2020-07-11 02:10

PNL merge la Cotroceni cu două propuneri: Orban - premier și alegeri anticipate

 |  23:18
PNL merge la Cotroceni cu două propuneri: Orban - premier și alegeri anticipate

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca liberalii vor decide vineri delegatia pentru consultarile de la Cotroceni, insa este certa nominalizarea sa pentru functia de premier, iar cea mai buna solutie ar fi declansarea de alegeri anticipate.

"Vom participa la consultari si vom prezenta pozitia PNL. Vom lua decizia privind strategia partidului, componenta delegatiei si mandatul. In mod evident, vom avea consultari cu partenerii nostri", a mai spus liderul PNL.

Acesta a precizat ca el este propunerea PNL de premier, lucru care nu se mai poate schimba, decizia fiind luata anterior.

"Prima mea propunere pe care o voi formula colegilor mei va fi ca PNL sa nu sustina nicio formula de guvernare in care sa fie PSD. Alte formatiuni politice pot sa faca alte lucruri. Noi nu putem sustine nicio formula de guvernare care are sprijinul PSD sau contine PSD in interiorul formulei de guvernare", a spus Orban.

Acesta a precizat ca "cea mai buna solutie pentru Romania o reprezinta alegerile anticipate", dar pentru ca acest lucru sa se intample ar fi nevoie de un acord politic intre partide care sa aiba un numar suficient de parlamentari care sa permita caderea a doua guverne.

"Si daca se ajunge la formula de anticipate nu mai poate fi lasata aceasta ramasita de guvern, este nevoie sa investim un guvern, chiar daca va fi un guvern de tranzitie, care sa duca intr-o forma sau alta la procedura de anticipate", a spus liderul PNL.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz