2020-08-09 12:23

PNL cere Parlamentului revocarea Avocatului Poporului: Victor Ciorbea a devenit sluga lui Victor Ponta

 |  11:53
PNL cere Parlamentului revocarea Avocatului Poporului: Victor Ciorbea a devenit sluga lui Victor Ponta

Vicepreşedintele PNL, senatorul Alin Tişe, a cerut Parlamentului începerea demersurilor de revocare a lui Victor Ciorbea din funcţia de Avocat al Poporului. Tişe susţine că Ciorbea a devenit "duşman al Poporului” şi "o slugă a lui Victor Ponta”.

Liberalul Alin Tişe a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Victor Ciorbea nu a atacat, anul trecut, nicio Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului contestată de partide şi societatea civilă, deşi ulterior mai multe astfel de acte normative au fost declarate neconstituţionale de Curtea Constituţională.

„Am făcut o analiză a activităţii de Avocat al Poporului a lui Victor Ciorbea şi am rămas stupefiat. În 2014 au fost doar trei sesizări de neconstuţionalitate pe legi mai vechi de 2008, dar nicio sesizare pe OUG. Avocatul Poporului a devenit instituţia duşmanului poporului, iar Ciorbea este avocatul politic al PSD şi o slugă a lui Victor Ponta. Victor Ciorbea a ales cu bună ştiinţă să ignore toate solicitările de la ONG-uri, partidele de opoziţie, cetăţeni, pentru a le proteja drepturile în raport cu Guvernul care a făcut abuzuri prin OUG. Motiv pentru care am cerut Birourilor Permanente începerea procedurilor pentru revocarea din funcţie a Avocatului Poporului pentru încălcarea Legii de funcţionare, pentru că în 2014 nu a atacat nicio OUG la CC deşi, ulterior, acestea au fost declarate neconstituţionale de către CC”, a precizat Alin Tişe.

Senatorul PNL a mai spus că este vorba despre mai multe OUG adoptate de Guvern în cursul anului trecut, printre care OUG nr. 27, privind reţeaua spitalicească a Ministrului Transporturilor, OUG nr. 45, privind alegerile prezidenţiale, OUG nr. 49, privind modificarea Legii Educaţiei, OUG nr. 55, privind migraţia aleşeilor, OUG nr. 86, privind desfiinţarea Inspecţiei Muncii, OUG nr. 94, privind renunţarea personală a lui Victor Ponta la doctorat.

Alin Tişe susţine că revocarea Avocatului Poporului se face, potrivit legii, de cele două Camere ale Parlamentului, în şedinţă comună, la propunerea Birourilor Permanente, pe baza unui raport al Comisiilor Juridice.

”Am cerut de urgenţă ca Birourile Permanente să convoace comisiile juridice, şi doresc o dezbatere în plenul reunit privind revocarea din funcţie a Avocatului Poporului. Este o instituţie importantă care trebuie să vegheze la respectarea legalităţii când un guvern face abuzuri. S-a demonstrat, prin faptul că nu a atacat nicio OUG, că Avocatul Poporului nu îşi exercită atribuţiile. Această instituţie nu funcţionează, Ciorbea a fost pus pentru a apăra interesele PSD”, a completat senatorul PNL Alin Tişe. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-22Parerea ta...

CROCODIL
23 Ian 2015

Sa bagat cu nasul in patrimoniu sindicatelor , mai are de ros la sunca .
CROCODILUL FLAMAND
23 Ian 2015

Ciorbea o fosila bolsevicoida....la tomberon cu el
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz