2020-07-03 22:37

PNL: Proiectul liberalilor privind votul prin corespondenţă, singurul agreat de românii din diaspora

 |  14:25
PNL: Proiectul liberalilor privind votul prin corespondenţă, singurul agreat de românii din diaspora

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a precizat marţi, într-un comunicat de presă, că proiectul liberalilor privind votul prin corespondenţă este singurul care conţine prevederi agreate de românii din diaspora.

"Partidul Naţional Liberal consideră că este binevenită orice contribuţie pentru îmbunătăţirea propunerii pe care a făcut-o grupurilor parlamentare încă din luna februarie, însă atrage atenţia că nici partidele parlamentare, nici Autoritatea Electorală Permanentă, a cărei implicare o salutăm şi o considerăm necesară, nu trebuie să omită un lucru esenţial – beneficiarii acestei legi sunt compatrioţii noştri din Diaspora şi, de aceea, opinia acestora trebuie luată în considerare. Proiectul de lege depus de Partidul Naţional Liberal este singurul care a fost redactat printr-o consultare reală cu asociaţiile românilor din străinătate şi, de aceea, chiar dacă este perfectibil, conţine prevederi care sunt agreate cu cei care vor beneficia de facilităţile legii”, a precizat Mihai Voicu.

Reacţia liberalului vine după ce Liviu Dragnea a anunţat că preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost mandatat de partid să elaboreze un set de principii care vor sta la baza legii votului prin corespondenţă.

"Atragem atenţia, de asemenea, că modalităţile de asigurare a secretului votului trebuie să fie în concordanţă cu practica ţărilor ce folosesc votul prin corespondenţă de zeci de ani. Indiferent că ne raportăm la modelul francez, italian, spaniol, britanic sau american, nu trebuie ca o supra-reglementare sau o birocratizare excesivă, sub diverse pretexte onorabile, să ducă la adoptarea unei legi inaplicabile prin blocarea sistemului", a menţionat Mihai Voicu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz