2020-02-18 11:13

PNL contestă la CCR legea care dă liber la cheltuieli nelegale în campania electorală

 |  14:30
PNL contestă la CCR legea care dă liber la cheltuieli nelegale în campania electorală

PNL va ataca din nou la CCR legea prin care ''PSD legalizează finanţarea fără limită'' a campaniilor electorale, a afirmat joi deputatul liberal Gabriel Andronache, citat de Agerpres.

"PSD a călcat în picioare deciziile CCR pentru a putea cheltui, în mod nelegal şi fără limită, bani în viitoarele campanii electorale. Astfel, a modificat Legea nr. 334/2006 privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, în sensul ca sumele cheltuite ilegal sau peste plafonul legal să nu mai fie confiscate. PSD a menţinut numai o amendă modică pentru ilegalităţile săvârşite în campania electorală", susţine deputatul, într-un comunicat.

Potrivit acestuia, Curtea Constituţională, prin decizia nr. 718/2017, a declarat legea neconstituţională în ansamblul său, arătând că "situaţia determinată de constatarea neconstituţionalităţii legii în ansamblul său (...) are un efect definitiv cu privire la acel act normativ, consecinţa fiind încetarea procesului legislativ în privinţa respectivei reglementări". De aceea, "opţiunea legiuitorului de a legifera în materia în care Curtea Constituţională a admis o sesizare de neconstituţionalitate cu privire la o lege în ansamblul său presupune parcurgerea tuturor fazelor procesului legislativ prevăzut de Constituţie şi de regulamentele celor două Camere ale Parlamentului".

Liberalul acuză PSD că ar fi continuat procedura legislativă după decizia CCR şi a adoptat din nou legea declarată anterior neconstituţională în ansamblul său.

"Practic PSD vrea să demonstreze că o lege neconstituţională poate intra în vigoare. O astfel de sfidare a CCR nu a mai existat până în prezent din partea majorităţii parlamentare. Urmare a acestei situaţii, PNL nu va rămâne indiferent la încălcarea Constituţiei şi va ataca la CCR această lege care ne dă liber la cheltuieli nelegale în campania electorală", arată deputatul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine