2020-01-22 10:07

Plângere penală la DNA împotriva lui Liviu Dragnea pentru trafic de influenţă şi abuz în serviciu

 |  08:26
Plângere penală la DNA împotriva lui Liviu Dragnea pentru trafic de influenţă şi abuz în serviciu

Primarii PNL din judeţul Iaşi vor depune plângere penală la DNA împotriva lui Liviu Dragnea pentru trafic de influenţă şi abuz în serviciu. Liberalii acuză faptul că Ministerul Dezvoltării a finanţat toamna trecută doar primăriile conduse de edili care l-au sprijinit pe Victor Ponta la alegerile prezidenţiale.

Liderul grupului de consilieri judeţeni PNL, Eduard Boz, a declarat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că săptămâna viitoare cei 29 de primari liberali din judeţul Iaşi vor depune o plângere penală la DNA împotriva fostului ministru al Dezvoltării Regionale Liviu Dragnea. Liberalii îl acuză pe Dragnea că a asigurat finanţarea unor proiecte doar în comunele din judeţ ale căror edili l-au susţinut pe Victor Ponta la alegerile prezidenţiale.

Eduard Boz a mai spus că liberalii îl acuză pe Liviu Dragnea de trafic de influenţă şi abuz în serviciu.

Acesta a susţinut că încă de la momentul întocmirii OUG 28/2013, PSD a dorit, prin ministrul Liviu Dragnea, să cumpere influenţa liderilor locali prin faptul că sume considerabile de la bugetul de stat erau la dispoziţia Ministerului Dezvoltării Regionale.

Eduard Boz a menţionat că, „în anul 2014, premeditând adoptarea OUG 55/2014 privind migraţia aleşilor locali, a fost emisă o nouă ordonanţă, 30/2014, care modifica OUG 28/2013, în sensul creării de către Ministerul Dezvoltării a unui mijloc juridic pentru finanţarea directă a clientelei politice a PSD”.

Liberalii sunt de părere că în acest fel au fost sprijiniţi financiar primarii PSD, dar şi edilii care s-au înscris în PSD pentru a susţine campania lui Victor Ponta la alegerile prezidenţiale.

Liderul consilierilor judeţeni PNL Iaşi, Eduard Boz, a precizat, că situaţia de la Iaşi este valabilă în toate judeţele din ţară.

”Sperăm ca şi celelalte organizaţii PNL din ţară să procedeze la fel şi să facă plângeri penale la DNA”, a completat liberal ieşean.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray