2020-07-07 09:38

PNL a depus un denunț PENAL împotriva ministrului de Externe, Teodor MELEȘCANU. Ce acuzații îi aduc liberalii

 |  12:24
 PNL a depus un denunț PENAL împotriva ministrului de Externe, Teodor MELEȘCANU. Ce acuzații îi aduc liberalii

Preşedintele PNL Diaspora, Viorel Badea, a depus, vineri, la Parchetul General, un denunţ penal împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, acuzându-l de împiedicarea cu premeditare a votului cetăţenilor români din străinătate la alegerile din 26 mai, a anunţat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă.

„Ceea ce s-a întâmplat la alegerile din 26 mai este incalificabil şi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, trebuie să răspundă penal pentru fapta cu premeditare săvârşită de acesta şi de toţi cei cu responsabilităţi în organizarea alegerilor în secţiile de votare din străinătate, fapta cu premeditare de împiedicare a dreptului de vot a cetăţenilor români", a afirmat Dancă, la o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Dancă a susţinut că PSD şi ALDE „au încercat să împiedice sub toate formele" exercitarea dreptului de vot.

„În denunţul penal depus astăzi la Parchetul General sunt evidenţiate aceste fapte care demonstrează intenţia autorului, respectiv ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, şi probele în susţinerea acestei acuzaţii. (...)Din păcate, ceea ce s-a întâmplat duminică arată o ură a PSD şi ALDE, care, ştiind că nu vor obţine niciun folos în urma votului exprimat de cetăţenii români din străinătate, au încercat să împiedice sub toate formele exercitarea acestui drept de vot", a adăugat Dancă.

El a spus că, potrivit Codului penal, împiedicarea votului prin orice mijloace se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. El a mai susţinut că liberalii cer lui Meleşcanu şi Guvernului să renunţe la „această prigoană a românilor plecaţi în străinătate".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-31Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
31 Mai 2019

mare prostie au facut...deoarece raspunderea este nu administrativa ci politica.Nu e Melescanu persoana vinovata ci PSD-ul care asa face cu diaspora.concluzia-nu-i mai votati ca stiti bine ce se intampla cand vin ei la putere
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz