2020-01-25 07:11

PNL condamnă ”abuzul incredibil al Secției” împotriva Laurei Kovesi

 |  21:31
PNL condamnă ”abuzul incredibil al Secției” împotriva Laurei Kovesi

Liberalii au transmis, joi, după ce fosta-şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, a aflat că este învinuită într-un nou dosar, că acţiunea este „un abuz incredibil al Secţiei comandată de Liviu Dragnea”, comis prin Secţia de anchetare a magistraţilor.

„Acţiunea împotriva Laurei Codruţa Kovesi, un abuz incredibil al Secţiei de ‘Miliţie Politică’ comandată de Liviu Dragnea, cunoscută în mod eronat drept Secţia Specială de Anchetare a Magistraţilor. Noua învinuire a candidatului la poziţia de Procuror şef european, prin intermediul structuri de „miliţie politică” controlată de Liviu Dragnea, arată la lumina zilei faptul că Secţia Specială de Anchetare a Magistraţilor a depăşit stadiul de proiect. A devenit instrumentul prin care toţi magistraţii din România vor fi „puşi la respect”, mai devreme sau mai târziu, cu dosare penale la comandă în cazul în care intenţionează să-i deranjeze cu anchete pe potentaţii zilei”, arată PNL, printr-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

Liberalii transmit că actuala coaliţie de guvernare se răzbună politic prin această acţiune.

„Este strigător la cer modul în care actuala guvernare înţelege să prigonească, în văzul tuturor, un român care are şansa de a ocupa o poziţie de prestigiu european doar pentru a se răzbuna politic şi pentru a-i da satisfacţie infractorului Liviu Dragnea. Astfel de practici prin care sunt încălcate drepturile procesuale sunt provenite din regimul comunist, afectează grav încrederea cetăţenilor în actul de justiţie şi compromit imaginea de care se bucură sistemul judiciar la nivel european”, potrivit sursei citate.

Reprezentanţii PNL precizează că nu este întâmplător că acest dosar vine când Laura Codruţa Kovesi este în competiţia pentru a fi procuror-şef european.

„Acţiunea împotriva Laurei Codruţa Kovesi, deloc întâmplătoare în contextul dat de şansele de a ocupa poziţia de procuror şef european, vine tocmai din partea unei structuri de parchet faţă de care Comisia Europeană, Comisia de la Veneţia, GRECO, au exprimat critici vehemente. Această Secţie Specială nu ar fi trebuit să existe, iar în urma Rezoluţiei Parlamentului European şi a Raportului Comisiei Europene privind MCV ar fi trebuit desfiinţată, tocmai pentru că nu oferă suficiente garanţii de independenţă faţă de puterea politică”, mai arată documentul de presă.

Liberalii mai spus că evenimentele din România nu vor rămâne fără ecou din partea partenerilor europeni.

„Suntem convinşi că această iniţiativă împotriva Laurei Codruţa Kovesi nu va rămâne fără ecou din partea partenerilor europeni, care vor lua la cunoştinţă cu surprindere despre acest fapt la fel cum au făcut-o şi în cazul prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans. Tacticile prin care acţionează fidelii politici ai PSD-ALDE din Secţia Specială, prin încălcarea normelor care garantează drepturile la un proces echitabil, nu arată decât o disperare oarbă celor care vor să transforme justiţia din România într-un simulacru sovietic”, completează sursa menţionată.

Laura Codruţa Kovesi a fost pusă sub acuzare în dosarul procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu, de la DNA Ploieşti. Fosta şefă DNA a fost pusă sub acuzare pentru represiune nedreaptă în dosarul procurorilor de la DNA Ploieşti. În acest dosar, Onea şi Negulescu sunt sub control judiciar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine