2020-07-07 09:59

PNL, plângere penală împotriva lui MELEȘCANU pentru proasta organizare a votului în DIASPORA

 |  13:12
 PNL, plângere penală împotriva lui MELEȘCANU pentru proasta organizare a votului în DIASPORA

PNL va depune plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, şi a celor care au fost implicaţi în organizarea votului în diaspora, a anunţat, duminică, preşedintele liberalilor, Ludovic Orban.

„Am luat decizia de a formula plângere penală împotriva ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, şi împotriva celor care au fost implicaţi în organizarea votului în diaspora. Este revoltător, strigător la cer, cum sunt umiliţi românii, fraţii noştri din diaspora. Este revoltător că, după ceea ce s-a întâmplat în 2014, Guvernul şi MAE au premeditat să împiedice exercitarea dreptului de vot al românilor din diaspora. Toată lumea ştia că există o intenţie de prezenţă la vot masivă în toate ţările în care sunt români plecaţi la muncă în străinătate, în care sunt comunităţi de români. MAE a refuzat practic orice solicitare de creştere a numărului de secţii de votare. Chiar şi în condiţiile în care s-a mărit puţin numărul de secţii, nu a existat niciun fel de preocupare pentru a fluidiza derularea procedurii de vot", a afirmat Orban, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit Agerpres. "Numărul de cabine de vot a fost menţinut în mod deliberat foarte mic, astfel încât să se reducă la maximum numărul cetăţenilor români din diaspora care pot să îşi exercite votul. Cozile din aproape toate oraşele importante europene în care există secţii de vot arată cum Guvernul îşi bate joc de cetăţenii săi, arată cum este împiedicată exercitarea dreptului de vot, un drept fundamental al românilor la alegerile europarlamentare şi la referendumul convocat de preşedintele României”, a susţinut preşedintele PNL. 

El a menţionat că a cerut echipei de jurişti a PNL să pregătească plângerea penală, care urmează să fie depusă în cursul zilei de luni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-26Parerea ta...

NEGRO
26 Mai 2019

Din nou romanii din diaspora nu sunt lasati sa voteze. Fosila bolsevica nu a invatat din anii trecuti ca semenii nostri trimisi in pribegie de devalizatorii Tarii iau in serios valorile democratiei. Mai are de citit. Dar...degeaba! Vorba cantecului: geaba vii, geaba te duci/ geaba rupi bietii papuci! Asa se duc in van toate iluziile romanilor. Poate ca se vor sesiza si PSD-istii ca desi au furat de la cei cinstiti si onesti, la greu, au trait degeaba.
CUCUVEAUA ROZ -BONTON
12 Iun 2019

Ce sa ti povestesc!!!Voi sunteti cinstiti!Ati facut bolmojeala cu autocarele Ati facut turism electoral asa cum a facut si turnatorul Petrov Sunteti niste scarbe gretoase si nebuneSa dea Domnul sa ajungeti la guvernare sa vedem cum o sa conduceti tara Tot asa cum ati ma condus o cu guvernul zero Siktir !Nu sunteti buni de nimic decat de homaleala si baut pisat la spirale !
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
12 Iun 2019

terminati cu clonele....scrieti sub numele vostru
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz