2020-02-28 21:19

PNL depune vineri moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta

 |  08:31
PNL depune vineri moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta

PNL depune, vineri, la Parlament, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta. Documentul va fi depus în jurul orei 12,00, potrivit unui anunţ al liberalilor.

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat, joi, că sunt șanse ca Guvernul ''să cadă după moțiunea de cenzură'.

"Șanse sunt, dar sunt un politician echilibrat și nu aș spune că acest lucru sigur se va întâmpla. Șanse sunt. Avem acordul partidului domnului Geoană, așteptăm pe parcursul nopții, pentru că mâine depunem moțiunea, am transmis-o și celorlalte grupuri parlamentare - UDMR, grupul domnului Fenechiu, minorități altele decât UDMR și independenților -, poziția lor", a afirmat Vasile Blaga, în cadrul unei emisiuni la Realitatea Tv.

Copreşedintele PNL a mai  spus că PNL are 173 de parlamentari, partidul lui Mircea Geoană — 13, iar pentru a trece moțiunea este nevoie de 280 de voturi.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat, că tema moțiunii este una vitală pentru democrația românească și vine să sancționeze comportamentul abuziv al actualei puteri în legătură cu blocarea exercitării unui drept elementar - dreptul la vot.

"Ne bazăm pe buna credință și deschiderea oricărui parlamentar la o dezbatere reală. Calculul matematic efectiv al structurilor grupurilor parlamentare ne dezavantajează. În schimb, în condițiile în care oricine ar manifesta disponibilitate, înțelegere și participare la această dezbatere credem că putem lua mult mai multe voturi decât calculul aritmetic", a afirmat Ionuț Stroe.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, la Consiliul Reprezentanților Unionali de la Târgu Mureș, că după ce va vedea textul moțiunii de cenzură anunțate de PNL, Uniunea va lua o decizie referitoare la modul în care se va raporta la aceasta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine