2020-02-18 18:59

PNL va face demersurile pentru sesizarea Comisiei de la Veneţia în privinţa OUG pe justiţie

 |  10:55
PNL va face demersurile pentru sesizarea Comisiei de la Veneţia în privinţa OUG pe justiţie

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat la RFI, comentând OUG pe legile justiţiei, că asistăm la o ţopăială în sistemul judiciar, orchestrată de trei regizori, Tudorel Toader, Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea. Gorghiu anunţă că PNL va face demersurile pentru sesizarea Comisiei de la Veneţia.

Alina Gorghiu spune că în cazul noii OUG pe legile justiţiei „avem o ţopăială prin sistemul judiciar, făcută cu mâna aceloraşi regizori, domnul Toader, doamna Dăncilă şi din umbră, regizorul absolut de la PSD, domnul Dragnea”.

Senatorul PNL anunţă că liberalii vor sesiza Comisia de la Veneţia în cazul noiiOUG pe legile justiţiei: „Cred că primul demers care se va cristaliza din partea PNL va fi sesizarea făcută din nou, prin intermediul delegaţiei noastre la Adunarea Parlamentară de pe lângă Consiliul Europei, pentru ca Comisia de la Veneţia să se pronunţe din nou pe aceste modificări, astfel încât să avem o radiografie foarte clară a abuzurilor pe care politicul PSD le face”.

În plus, Gorghiu spune că ”al doilea demers care trebuie făcut imediat este clar acel front politic intern în România şi în Parlament, de apărare a sistemului judiciar”.

”Această a doua chestiune se concretizează evident şi într-un demers comun de răsturnare a actualului Guvern (...). Al treilea demers care e obligatoriu de făcut este cel legat de unitatea dreptei în jurul unei candidaturi a lui Klaus Iohannis la Preşedinţie. Nu ne mai putem permite ca în faţa unei asemenea ofensive a PSD-ului să dăm mesaje care să nu conserve mandatul preşedintelui Iohannis împotriva exceselor PSD şi acest gest de unitate se impune de la sine”, a mai spus, la RFI, Alina Gorghiu.

Tudorel Toader a anunţat, marţi, că funcţiile de conducere din Ministerul Public pot fi ocupate şi de procurori care au fost judecători şi că persoanele aflate în prezent în aceste funcţii cu delegare le mai pot ocupa 45 de zile. Pentru funcţiile de conducere din Ministerul Public, avizul va fi dat de plenul CSM.

Procurorii din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au transmis, marţi, după ce Guvernul a adoptat OUG pe legile justiţiei, că nu au avut cunoştinţă despre modificările propuse şi au aflat despre ele în cursul zilei de luni, când documentul a sosit pentru avizare. Procurorii afirmă că modificarea referitoare la delegarea atribuţiilor ”este de natură să afecteze grav activitatea parchetelor”.

La rândul său, procurorul general, Augustin Lazăr, a trimis un punct de vedere cu privire la modificările aduse, prin OUG, legilor justiţiei şi îşi exprimă ”îngrijorarea faţă de blocajul instituţional al Ministerului Public ce ar putea fi generat de recentele modificări ale legilor justiţiei”. În plus, Lazăr susţine că unele dintre prevederi sunt neconstituţionale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-20Parerea ta...

ANONIM
20 Feb 2019

De ce JAVRELE astea de la pnl nu îl critica pe Sterpul ASTA...ca nu numeste ministrii....ca nu promulga bugetul..pana acum se lauda ca ei au cerut marirea alocatiilor si apoi au votat bugetul ....pai ce marire de alocatii au votat ei ...SUNT NISTE SLUGI , LA FEL CA STERPUL DIN CAPUL ..SATULUI, IN SLUJA SERVICIILOR SI CONTRA ROMANILOR
ANONIM
20 Feb 2019

De ce JAVRELE astea de la pnl nu îl critica pe Sterpul ASTA...ca nu numeste ministrii....ca nu promulga bugetul..pana acum se lauda ca ei au cerut marirea alocatiilor si apoi NU au votat bugetul ....pai ce marire de alocatii au votat ei ...SUNT NISTE SLUGI , LA FEL CA STERPUL DIN CAPUL ..SATULUI, IN SLUJA SERVICIILOR SI CONTRA ROMANILOR
@ANONIM
20 Feb 2019

NU MA MIR CA PSD-UL ARE UN POSTAC ATAT DE INCULT SI FARA LOGICA PRECUMESTI TU STIMABILE =ANONIM= ASTA E VALOAREA PSD-ULUI ,ASTA E SI VALOAREA CELOR CARE IL SUSTIN PRECUM ACEST POSTAC =ANONIM= RAMAI ANONIM CA N=AI ORICUM NICIO VALOARE.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine