2020-03-29 04:12

PNL, negocieri cu semne de întrebare. DEZVĂLUIRILE lui Dan Barna

 |  20:36
PNL, negocieri cu semne de întrebare. DEZVĂLUIRILE lui Dan Barna

PNL a început, luni, negocieri cu partidele parlamentare pentru votul de învestitură a guvernului Florin Cîțu. Surprinzător, însă, conform declarațiilor lui Dan Barna, liberalii nu au cerut sprijinul sau votul pentru noul executiv.

"Am dat curs invitatiei premierului desemnat si presedintelui PNL pentru consultari in ceea ce priveste constituirea unei majoritati. A fost o discutie destul de sintetica legata de acest subiect. Lucrurile sunt in logica decisa de Curtea Constitutionala si de presedinte in consultarile pe care le-am avut, respectiv aceea de a incerca constituirea unei majoritati care sa scoata Romania din aceasta criza politica. Lucrurile au fost destul de simple, obiectivul este sa avem un vot in Parlament sa putem merge mai departe, sa iesim din aceasta criza in care de fapt nu se intampla nimic si stam sub aceasta administratie a guvernului interimar", a afirmat Dan Barna, conform Ziare.com.

Intrebat daca va vota acest guvern, liderul USR a spus: "Voi discuta cu colegii mei. Nu exista un vot in alb in ceea ce priveste temele din punctul nostru de vedere. O sa vedem care este si performanta in Parlament a ministrilor si vom lua o decizie".

El spune ca in cadrul discutiei cu PNL nu a existat vreo solicitare de a vota sau nu acest guvern.

"A fost cumva interesanta pozitionarea in cadrul acestei discutii pentru ca nu a existat o solicitare intr-un fel saul altul de a vota sau de a nu vota acest guvern. Suntem doar in logica constitutionala in care trebuie indeplinite procedurile parlamentare necesare. Din punctul nostru de vedere pentru iesirea din criza si pentru stabilitate, in momentul de fata Romania chiar are nevoie de stabilitate, avem perspectiva unei crize in zona de sanatate publica, nici pe partea economica nu stam stralucit si din aceasta perspectiva noi credem ca trebuie sa mergem spre stabilitate. Am exprimat aceasta pozitie a USR premierului desemnat. Dincolo de asta, repet si e cumva surprinzator, nu a existat o solicitare expresa legata de vot", a explicat Dan Barna.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-02Parerea ta...

PARAIPAN
03 Mar 2020

ITI dai seama ba tata ba Oameni priceputi ,oameni patrioti ba tata ba!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine