2019-11-15 02:54

PNL ia primele MĂSURI privind recursul compensatoriu și Codul Penal

 |  18:21
PNL ia primele MĂSURI privind recursul compensatoriu și Codul Penal

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni, că liberalii vor depune un proiect legislativ pentru abrogarea prevederii privind recursul compensatoriu şi pentru modificarea Codului Penal în sensul măririi duratei de detenţie în special pentru infracţiunile comise cu violenţă.

„Am decis astăzi (luni - n.r.) să depunem proiectul de lege privind abrogarea Legii 169 privind recursul compensatoriu, însoţit de asemenea de o serie de modificări ale Codului penal privitoare la modalitatea de liberare înainte de termen pentru a mări practic durata detenţiei în special pentru infracţiunile comise cu violenţă”, a declarat Ludovic Orban, luni, la finalul şedinţei BEx al PNL.

De asemenea, pe 14 februarie, Orban a anunţat că PNL va depune, la Camera Deputaţilor, la începutul sesiunii parlamentare, o moţiune simplă pentru demiterea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, în urma prevederilor referitoare la recursul compensatoriu.

Demersul modificării prevederilor recursului compensatoriu vine după ce mai multe cazuri de violenţă înregistrate în ultima perioadă au avut ca autori persoane eliberate în baza recursului compensatoriu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray