2020-01-28 16:13

PNL strânge semnături pe o moțiune populară pentru demiterea lui Ponta

 |  19:52
PNL strânge semnături pe o moțiune populară pentru demiterea lui Ponta

Liberalii au decis să treacă la acțiune pentru a obține demisia premierului Victor Ponta printr-o „moțiune populară”, după cum a anunțat copreședintele PNL Alina Gorghiu, luni, într-o conferință de presă. Moțiunea ar urma să fie semnată de cetățenii care cred că Ponta trebuie să plece și, în acest sens, filialele PNL din întreaga țară vor organiza o campanie de strângere de semnături în toate județele. Gorghiu a spus că liberalii apelează la sprijinul cetățenilor pentru demiterea premierului, deoarece acesta „fuge de justiție” și nu are bunul simț și demnitatea să-şi scrie demisia.

„Această moţiune populară este al doilea episod după momentul noiembrie 2014, când, prin vot, Victor Ponta a fost trimis acasă. (...) România nu-şi mai permite un prim-ministru urmărit penal, un premier care fuge de justiţie şi care nu are respect faţă de instituţiile statului şi faţă de români. În acest context, menţionez şi rezultatele ultimului sondaj pe care l-am consultat şi care arată că 78% dintre români şi-au pierdut încrederea în actualul Guvern”, a spus Gorghiu.

Totuși, copreședintele PNL a precizat că nu sunt „foarte multe prevederi constituționale care să ajute în acest sens”. Ea consideră că „dacă ai un prim-ministru lipsit de bun-simţ politic care, în ciuda faptului că este urmărit penal, că este lipsit de credibilitate şi de legitimitate, refuză să-şi dea demisia, din păcate nu ai foarte multe soluţii”. Gorghiu a evocat „soluția unei moțiuni de cenzură” pe care PNL o va depune în toamnă, dar liberalii au ajuns la concluzia că „situația este atât de gravă” din orice punct de vedere ar fi analizată, încât „ar trebui discutat în spaţiul public şi în Parlament foarte serios, în comisia de revizuire a Constituţiei, posibilitatea reintroducerii instituţiei revocării primului-ministru”.

Această măsură putea fi luată de președintele țării, dar în 2003, majoritatea PSD, pe când era premier Adrian Năstase, a scos din Constituție prevederea respectivă.

„Vom încerca să generăm o dezbatere cât se poate de amplă pentru a vedea în ce măsură are susţinerea populaţiei şi în ce măsură vom creiona o majoritate parlamentară care să susţină acest amendament al Partidului Naţional Liberal”, a explicat Alina Gorghiu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-22Parerea ta...

IULIA TABACU
23 Iun 2015

Alina eu personal vreau sa fiu trecuta pe aceasta lista desi momentan sunt in Canada vin in tara pe 11 iulie
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine