2020-02-18 20:52

PNL cere înfiinţarea a două comisii de anchetă pentru cheltuirea Fondului de rezervă al Guvernului şi Autostrada Comarnic-Braşov

 |  15:13
PNL cere înfiinţarea a două comisii de anchetă pentru cheltuirea Fondului de rezervă al Guvernului şi Autostrada Comarnic-Braşov

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, luni, că formaţiunea solicită înfiinţarea a două comisii de anchetă în Camera Deputaţilor şi Senat, pe tema cheltuirii Fondului de rezervă a Guvernului şi a situaţiei Autostrăzii Comarnic-Braşov.

”PNL a decis să solicităm la nivel parlamentar constituirea a două comisii de anchetă, prima la nivelul Camerei Deputaţilor în legătură cu modul de cheltuire, de folosire a Fondului de rezervă aflat la dispoziţia primului ministru. Raportul Curţii de Conturi relevă faptul că banii au fost alocaţi după criterii politice, în mod evident nu face altceva decât să confirme practica alocării subiective şi politice a banilor aflaţi la dispoziţia primului ministru, şi bineînţeles în afara scopului pentru care s-a creat acest fond”, a precizat Ionuţ Stroe.

Liberalul a mai spus că alocarea fondurilor nu s-a realizat în mod transparent, cu respectarea criteriilor de urgenţă.

”La Senat vom solicita constituirea unei comisii de anchetă în legătură cu situaţia autostrăzii Comarnic- Braşov. Motivul ţine de costurile extrem de ridicate la care se ridică acest proiect, de câteva ori decât celebrul caz Bechtel. Guvernul trebuie să răspundă de ce nu se realizează acest obiectiv şi din fonduri europene şi, bineînţeles, explicaţii aşteptăm şi în legătură cu modul nejustificat în care s-a tot amânat luarea unei decizii finale în acest proiect”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe.

Curtea de Conturi a anunţat joi, că Guvernul a continuat, în 2013, practica anilor precedenţi de a aloca sume importante din Fondul de rezervă bugetară fără criterii clare şi transparente.

Referitor la Autostrada Comarnic-Braşov, statul vrea să găsească un model financiar mai eficient în raport cu bugetul şi să atragă finanţare de la instituţii financiare internaţionale pentru această autostradă. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine