2019-06-20 06:45

PNL aruncă BOMBA: Pensiile vor fi TĂIATE de la 1 ianuarie 2019

 |  19:32
PNL aruncă BOMBA: Pensiile vor fi TĂIATE de la 1 ianuarie 2019

Liberalii fac acuzații năucitoare pentru pensionarii români. Deputatul PNL Dan Vîlceanu a declarat, joi, că Guvernul PSD-ALDE urmează să taie pensiile, începând cu 1 ianuarie, cu 102 lei pe lună, transmite Agerpres.

"Aşa cum toată lumea a văzut, venind dinspre sindicatele din penitenciare, a fost dat publicităţii un proiect de ordonanţă de urgenţă privind reducerea unor cheltuieli în anul 2019, cheltuieli care se referă la pensii şi la salarii. Practic, acest Guvern PSD - ALDE taie pensiile românilor începând cu 1 ianuarie cu 102 lei pe lună, drept pe care pensionarii îl aveau în legea pensiilor. Aşa cum ştiţi, în fiecare an pensiile trebuie indexate cu inflaţia şi jumătate din salariul mediu brut, lunar. Asta înseamnă că pensionarii vor avea o iarnă foarte grea, pentru că toate se scumpesc: medicamente, curent, combustibil şi pensionarii vor fi cei care duc greul în acest an, greul incompetenţei acestei guvernări. De asemenea, cei care lucrează în sistemul bugetar sau sunt plătiţi cu fonduri de la buget vor avea drepturile salariale prevăzute prin legea salarizării, votată anul trecut în Parlament, îngheţate la nivelul anului 2018, adică dreptul lor prevăzut de legea salarizării nu va fi aplicat", a spus Vîlceanu, la Palatul Parlamentului.El a adăugat că actuala guvernare face promisiuni prin legi, care apoi nu mai sunt aplicate."Un alt aspect foarte grav se referă la orele suplimentare care nu mai sunt plătite. Gândiţi-vă că orele de gardă ale medicilor sunt considerate ore suplimentare. Nu poţi să pui medicii să facă gardă şi să nu le plăteşti aceste ore de gardă. Celor din sistemul penitenciar, de exemplu, le sunt plătite orele suplimentare, dar gărzile medicilor nu vor mai fi plătite. Asta arată foarte clar că această guvernare, cu programul ei de guvernare, reprezintă un eşec pe toate liniile şi ne mai arată faptul că românii sunt minţiţi zi de zi", a susţinut liberalul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-06Parerea ta...

BRIGEAG
07 Dec 2018

Varsta de pensionare de la 65 de la 60 de ani cine o taie ? Cine doreste , poate sta pana la 65 de ani , cu compensatiile necesare !
ANONIM
07 Dec 2018

Scarbele astea doua merita luate la bani marunti Javra asta de valceanu a supt ca o capusa la o mare intreprindere din Oltenia El cu tasu niste hoti SICTIR !Ai o privire de zombi bai hot parsiv!
MANDOLINA
07 Dec 2018

patibularul personaj, care poceste/deregleaza/ ecranele TV, mai flatuleaza alte enormitati apocaliptice, specific acestor epigoni care au murdarit firma de liberali adevarati !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray