2020-04-07 01:22

PNL va avea un candidat propriu în cursa pentru Primăria București. Orban a stricat apele data trecută PNL-ului, fiind anchetat de DNA pentru mită

 |  09:43
PNL va avea un candidat propriu în cursa pentru Primăria București. Orban a stricat apele data trecută PNL-ului, fiind anchetat de DNA pentru mită

Ministrul muncii, Violeta Alexandru, președinte al PNL București, a declarat marți seara, la Digi24, că partidul „este obligat” să aibă un candidat propriu la Primăria București, fie că acesta va fi chiar candidatul unic al opoziției, fie că va candida separat din partea partidului.

Cosmin Prelipceanu, jurnalist Digi24: În ipoteza în care dreapta va avea un candidat comun, PNL va avea un candidat pe care îl va arunca într-o competiție internă cu celelalte partide ale dreptei sau veți face o negociere cu celelalte partide și veți desemna un singur candidat, care va fi formula?

Violeta Alexandru, președinte PNL București: Modul în care muncim în acest moment în PNL București ne obligă să avem un candidat susținut de Partidul Național Liberal din interiorul echipei PNL. Ne obligă acest lucru, pentru că am pornit într-un proiect în care trebuie să avem încredere în capacitatea noastră de a genera o soluție pertinentă, capabilă și credibilă în București. Ceea ce nu înseamnă că nu vom colabora cu partenerii noștri politici din opoziția de astăzi din București, ba chiar va exista și există aceste consultări și colaborări pentru a găsi cea mai bună formulă.

Cu siguranță e nevoie de o coalizare a forțelor noastre, însă ne dorim foarte mult ca procesul de selecție - care este în plină desfășurare la PNL București - să genereze o propunere de candidatură cu adevărat serioasă și cred că toate eforturile pe care le facem în acest moment de a arăta seriozitate în PNL București ne obligă.

Cosmin Prelipceanu: Deci veți avea un candidat - că va rămâne doar el sau că va intra în competiție cu ceilalți candidați ai dreptei, un candidat al PNL București va exista.

Jocul Orban-Rares Bogdan

Ion Cristoiu crede că PNL are nevoie de o candidatură spectaculoasă (premierul Ludovic Orban) pentru Primăria Capitalei ca să aibă șanse în fața lui Nicușor Dan, iar la Palatul Victoria ar putea ajunge Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL.

 „Sunt argumente politice solide (pentru candidatura lui Orban la locale). La ora actuală marea problema a PNL la locale este USR. Principala bătălie care se va duce va fi Primăria Bucureștiului, câștigarea primăriei de un partid va avea un efect devastator, uriaș, asupra întregului mediu politic. PNL are o problema, trebuie să îl contracareze pe Nicușor Dan, care nu poate fi contracarat decât printr-o candidatura spectaculoasă de genul Ludovic Orban. Orban și-a dorit întotdeauna această postura de primar, a și candidat. Funcția de primar e mult mai sigură decât cea de premier, pentru că 4 ani e foarte greu de presupus că vei pică. Ai o suma uriașă de bani la dispoziție. Și o imagine mediatică foarte puternică. Este o trambulină pentru funcția de Președinte mult mai mare decât cea de premier Cred că se va face o rocadă, Rareș Bogdan premier”, a zis Cristoiu la Antena 3.

Spaga de 50.000 de euro

Ludovic Orban a candidat și în iunie 2016 împotriva Gabrielei Firea, dar s-a retras din cursă, după ce, la data de 1 martie 2016,  DNA a sustiunut că liderul PNL  ar fi contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016.

"Ulterior, la dată de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni. 

Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri", se preciza în comunicatul DNA de la acea vreme.  În 2018, Orban a fost achitat, iar DNA nu a mai făcut recurs. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-08Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
08 Ian 2020

chestia cu mita lui Orban a fost atent aranjata de inamicii politici.doar ca nu s-a finalizat in niciun fel pentru ca banii nu au schimbat proprietarul.Adica care era infractiunea ca a cerut sponsorizare pentru a aparea la o televiziune care taxeaza aparitiile televizate?..doar ca a facut greseala sa discute cu un personaj acoperit care era omul celorlalti.Toti care inca nu au priceput sistemul sa o ia ca atare-un politician apare la televizor doar daca cineva plateste minutele-adica vreo firma care face reclame sau altcineva care plateste in alt fel//Metoda cea mai legala e cea cu reclamele
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine