2020-08-12 16:19

Plângere penală la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru un primar din Giurgiu, după alegeri

 |  20:07
Plângere penală la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru un primar din Giurgiu, după alegeri

Preşedintele organizaţiei judeţene a USR Giurgiu, Cosmin Andronache, a declarat că partidul va face plângere la ÎCCJ cu privire la neregulile din secţia 209 de la Singureni, judeţul Giurgiu, amenajată în incinta Primăriei.

Potrivit Agerpres, liderul USR Giurgiu a declarat că în ziua votului au fost sesizate mai multe nereguli - cele mai multe, la secţia de votare 209 din Singureni, care a fost amenajată în primărie. Este vorba despre o secţie care “a avut asistenţa primarului localităţii în tot timpul votării, acesta intrând de multe ori chiar în secţie fără a avea dreptul legal de a sta în secţie”, a declarat Cosmin Andronache, preşedinte USR Giurgiu.

Reprezentanţii USR Giurgiu spun că primarul din Singureni era cu grătarul încins în curtea Primăriei şi cei care mergeau la vot mai întâi mâncau ceva, după aceea votau, iar reprezentantul USR, o voluntară din Bucureşti, a spus că „nu s-a simţit în siguranţă”.

„Totul a început sâmbătă seara când au fost depuse cererile pentru urna mobilă, delegata noastră, o voluntară din Bucureşti, a început să se uite pe ele şi a observat neconformităţi.

Multe acte doveditoare care să ateste imposibilitatea deplasării erau de-a dreptul puerile, aveau boli de piele, externări de acum 3-4 ani. Când a semnalat aceste lucruri, primarul localităţii a intrat în secţie, a smuls dosarul cu cereri şi i-a spus că nu are dreptul să se uite.

A încercat să depună o contestaţie către preşedintele secţiei de votare şi aceasta a refuzat înregistrarea pe motiv că mai e timp până seara, iar refuzul acesta este condamnat prin lege.

Noi, de la USR Giurgiu, am semnalat BEJ care a semnalat secţia de votare, iar aici contestaţia noastră a fost respinsă. Am contestat şi la BEC unde contestaţia a fost, de asemenea, respinsă”, a adăugat Cosmin Andronache.

El spune că USR Giurgiu a depus sesizări şi la IPJ Giurgiu cu privire la neregulile constatate la secţia de votare 209 de la Singureni şi nu se va opri aici.

„Mai există o cale de atac la ÎCCJ, avem sesizări depuse şi la Poliţie pentru studierea documentelor doveditoare a urnei mobile. Noi o să ne luptăm în continuare pentru că e o datorie morală faţă de delegata noastră care a suportat peste 24 de ore un stres teribil’, a completat Cosmin Andronache, citat de Agerpres.

Reprezentanţii USR Giurgiu mai spun că „haosul” la Singureni era „total” în ziua votului de duminică, 26 mai, şi consecinţele acestuia au ieşit la iveală la numărătoare, când s-a constatat că „există mai multe buletine de vot în urnă decât votanţi”, iar pe listele suplimentare au votat aproximativ trei sute de oameni în condiţiile în care pe listele permanente erau aproximativ opt sute.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz