2019-10-18 04:24

Reuniunea Consiliului Naţional al PNL a început! Iohannis: PSD a promis lapte şi miere, dar Dragnea şi câţiva acoliţi au pus mâna pe putere

 |  12:49
Reuniunea Consiliului Naţional al PNL a început! Iohannis: PSD a promis lapte şi miere, dar Dragnea şi câţiva acoliţi au pus mâna pe putere

Reuniunea Consiliului Naţional al PNL a început, iar la aceasta participă şi preşedintele Klaus Iohannis. Şedinţa a început cu intonarea imnului de stat al României. Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, la Consiliul Naţional al PNL, că PSD a promis lapte şi miere, dar ”Dragnea şi câţiva acoliţi au pus mâna pe putere” şi o folosesc pentru a scăpa de dosare penale. Preşedintele a subliniat şi că oameni care îndrăznesc să-şi expună public opinia anti-PSD sunt luaţi în plină zi de Poliţie, ceea ce nu s-a mai întâmplat din anii întunecaţi ai comunismului.

UPDATE 11:53 - Iohannis: PSD a promis lapte şi miere, dar Dragnea şi câţiva acoliţi au pus mâna pe putere şi o folosesc pentru a scăpa de dosare penale

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, la Consiliul Naţional al PNL, că PSD a promis lapte şi miere, dar ”Dragnea şi câţiva acoliţi au pus mâna pe putere” şi o folosesc pentru a scăpa de dosare penale. Preşedintele a subliniat şi că oameni care îndrăznesc să-şi expună public opinia anti-PSD sunt luaţi în plină zi de Poliţie, ceea ce nu s-a mai întâmplat din anii întunecaţi ai comunismului.

”Daţi-mi voie să încep cu o radiografie a situaţiei generale din România. Situaţia este proastă. Nu-mi face nicio plăcere să spun aşa ceva, pentru că sunt preşedintele României. (...) PSD a promis românilor că va curge lapte şi miere, că vor face economia să meargă, că vor creşte salariile şi pensiile, că toţi vor avea locuri de muncă şi va fi atât de bine cum nu s-a văzut vreodată. Dar, ghinion, nu s-a întâmplat aşa ceva, au început să lucreze la cu totul altceva, au început să demonteze justiţia românească. Asta a fost prioritatea reală a PSD. Au urmat nenumărate faze în care au încercat să aducă justiţia sub controlul politic al PSD şi încearcă şi acum, au încercat să inhibe lupta anticorupţie, dar ea va continua. Şi-au dat seama că lumea aşteaptă cu totul altceva şi au pus în operă o păcăleală prin care le-au explicat oamenilor că le cresc salariile şi pensiile, dar ele nu au crescut. (...) Prin gestionarea proastă a finanaţelor ţării, PSD a adus la viaţă inflaţia, au început să crească dobânzile, şi acea mică creştere de care iniţial s-au bucurat unii s-a dus”, a afirmat Klaus Iohannis, potrivit News.ro.

Preşedintele a subliniat că ”a rămas o ţară care e din ce în ce mai dezamăgită, o ţară care aşteaptă soluţii”.

”Toate sondajele din ultimele luni arată că 80% din români cred că ţara merge într-o direcţie greşită. Este acesta un semnal extrem de puternic, este un rezultat catastrofal şi asta în condiţiile în care PSD a preluat o ţară cu o economie în puternică creştere, au preluat o Românie care a fost extraordinar de bine situată în cadrul structurilor euro-atlantice, o ţară care în fine începuse să fie nu doar văzută, ci şi respectată, cu o abord pro-europeană, pro-atlantică. Şi ce s-a întâmplat? Cum a dispărut acest sentiment bun? Cuma dispărut optimismul? Cum a revenit pesismismul între oamenii de afaceri, între investitori, între partenerii internaţionali, între noi?”, a continuat şeful statului.

Pe ordinea de zi a Consiliului Naţional mai figurează criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listei candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare, calendarul de desemnare a candidaţilor PNL la funcţiile de primar în municipiile reşedinţă de judeţ. De asemenea, va fi supus dezbaterii şi adoptării un document numit "Principiile bunei guvernări liberale”.

De asemenea, în cadrul Consiliului ar fi urmat să se voteze modificarea Statutului PNL, dar aceasta discuţie se va amâna în contextul participării preşedintelui.

Consiliul Naţional al PNL a votat încă din 11 martie susţinerea lui Klaus Iohannis pentru candidatura la un nou mandat de preşedinte.

Klaus Iohannis şi-a anunţat în 23 iunie, la Sibiu, candidatura pentru un nou mandat, la alegerile prezidenţiale din 2019.

Şeful statului a avut marţi, la Vila Lac 3, o întâlnire cu mai mulţi liberali, între care preşedintele partidului, Ludovic Orban, şi foştii copreşedinţi ai formaţiunii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, cărora le-ar fi transmis că PNL trebuie să se concentreze pe lupta cu PSD.

Surse din PNL au declarat pentru News.ro că preşedintele Klaus Iohannis a cerut să "fie linişte în partid" şi să nu mai existe "dispute mărunte". Tot preşedintele ar fi spus că nu ar fi nevoie de organizarea unui Congres, dat fiind faptul că actuala conducere este legitimă şi a fost aleasă cu majoritate de voturi.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a confirmat, joi seară, la Realitatea Tv, că a avut o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis în care s-au dezbătut ”teme majore” şi a precizat că discuţia era necesară, în contextul în care liberalii au decis susţinerea şefului statului pentru obţinerea celui de-al doilea mandat de preşedinte, iar Klaus Iohannis a anunţat că va candida. În plus, Orban a spus că au discutat despre pregătirea preşedinţiei române a Consiliului Europei, având în vedere că Iohannis este ”singurul care mai salveză imaginea României”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-08-04Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
04 Aug 2018

nici nu merita sa te enervezi cu retardatul ala care se semneaza "NEO - NAZISTII!"......probabil ca nici el nu crede prostiile alea pe care le scrie//adevarul e cam asa-ciuma rosie cauta tot felul de motive ca sa distruga ce a mai ramas din economia si democratia de dupa 1989,si lumea s-a saturat de ei
OVIDIU
04 Aug 2018

Din pacate nici PNL-ul nu are nimic de oferit alegatorilor. Au acelasi tip de lideri incapabili. M-am saturat sa alegem intodeauna raul cel mai mic.
BOU DE ANONIM
04 Aug 2018

si tactu era sterp dar mata s a muit cu vecinu
BOU DE ANONIM
04 Aug 2018

si tactu era sterp dar mata s a muit cu vecinu
BOU DE ANONIM
04 Aug 2018

si tactu era sterp dar mata s a muit cu vecinu
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
04 Aug 2018

site-ul asta nu are administrator?..de ce naiba nu stergeti scarboseniile astea
MUI BIEN KWI!
04 Aug 2018

mui bien ,nazistule !
ANONIM
05 Aug 2018

MUY BIEN cucuvea....si jigodia sterpa
MAPISPEDRAC-NEA
05 Aug 2018

Care neam necurat, care zodie Te-au fătat, blestemată jigodie? Ciumă roșie ești sau pecingine? Băga-te-am la mă-ta-n origine! Te-ai lățit peste țară, plasmodie, Pese-Dragnea de curve, jigodie. Un județ, un partid plus o nație, Am ajuns negrii tăi pe plantație. ................................................... Ciumă roșie ești sau pecingine? Băga-te-am la mă-ta-n origine!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray