2020-07-03 17:16

PNL va depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta

 |  21:01
PNL va depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta

Liberalii au început anul foarte decişi să pună în aplicare o strategie care să le permită preluarea puterii. În acest sens, liderii PNL s-au întâlnit luni pentru a discuta despre continuarea procesului de fuziune, dar şi despre momentul în care vor depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta. Această variantă este considerată mai uşor de aplicat şi este preferată alegerilor anticipate.

Concluziile de mai sus au fost anunțate de cei doi copreşedinţi PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, care au subliniat că vor preluarea guvernării prin iniţierea unei moţiuni de cenzură şi prin negocierea unei majorităţi în actualul Parlament, deoarece senatorii şi deputaţii nu ar fi de acord și nu ar vota pentru declanşarea anticipatelor. De altfel, conform Constituţiei, mecanismul de dizolvare a Parlamentului şi declanşare a alegerilor anticipate este determinat de respingerea solicitării de învestitură a două propuneri de Guvern.

Alina Gorghiu a explicat felul în care PNL se gândeşte să preia guvernarea: „Ne dorim în primul rând alegeri anticipate. Desigur, nu suntem copii, să ştiţi că ştim că este un lucru care se poate îndeplini extrem de dificil, asta este Constituţia, cu ea defilăm şi noi, acestor dispoziţii din Constituţie ne vom supune”. Gorghiu a mai declarat că în cursul sesiunii parlamentare care va începe la 1 februarie va fi depusă o moţiune de cenzură, însă tema şi data depunerii acesteia vor fi stabilite după ce programul de guvernare va fi finalizat. Cătălin Predoiu, desemnat de liberali ca viitor premier, este cel care se ocupă de elaborarea programului și are ca termen 28 februarie. În ceea ce priveşte momentul depunerii moţiunii de cenzură, copreşedintele PNL a răspuns că programul de guvernare poate fi finalizat şi mai repede decât sfârșitul lui februarie. „O guvernare pregătită înseamnă să ai disponibil, lucrat în interiorul partidului, acea viziune de guvernare cu care tu vrei să exerciţi guvernarea. Nu cred că ne mai putem permite să facem execiţii guvernamentale peste noapte sau să credem că putem să ne ducem nepregătiţi la Palatul Victoria, aşa cum s-a întâmplat de foarte multe ori cu guvernele României”, a explicat Gorghiu.

CNC, la finalul lunii

În altă ordine de idei, celălalt copreşedinte PNL, Vasile Blaga, a anunţat că la data de 31 ianuarie a fost convocat Consiliul Naţional de Coordonare al partidului. „Am convocat pentru 31 ianuarie Consiliul Naţional de Coordonare al PNL tocmai pentru a valida toate aceste criterii pe care colegii mei ni le vor propune pentru şedinţa din 21 şi pentru a aproba linia politică pentru următoarea perioadă, urmând ca în 1, duminică, deci cu o zi înaintea deschiderii sesiunii (n.r. - parlamentare) să avem şi reuniunea grupurilor noastre parlamentare”, a afirmat Blaga. Acesta a susţinut că în ceea ce priveşte moţiunea, se va discuta cu toate partidele parlamentare „exceptând PSD”. ”Ne-am dori să poată fi parcurşi toţi paşii până să ajungi la alegeri anticipate, dar nu suntem copii. Suntem convinşi că al doilea guvern trece tocmai datorită numărului excesiv de mare de parlamentari şi, şi ei ştiu, mulţi dintre ei, că nu se vor regăsi în viitorul Parlament şi indiferent ce le vor spune conducerile partidelor, nu vor vota. Şi mă gândesc aici în special la PSD, care are mai bine de o treime din Parlament, 40%”, a mai spus Blaga.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz