2020-06-03 13:55

PNL a depus plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele premierului Victor Ponta

 |  14:45
PNL a depus plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele premierului Victor Ponta

Co-președintele executiv al PNL Cluj, Mihai Seplecan, a depus, marți, la Parchetul instanței supreme, o plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele premierului Victor Ponta. Prim-ministrul este acuzat că nu organizează alegeri parțiale la președinția CJ Cluj, după demisia lui Horea Uioreanu.

Liberalul a precizat că premierul Victor Ponta a fost notificat după al doilea tur de prezidențiale să respecte legea și să facă demersurile pentru organizarea alegerilor parțiale pentru funcția de președinte al CJ Cluj.

“Deşi a fost notificat din vreme şi în mod repetat cu privire la necesitatea organizării de alegeri parţiale pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj, premierul Victor Ponta a ales să nu respecte legea, motiv entru care marţi am depus plângere penală la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) împotriva premierului Victor Ponta, pentru abuz în serviciu. După turul al doilea al alegerilor prezidenţile, l-am notificat pe Victor Ponta să respecte legea şi să facă diligenţele necesare desfăşurării alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj. Am cerut să se adopte o HG prin care să stabilească, cel mai târziu la jumătatea lunii ianuarie a anului 2015, data de desfăşuare a alegerilor parţiale pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj”, a afirmat Mihai Seplecan.

Co-președintele executiv al PNL Cluj a mai spus că a aşteptat suficient ca premierul “să binevoiască să aplice legea în judeţul Cluj” şi să emită un act normativ care să stabilească data alegerilor pentru funcţia de preşedinte al CJ Cluj.

“Dorim tragerea la răspundere penală a numitului Victor Ponta pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Nu numai judeţul Cluj este în această situaţie, aceasta generalizându-se la nivel naţional. Liderii PSD sunt în degringoladă şi în loc să vadă interesul cetăţeanului ca fiind prioritar se agaţă de putere. Îi îndemn pe colegii din alte judeţe în care nu s-au organizat alegeri parţiale şi unde Victor Ponta a ales să încalce legea, să ne urmeze exemplul şi să îl acţioneze în judecată pe acest politician fără nici un respect faţă de legi şi banii românilor”, a completat Mihai Seplecan.

Horea Uioreanu a fost arestat preventiv în 29 mai 2014 pentru fapte de corupţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine