică exclusiv a noastră fără permisiune...". Beijingul nu a repartizat vina pentru atacul demarţi şi a cerut ambelor părţi să dea dovadă de reţinere. SUA au cerut Chineisă îşi folosească influenţa asupra Coreii de Nord pentru a calma situaţia.Coreea de Sud a crescut numărul de trupe pe Yeonpyeong şi aevertizat că va răspunde cu mai multă fermitate unor incidente similare ca acelade marţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-05-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz