2020-02-28 21:30

Planul ascuns al PNL: Primarii liberali îi dau voturi Vioricăi Dăncilă pentru a ajunge în turul 2

 |  09:27
Planul ascuns al PNL: Primarii liberali îi dau voturi Vioricăi Dăncilă pentru a ajunge în turul 2

PNL vrea să îi asigure lui Klaus Iohannis o victorie cât mai ușoară pentru un nou mandate de președinte al României, iar asta implică un adversary facil în turul doi. Tocmai de aceea, se pare că primarii liberali au demarat un plan prin care să îi ofere Vioricăi Dăncilă o parte din voturi, care să o trimită pe aceasta în turul doi alături de Iohannis, acolo unde va fi victim sigură pentru actualul președinte al țării.

Liderul ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, a declarat pentru StiripeSurse.ro că primarii liberali ar vrea să o ducă pe Viorica Dăncilă în turul II al alegerilor prezidentiale pentru a avea „o mână moartă”.

„PNL-ul se pare că vrea să intre Dăncilă în turul 2. Vă pot spune, deși nu pot proba, se pare că în teritoriu primarii PNL vor să-i dea voturi Vioricăi Dăncilă pentru a avea în turul 2 o mână moartă. Asta o simt la mine în teritoriu și ca urmare a întâlnirilor pe care le-am avut cu Mircea Diaconu sâmbătă și ni s-a spus 'Voi stiti ca la noi la primarul X, Y, Z, vor să-i dea lui Dăncilă voturi să ajungă în turul 2?”, a zis liderul judetean ALDE.

Un sondaj intern al USR consultat de G4Media.ro arată că Dan Barna a scăzut de la 19,7% la 18,5% în intenția de vot în luna octombrie față de septembrie, ocupând locul trei după Klaus Iohannis (scădere de la 40,5% la 39%) și Viorica Dăncilă (creștere de la 21,4% la 23,4%).

Sondajul a fost realizat în perioada 15-23 octombrie, după moțiunea de cenzură care a dărâmat guvernul Dăncilă și după apariția anchetei Rise Project despre proiectele europene ale lui Dan Barna. Intențiile de vot sunt calculate pe alegători probabili (sunt excluși cei care au răspuns că nu știu dacă merg la vot și cei care au spus că probabil nu merg la vot). Sondajul a fost realizat față în față pe publicul intern, fără a capta intenția de vot din Diaspora.

În clasamentul de la prezidențiale, pe locul 4 se clasează Mircea Diaconu cu 8% (creștere de 0,4 pp), urmat de Toader Paleologu (3,8%) și Kelemen Hunor (3,9%).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-29Parerea ta...

PANICA LA BOLSEVICI
29 Oct 2019

toti spionii astia comunisti PSD-isti deja si-au cumparat proprietati prin insulele grecesti si dupa alegeri fug in Grecia-primii care fug vor fi Pandele si Firea
IVS
29 Oct 2019

Mananci kkt komisare!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine