2020-02-19 13:31

PNL se pregătește de europarlamentare. Ce spune Ludovic Orban

 |  17:08
PNL se pregătește de europarlamentare. Ce spune Ludovic Orban

Consiliul Naţional al PNL va adopta la următoarea şedinţă, care va avea loc cel mai probabil în luna iunie, hotărârea privind criteriile şi procedurile de desemnare a candidaţilor la alegerile europarlamentare, a anunţat sâmbătă, la Murighiol, preşedintele partidului, Ludovic Orban.

"La primul Consiliu Naţional, care va avea loc probabil în iunie, vom adopta o hotărâre privind criteriile şi procedura de desemnare a candidaţilor la europarlamentare. Gândesc să fie o reprezentare echilibrată a regiunilor, cu candidaţi care să treacă prin filtrul campaniei în regiuni", a declarat, într-o conferinţă de presă, liderul liberal.El şi-a exprimat aprecierea faţă de actuala echipă de europarlamentari PNL şi a afirmat că membrii acesteia vor intra în competiţie cu noi candidaţi."Voi fi foarte exigent în ceea ce priveşte candidaţii. Nu poţi să trimiţi pe oricine la Bruxelles. Candidaţii trebuie să aibă expertiză cel puţin într-un domeniu, pentru că acolo dezbaterea în comisiile de specialitate este extrem de serioasă, iar noi, ca să existăm în această dezbatere şi să putem influenţa deciziile în avantajul României, trebuie să avem oameni foarte bine pregătiţi. Trebuie să fie oameni care au o carieră în spate, care să aibă capacitatea să relaţioneze, să convingă, să câştige respectul partenerilor din celelalte ţări membre ale Parlamentului European. Nu în ultimul rând, trebuie să fie oameni care să stabilească contracte şi să genereze relaţii pe termen lung", a mai spus preşedintele PNL, citat de Agerpres.În cadrul conferinţei de presă, Ludovic Orban a prezentat şi proiectele legislative iniţiate de PNL pentru sprijinirea mediului de afaceri, printre care scutirea firmelor de 20% din impozitul pe profit pentru acordarea de bonificaţii pentru salariaţi şi extinderea facilităţii de scutire pe profitul reinvestit şi pentru mijloacele de transport rutier, feroviar şi naval.De asemenea, el şi-a exprimat încrederea în preşedinţii organizaţiilor judeţene din regiunea sud-est a României că vor avea "progrese spectaculoase", în condiţiile în care, în prezent, potrivit deputatului Victor Paul Dobre, PNL nu are niciun preşedinte sau vicepreşedinte de Consiliu Judeţean şi niciun primar sau viceprimar în vreunul din municipiile reşedinţă de judeţ din această regiune."Este o situaţie grea. Practic, structura de rezistenţă o reprezintă cei 110 primari. (...) Sunt convins că 2020 va fi timpul nostru", a menţionat deputatul Dobre, la Conferinţa regiunii sud-est a PNL, desfăşurată la Murighiol.Întâlnirea de la Murighiol, potrivit preşedintelui organizaţiei judeţene a PNL, Ştefan Ilie, a fost apreciată drept un schimb de experienţă atât pentru autorităţile locale, cât şi pentru preşedinţii organizaţiilor judeţene."Sunt adeptul acestui tip de întâlniri şi consider că reprezintă o filă importantă din cheia succesului unui ales local. Cel care stă într-o localitate şi nu iese din ea nu face decât să se îndrepte, el şi localitatea, spre Evul Mediu", a menţionat Ştefan Ilie.Circa 300 de liberali din şase judeţe, Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea, au participat, începând de vineri, la Conferinţa regiunii sud-est a PNL, organizată la Murighiol.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-06Parerea ta...

ANONIM
06 Mai 2018

TOATE "PARTIDELE" CONSTITUITE DUPA 1989 CA FORMATIUNI POLITICE TREBUIE DISTRUSE DEOARECE SUNT GRUPARI INFRACTIONALE DE CRIMA ORGANIZATA . ELE NU S-AU CONSTITUIT CA AVAND LA BAZA VALORI UMANE (elite adevarate, demnitati umane si de caracter) , CREITERII DE PERFORMANTA SAU /SI DE INTEGRITATE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine