2019-08-25 17:21

PMP are un LIDER. Ce mesaj transmite Băsescu: ”Abia aștept să ȚIP”

 |  16:08
PMP are un LIDER. Ce mesaj transmite Băsescu: ”Abia aștept să ȚIP”

Partidul Mişcarea Populară îşi alege sâmbătă, în congres extraordinar, noua echipă de conducere, inclusiv un nou preşedinte, după ce Traian Băsescu şi-a anunţat retragerea din fruntea formaţiunii. Miercuri, deputatul Eugen Tomac, preşedinte executiv al PMP, a anunţat că şi-a depus oficial candidatura la preşedinţia formaţiunii şi că va cere votul de încredere al colegilor cu moţiunea "Partidul Mişcarea Populară - Reîntregim România!".

UPDATE:

Traian Băsescu, senator PMP: „A venit vremea să îmi scriu memoriile. Abia aştept să se termine congresul să ţip: Tăriceanu e cel mai bătrân lider de partid. E doar cu vreo trei luni mai tânăr decât mine, aşa că a venit timpul altei generaţii în politică.”

Așa și-a încheiat discursul de adio Traian Băsescu, care a predat astăzi ștafeta de președinte al Partidului Mișcarea Populară. Fostul președinte le-a cerut celor câteva mii de delegați veniți la Congresul PMP să lupte pentru principalul obiectiv al partidului.

Traian Băsescu, senator PMP: „ Cred eu că nu există obiectiv mai important pentru un partid politic românesc decât reîntregirea țării. Este un obiectiv față de care și oamenii politici și poporul român sunt datori istoriei noastre. Este greu ca un politician să îi spună unui popor că are datorii. Eu astăzi îi spun poporului român că are datoria să facă din reîntregirea țării cel mai important obiectiv”.

Succesorul fostului preşedinte le-a vorbit membrilor de partid despre trădare.

Eugen Tomac, preşedintele PMP: „Să nu vă pară rău de cei care au trădat PMP. Şi Iisus Hristos a fost trădat. Noi trebuie să avem forţa, determinarea, curajul şi dăruirea de a crede în şansa noastră. Noi vom duce mai departe acest steag al dreptăţii, acest steag care şi-a propus obiectivul de ţară unirea Republicii Moldova cu România”.

Traian Băsescu a promis că va rămâne aproape de noua conducere a partidului.

Traian Băsescu, senator PMP: „E adevărat că de multe ori am idei geniale. Am şi eşecuri! Am spus asta pentru că ştiu că sunteţi oameni cu simţul umorului. Din păcate nu s-a născut niciun geniu în politica românească, sperăm să apară”.

După discursuri a început votul...direct pe covorul din holul Palatului Parlamentului.

Din economie de timp, în loc de urne, au fost folosite cutii de carton aşezate pe jos, în care erau puse buletinele de vot. 2500 de delegaţi au votat noua conducere a partidului.

În ziua predării ștafetei de președinte al PMP, Traian Băsescu le-a spus delegaților veniți la Congres, că lasă moștenire partidului pe care l-a creat „obiectivul întregirii țării”, unirea României cu Republica Moldova.

„Astăzi poporul român trăieste după voința lui Stalin și Hitler.(...) Avem datoria să retrăim momentele de acum 100 de ani când cei adunați la Alba Iulia sau cei din Parlamentul de la Chișinău au spus că vor să se unească cu țara. Unii spun că e costisitoare, Frații mei, dacă s-a putut face acum 100 de ani, de ce ar fi costisitoare acum? Obiectivul întregirii țării este obiectivul pe care-l las moștenire acestui partid. Este cel mai îndrăzneț obiectiv pe care românii și-l pot fixa astăzi. O să auziți mulți neaveniți care spun nu vrea Moscova, nu vrea Washingtonul. În Europa contează voința popoarelor și actul de la Helsinki”, a spus Băsescu, scrie Hotnews.

La congresul extraordinar, care are loc la Palatul Parlamentului, sunt prezenţi aproximativ 2.500 de delegaţi din toate organizaţiile.

Noua structură de conducere a partidului va cuprinde funcţiile de preşedinte, preşedinte executiv, secretar general, trei secretari generali adjuncţi, 23 de vicepreşedinţi împărţiţi pe zone şi pe departamente, 14 secretari executivi şi un trezorier.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-17Parerea ta...

HORUS
16 Iun 2018

El se vrea in Costa Rica ,plange aia mai tot timpul...e in depresie...
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
16 Iun 2018

ha ha chiar asa......Mazare Udrea Dragnea astia nu candideaza la sefia PMP? cum naiba se tot recicleaza mafiotii astia precum hopa-mitica,distrug un partid (PDL) si dupa aia fug in alta parte sau in alta tara
ANONIM
16 Iun 2018

De multe femei si-a batut jigodia asta joc, dar acum il capaceste una zdravan
ANONIM
16 Iun 2018

Ce opinați că l-a determinat pe Traian Băsescu să își anunțe retragerea într-un moment așa de delicat pentru foștii colaboratori ca, Popescu Tăriceanu, pe care l-a și ironizat, pentru Liviu Dragnea, pentru judecătorii de la CCR, pentru Klaus Iohannis și pentru alții, perioadă în care autoritățile românești sunt implicate și în preluarea președenției Consiliului UE ?
ANONIM
16 Iun 2018

Remarcați însă că probabil Traian Băsescu nici nu ar mai fi avut vreun rol așa de important în chestiunile zise anterior despre evenimentele din aceste vremuri ? Opinați totuși că momentul ales de Traian Băsescu pentru a-și anunța retragerea din politică ar fi totuși chiar printre cele mai bine alese ?
ANONIM
17 Iun 2018

Dle Anonim, opinam ca aveti raspunsul la intrebarea ce il determina pi matrozachi sa se dea la found in comentariul anterior celui al dv cf ordinii postarilor, adica intaiul anonim din lista comentariilor
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray