2020-07-02 08:57

PNL vrea audierea în Parlament a guvernatorului BNR, Mugur Isărescu în urma scandalului privind cursul francului elveţian

 |  12:00
PNL vrea audierea în Parlament a guvernatorului BNR, Mugur Isărescu în urma scandalului privind cursul francului elveţian

Deputatul PNL Andreea Paul vrea ca reprezentanţii BNR şi guvernatorul Mugur Isărescu să fie audiaţi în Parlament, în urma scandalului legat de cursul francului elveţian. Liberala consideră că Legislativul şi BNR au datoria de a nu rămâne indiferenţi faţă de pericolele financiare la care sunt expuși românii îndatorați în franci elvețieni.

Andreea Paul cere „audierea BNR la Comisia de Buget, Finanțe și Bănci a Camerei Deputaților pentru a-i proteja pe cei îndatorați de acest curs toxic”.

„Consider că situația impune un răspuns urgent pentru că evoluția francului riscă să arunce debitorii cei mai vulnerabili în stradă. Concret, la o rată de 100 de franci elvețieni, de pildă, românul se vede nevoit să scoată din buzunar cu aproape 60 de lei mai mult de pe o zi pe alta, echivalentul a 60 de pâini sau a peste 11 litri de benzină, în urma unei mișcări pur artificiale a cursului de schimb”, a explicat Andreea Paul.

„Situația financiară a numeroși români, care au contractat credite în franci elvețieni, este grav amenințată după ce Banca Naționala de la Berna a decis să renunțe la plafonul cursului de schimb al monedei elvețiene. La București, decizia a urcat imediat cursul oficial al francului elvețian până la nivelul record de 4,32 lei, în creștere cu 15% față de ziua precedentă, 14 ianuarie 2014. Parlamentul României și BNR au datoria de a nu rămâne indiferente față de această situație și, mai ales, față de pericolele financiare la care sunt expuși românii îndatorați în franci elvețieni. Deja, mulți dintre ei fac mari eforturi ori sunt în imposibilitatea să-și achite creditele contractate, sub presiunea unui curs galopant”, susţine deputatul PNL.

Andreea Paul este de părere că „situația impune un răspuns urgent pentru că evoluția francului riscă să arunce debitorii cei mai vulnerabili în stradă. Conform datelor BNR, peste 4% din ratele românilor sunt exprimate în franci elvețieni, în timp ce rata creditelor neperformante totale este de 15%”.

„În această situație, cer audierea urgentă a BNR și a guvernatorului Mugur Isărescu în Comisia de Buget, Finanțe și Bănci a Camerei Deputaților, pentru un punct de vedere și soluții concrete în sprijinul românilor afectați, în concordanță cu regulile europene și cu un sistem bancar sănătos”, a precizat Andreea Paul. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-16Parerea ta...

ASTA CARE-I PUS VESNIC
17 Ian 2015

ca guvernator ESTE VINOVAT, alaturi de fosila Iliescu, Vacaroiu, Petre Roman si sefii serviciilor din '90 pentru pornirea cu stangu' a Romaniei! A fost gandita DAREA LA TEMELIE a tarii (la modul sistematic) cu mult dinainte, cu cel putin 6 luni inainte de 'revolutie'! Romanii simt doar efectul dezastruos a ceea ce au gandit si faptuit asasinii astia economici; nu vedeti ca au viata lunga in/pe functii, de parca sunt turnati in scaune din fabricatie(a) (revolutiei), nu alta! Ei nu se vor lasa, pana cand nu va fi golita tara asta de romani si vanduta orice resursa sau bogatie apartinatoare pamantului asta, marilor trusturi, inclusiv a pamantului romanesc, parasit !
NU E VORBA
17 Ian 2015

de nicio teorie a conspiratie! Ei, sprijiniti de toata clasa politica post-decembrista AU PUS UMARUL la jaful si omorarea Romaniei. Romanii (prosti de buni, naivi, indiferenti, ametiti) au luat drumul bejeniei, refuzand sa ceara socoteala sistemului politic, neinteresandu-i cauzele pt.care tot mai multi fug ingroziti din cauza jafului (nepedepsit de nicio instanta umana), a lipsei locurilor de munca, a nadejdii unei posibile pensii, a viitorului urmasilor lor, rezumandu-se la efect (prin FUGA, care-i rusinoasa), nu infruntand cauza…politicienii corupti si vanduti!
P.S.
17 Ian 2015

Un lucru este cert: ei, astia cu guler alb – sunt terminatorii nostri, ei actionand fara niciun-pic de remuscari sau constiinta – ca niste roboti facuti din fier si circuite…mana lor metalica apucand pixul (sau tasta)…prin efectul gandirii lor reci, lipsite de sentiment si rationalitate – au rupt, au sfasaiat carnea noastra, pustiind tot ce ating si/sau misca! Ei sunt dovada imaginii reale de azi, pe care au fabricat-o pas cu pas, determinand-o prin politici agresive, diabolice! Sa ma contrazica cineva, ca nu-i asa….
CROCODILUL FLAMAND
17 Ian 2015

"terminatorii" cum le zici au actionat in complicitate lu "licuriciul" adica bancherii Rotschild-Rockefeller si serviciile secrete din tarile controlate de ei(adica agenturili) De exemplu Isarescu este mason33 pus de ei
"CEAUSESCU A FOST PREOCUPAT
17 Ian 2015

exclusiv de un singur subiect: apararea armata a tarii fata de o invazie a URSS, adica de a impiedica preluarea Statului Roman de catre evrei din nou, prin forta armata a armatei URSS. Intreaga economie a fost organizata in acest scop, inclusiv concentrarea industriilor de aparare in Transilvania ca ultim bastion de aparare in caz de invazie (aviatie si transport rutier la Brasov, armament usor la Cugir si Tohani, explozibili la Fagars si Tg Mures etc.). Ca urmare a acestei politici mai existam intr-o bucata, intrucat s-a impiedicat ocuparea tarii de URSS la 1989.
IN ACELASI TIMP,
17 Ian 2015

MOSSAD-ul prin Mihai Florescu si altii se ocupa de titlurile academice ale Elenei. Faceti rog un inventar cat de romaneasca este Academia Romana, cati romani sclavi de casa la evrei si cati evrei sub falsa identitate de romani au fost si sunt membri ai Academiei, Academie care ascunde continuu adevarul despre istoria noastra reala si atacul concertat pe toate planurile asupra Neamului Romanesc. Economia fusese dezvoltata in forma UNUI SISTEM INTEGRAT care, contrar propagandei antiromanesti, era extraordinar de eficient si eficace, al carui profit era jefuit intre 70-100% de strainii adanc conspirati de generatii sub false nume de romani. Imediat dupa 1990 a fost dezmembrat in parti componente care, nefiind de la bun inceput concepute sa se sustina independent, s-au asfixiat economic in scurt timp.
IN TOATE INSTITUTIILE STATULUI
17 Ian 2015

si unitati economice inainte si dupa 1989, precum si in securitate inainte de 1989, au fost si sunt 4 categorii: 1) evrei sub falsa identitate de romani, 2) sclavi de casa ai evreilor, 3) oportunisti si 4) patrioti. primele 2 categorii au o agenda antiromaneasca conspirata, a treia o agenda strict proprie in limitele legale si a patra o agenda in interesul autentic al Neamului Romanesc ancorata in valorile istorice si adanci.
STATUL ROMAN
17 Ian 2015

nu este romanesc. Statul Roman a fost organizat acum 160 de ani de conducerea etniei evreiesti pentru a exploata patrimoniul Neamului Romanesc in folosul exclusiv al etniei evreiesti. Statul Roman este un stat evreiesc sub falsa identitate de stat romanesc. In mod absolut firesc (?!) este deci condus de evrei sub falsa identitate de romani sau prin niste „sclavi de casa” inrolati in organizatia evreiasca de goyimi numita bombastic „masonerie”, serveste exclusiv etnia evreiasca si apara interesul etniei evreiesti in contra tuturor altor etnii in primul rand a celei romanesti. Toate institutiile statului sunt subordonate intereselor evreiesti, sunt conduse de evrei sub falsa identitate de romani sau sclavi de casa evreiesti si executa activitatile dispuse de conducere cu romani care nu inteleg ce se intampla fiind determinati prin mijloace tehnice sa nu realizeze ca sunt derutati si terorizati.
IN 300 DE ANI DE CAND
17 Ian 2015

de cand suntem atacati „original” de aceasta etnie sub false identitati de conducatori de trupe de unguri, austrieci, turci, rusi, germani, americani etc. (fenomenul este identic si in cazul altor etnii) patriotii romani „se mocaie” sa desluseasca ce am patit si cauta solutii . De solutiile patriotilor romani, evreii rad de se prapadesc caci au experienta de peste 2,000 de ani de aplicarea a metodelor de inginerie economica, sociala si genetica asupra diverselor popoare astfel incat tot ceea ce noi ne putem gandi sa facem, ei deja au cunoscut in alte locuri, in consecinta pentru ei reactiile noastre sunt banale si bine cunoscute. Inamicul secular ne omoara fara ezitare tot ce se naste mai bun intre noi cu scopul ca poporul sa ramana fara aparatori, etnia romanesca a fost condamnata la moarte de catre conducatorii etniei evreiesti acum 150 de ani si de atunci, Neamul Romanesc este executat de calai externi si interni incepand cu cei mai buni romani.
S-A INCERCAT DE 4 ORI
17 Ian 2015

sa se romanizeze acest stat, fals romanesc, dar de fiecare data s-a esuat, ceea ce este absolut normal (?!), caci e statul evreilor, nu al nostru. Din proiect si din experienta ei si-au creeat ample instrumente de aparare a acestui stat, instrumente de asigurare a controlului atat prin mijloce clandestine interne cat si externe. Din proiect ne-au lasat portite deschise sa incercam sa iesim din marasm numai pe acolo pe unde el ne poate macina, ca strunga la oi. Patriotii predecesori nu au stiut despre inamic destul inainte de a se lua la tranta cu el. Sa romanizezi statul organizat de evrei in Romania e ca si cum ai vrea sa palestinizezi statul Israel organizat de evrei in Palestina. E cam caraghios, nu? Cu observatia ca in Romania nu pot veni pe fata niciodata cum o fac in Palestina.
CEAUSESCU
17 Ian 2015

NU a pregatit tara pentru aparare fata de o armata de care nu a stiut, armata clandestina de evrei cu false identitati de romani adanc infiltrata intre membri Neamului Romanesc. Si acesta armata a invins, temporar la scara istorica, dupa o activitate clandestina de 30 de ani. Dupa regulile razboiului, putine cate sunt, atacul sub falsa identitate a adversarului atacat este crima de razboi. Cu atat mai grav cu cat se desfasoara pe teritoriul atacat. Neamul Romanesc este in legitima aparare si armata clandestina comite crime de razboi continuu de 300 de ani. Nu noi am atacat, noi am fost atacati neprovocat. Metodele razboiului clasic nu se aplica.
NU POATE FI O DOVADA
17 Ian 2015

mai puternica ca nimeni din familia Ceausescu nu a fost lucid in ce priveste armata de evrei conspirati decat faptul ca Nicu Ceausescu a acceptat sa fie aparat in procesele ce i-au fost intentate de o evreica conspirata sub un nume romanizat, Paula Iacob cu succesul bine cunoscut.
TERMENUL UTILIZAT DE MINE
17 Ian 2015

de "sclavi de casa" defineste cel mai bine dupa cat stiu eu, acei bastinasi care se pun slujba invadatorului pentru beneficii personale. Coada de topor implica ca strainul este chiar toporul care actioneaza dar in cazul sclavilor de casa ei fac mai mult, ei actioneza si "sterilizeaza" crima si aduce beneficiul stapanilor complet rezolvat. In plus, asigura si adanca conspirare a beneficiarului final, asigura functia da a prelua oporbiul victimelor, de a opri la el revolta, de a furniza o tinta de diversiune. Sclavul de casa face cu mult mai mult decat coada de topor intre pentru stapan si rau pentru bastinasi.
INAMICUL A INVENTAT
17 Ian 2015

si perfectionat de 2000 de ani si aplica la noi de 300 de ani o modailtate de anihilrae temporara a reactiei: isi ia identitatea de roman si instrumentele de opresiune si exploatare le eticheteaza drept romanesti asa ca poporul NU mai stie incotro sa se indrepte pentru a scutura jugul, NU stie cine il aplica, NU stie care sunt mijloacele, NU STIE CINE E AUTORUL SI BENEFICIARUL EXPLOATARII. Nu poporul e de vina, el este supus unui sistem nou de explotare. Pana se va lamuri.
ASTFEL CEAUSESCU
17 Ian 2015

si grupul de patrioti care au facut si aceasta incercare de romanizare a statului, au facut multe lucruri foarte bine dar le-au facut incomplet. Mostenim de la ei certitudinea ca putem enorm de mult cand nu suntem boicotati si subminati, ce anume trebuie sa faca patriotii, ce anume sa nu faca patriotii dar mai ales a ajutat enorm la identificarea inamicului si metodelor lui de lucru in mare detaliu.Lucrurile nu sunt nici bune nici rele. Asa sunt. Pentru evrei sunt bune dar nefinalizate ceea ce este foarte enervant pentru ei, pentru romani nu sunt bune de loc. Unii romani inteleg si le convine, altii nu inteleg si se adapteaza supravietuiesc, altii nu inteleg si bombane, altii inteleg si se limiteaza de a da indicatii de actiune in gol, altii inteleg si incearca schimbari cu cunoscutele efecte nule din motivele descrise mai sus.
STRAMOSII NE-AU INVATAT:
17 Ian 2015

“Dusmanul cunoasterii nu e lipsa cunoasterii ci convigerea ca cunosti, astfel vei respinge informatia noua, chiar daca ti-ar putea salva viata.” Predecesorii ne-au prevenit şi ne-au arătat ce să facem: Corneliu Zelea Codreanu ne-a lăsat cu limbă de moarte în Testamentul său Politic: „Totul se reduce la cunoaşterea inamicului şi, în momentul în care, noi Românii, îl vom cunoaşte, îl vom învinge.” Doamne-ajuta! A.Grigoriu 29 decembrie 2014
BRONTOZAUR
17 Ian 2015

DICTATURA COMUNISTA A FOST INLOCUITA CU CARACATITA DICTATURI FINANCIARA SI HOTIA BANCILOR . DEVENIM ROBII IN PROPIA TARA . FABRICA DE BANII NU MAI ARE HIRTIE , A CONSUMAT PREA MULTA . A DISTRUS TOATA TARA SI ECONOMIA . AU COMPLOTAT SA PLECE OAMENI IN PRIBEGIE SA LASE FAMILII SI COPII DE ISBELISTE . CUMPARA HIRTIE SI FACEA BANI IN NUMELE BANCI NATIONALE PRIN FIRMA TATALUI SAU DE LA DRAGASANI .
UN CITAT REMARCABIL
17 Ian 2015

a ideologilor principali pe faţă ai inamicului: “Românii sunt un popor fără istorie, destinaţi să piară în furtuna revoluţiei mondiale. Ei sunt suporteri fanatici ai contrarevoluţiei şi vor rămâne astfel până la extirparea sau pierderea caracterului lor naţional, la fel cum propria lor existenţă, în general, reprezintă prin ea însăşi un protest contra unei măreţe revoluţii istorice. Dispariţia lor de pe faţa pământului va fi un pas înainte.” Karl Marx și Friedrich Engels, OPERE COMPLETE, vol. 8, pag. 229.
ADEVARUL ISTORIC
17 Ian 2015

Maghiarii - adica - Copii ai pamintului , veniti ( fugariti de Mongoli ) dintre Don si Volga , din care au venit 108 neamuri in compia Panoniei si Tara Lebedia - Pesta Dunarii .
ODIOASA REPTILA
19 Ian 2015

de Itzarescu! Autorul din comentariile de mai sus in care ne lamureste CINE conduce Romania, il face patriot pe Ceausescu:))) Cizmarul a fost un taran-psihopat sprijinit in dileala lui de vechea Securitate si fosta Mare Adunare Nationala care si-au schimbat chipul si denumirea dupa'89, neschimbandu-si asemanarea :) Cizmarul a fost ateu (ura preotii si darama bisericile) fiindca el insusi era mason dar pe alta craca (sic!) PROPAGANDA DUE, alaturi de Gadafi (ala din Afganistan) - alta cutra masonica din Propganda Due care l-a asasinat pe Aldo Morro pentru a lua banii de la evreii (de la FMI) ca sa ne inrobeasca....spun cei documentati! Romania este infectata pana la maduva de personaje odioase, sinistre! Daca toata lumea le-ar sesiza chipul desfigurat, privirea piezisa, veninul...le-ar sesiza cozile si coarnele, pe bune!
CINE AVEA OBLIGAţIA
21 Ian 2015

să interzică creditele în România altele decât cele acordate în moneda naţională? Guvernul şi Banca Naţională, bineînţeles. Sau moneda naţională e doar o prostie trecătoare în aşteptarea integrării în euro, ca şi suveranitatea naţională, o noţiune depăşită pentru marii lideri globali Mugur Isărescu, Traian Băsescu, George Maior şi preşedinţii succesivi ai celor două Camere ale Parlamentului? Când se întâmplă ceva grav, (…) Mugur Isărescu, împreună cu fostul propagandist de la „Scânteia tineretului” şi „Scânteia”, Adrian Vasilescu, laolaltă cu prim-miniştrii mai multor guverne, se scutură de orice răspundere. Până azi, vechile structuri comunisto-securisto-interlope n-au cedat încă puterea. Iar noua criză (cea pornită din Ucraina şi de la anunţatele alegeri parlamentare din Grecia) ne găseşte cu aceiaşi conducători veniţi din trecut şi perfect incapabili. Cum şi când vom scăpa de ei? Dacă n-am fost noi în stare să înlocuim până acum vechiturile fanarioto-comuniste, criza care va veni poate le va mătura pe toate!" (scris de Petru Romosan)
DECI, CUM A RAMAS?!
22 Ian 2015

Ca-n branza, bine-nteles! Amaratii aia care s-au imprumutat in franci, platesc pana le vine rau...in mod normal, orice bancher care se respecta si nu e sarla, dar si orice bou (de roman sau de alta nationalitate) care-si apara spatele, trebuiau sa pretinda si sa prevada si o astfel de situatie (aparent, fara iesire); in contractul incheiat cu Banca trebuiau sa existe clauze clare in care (indiferent de nivelul inflatiei) sa se stabileasca un cuantum fix care nu poate fi depasit si influentat de cursul valutar explodat ulterior (din viitor), chiar daca ar fi avut de-a face cu insasi mama bancherilor!
DE CEALALTA PARTE,
22 Ian 2015

ca sa existe o echidistanta trebuia sa se aiba in vedere si rata anuala (fluctuanta a inflatiei din tara), inclusiv cuantumul salariului imprumutatorului care, altul era ca putere de cumparare acu’cativa ani cand s-a imprumutat, altul fiind cel de azi! Pentru asta, ar fi trebuit ca bancherii sa fi estimat dinainte o astfel de situatie si eventual o clauza contractuala, iar cei care s-au imprumutat sa fi cerut sfatul dinainte unui consilier financiar, specializat in inginerii finantiste!
P.S.
22 Ian 2015

Lucrurile-s intortocheate, facute dinadins! Ma oftic sa-i dau dreptate lui SOV, dar n-am ce face! In timp ce lichelele partidelor politice (cu f.putine exceptii) fac si desfac tara in bucati, facand parte-n-parte cu unii (cercetati si arestati) din institutiile serioase (SRI, DNA, Justitie, MAI si altele…) pe mii, sute de mii, milioane de euro…noi, si cei de dupa noi ramanem “generatia N-AM…”casa, masa si ce-a mai zis nebunul ala…
P.P.S.
22 Ian 2015

Cine a indraznit si indrazneste sa faca o mica smecherie si isi i-a pana la urma casa, o masina, daca e prins – infunda puscaria pe termen maxim; cei care au furat cu milioanele – sunt cercetati in stare de libertate, sub control judiciar sau, ca sa nu se streseze – sunt condamnati ‘la domicilliu’! Mai exista o specie nenorocita, niciodata condamnata punct cu punct pentru tot ceea ce-a facut, in care intra si SOV, si Adrian Nastase, Miron Mitrea (nu vedeti cat se cacane sa-l/sa-i ‘dovedeasca’?) plus multi altii! Sunt cercetati pt.firfirici, pentru firimiturile care-au cazut de pe urma marilor tunuri, NU pentru jaful enorm NATIONAL la care au participat si sunt bagati baieti destepti, chiar si dintre cei cu ochi albastri! Alt exemplu: Hrebenciuc este inca la zdup, DAR i s-a dat drumul lui fie-su…oare, atat de putin murdar era, incat sa fi meritat o asa clementa?! Sunt multe de spus…
VOI, CARE SUNTETI IN KK-T!
22 Ian 2015

Bancile la care v-ati indatorat sunt cu capital strain, este?! Ei! Daca nici Guvernul, nici BNR-ul nu vrea sa va ajute, cititi cu atentie mai jos ca sa intelegeti despre ce este vorba ("mecanica banilor" - dupa care merg toate bancile) SI, UITE-ASA DE-AI DRACULUI pentru ca nu va ajuta nimeni cu nimic, NU MAI PLATITI NICI-UN FRANC la banci! Cititi cu atentie TOT, in special ultimele 2 comentarii (preluate de pe site-ul asta)!
CARTEA DE CAPATAI
22 Ian 2015

a americanilor si-a bancilor “Mecanica Moderna a Banilor”: "Aceasta publicatie a detaliat practica institutionala a creatiei banilor, utilizata de Rezerva Federala si de reteaua globala de banci comerciale pe care le sustine. Pe prima pagina documentul isi prezinta obiectivul. “Scopul acestei brosuri este de a descrie procesul de baza al creatiei banilor intr-un sistem bancar cu rezerva fractionala”. Apoi continua sa descrie acest proces de rezerva fractionala printr-o variata terminologie bancara. O traducere ar suna cam asa: Guvernul Statelor Unite decide ca are nevoie de niste bani. Ia legatura cu Rezerva Federala si cere, sa zicem 10 miliarde de dolari. Rezerva Federala rapunde spunand : “Desigur, vom cumpara 10 miliarde in bonuri guvernamantale de la voi. “ Guvernul ia niste hartii, pune niste desene oficiale pe le si le numeste bonuri de trezorerie. Apoi pune valoare pe aceste bonuri, pentru a insuma 10 miliarde de dolari si le trimite la Rezerva Federala. La randul lor, cei de la Rezeva Federala, scot si ei niste hartii impresionante, doar ca de aceasta data le numesc bacnote de Rezerva Federala, atribuind de asemenea valoarea de 10 miliarde de dolari setului de hartii.
APOI, REZEVA FEDERALA
22 Ian 2015

ia aceste bacnote si le schimba pe bonuri. Odata ce s-a facut schimbul, guvernul ia cele 10 miliarde de dolari si ii depune intr-un cont bancar…si, cu acest depozit, bacnotele devin in mod oficial mijloc de plata legal, adica bani, adaugand 10 miliarde de dolari la banii aflati in circulatie. Si asta e tot, 10 miliarde de dolari au fost creati. Desigur, acest exemplu este o generalizare. In realitate, aceasta tranzactie are loc electronic, fara sa fie folosita hartie. Doar 3 % din banii aflati in circulatie in SUA exista sub forma de bacnote. Celelalte 97% exista doar in computere. Bonurile guvernamentale sunt proiectate pentru a fi instrumente de indatorare. Cand Rezerva Federala cumpara aceste bonuri, cu bani care i-a creat din nimic, guvernul promite sa returneze acei bani Rezervei Federale. Cu alte cuvinte, banii au fost creati din indatorare. Acest paradox stupefiant al banilor sau al valorii create din datorie sau obligatie va deveni mai evident de-a lungul explicatiei. Deci, schimbul a fost facut. Si acum, 10 miliarde de dolari stau intr-un cont al unei banci comerciale. De aici devine interesant. Dupa practica rezervei fractionale, acei 10 miliarde de dolari depusi, devin imediat o parte din rezervele bancii, la fel ca toate depunerile.
SI, IN PRIVINTA CERINTELOR
22 Ian 2015

pentru rezerve, dupa cum scrie in “Mecanica Moderna a Banilor”: “O banca trebuie sa-si mentina rezervele cerute de lege…egale cu un procent prescris din depozitele sale”. Apoi cuantifica asta spunand “Sub legile in vigoare, rezervele obligatorii pentru majoritatea tranzactiilor sunt de 10 %”. Astea inseamna ca, la un depozit de 10 miliarde de dolari, 10%, sau 1 miliard este pastrat ca rezerva obligatorie. In timp ce restul de 9 miliarde de dolari este considerat rezerva excesiva si poate fi folosit pentru imprumuturi. Este logic sa presupuneti ca acesti 9 miliarde de dolari, ies din depozitul exitent de 10 miliarde de dolari. Totusi, nu este asa. Ceea ce se petrece de fapt este ca cei 9 miliarde de dolari sunt create din NIMIC peste depozitul existent de 10 miliarde de dolari. Astfel banii aflati in circulatie se inmultesc. Dupa cum scrie in “Mecanica Moderna a Banilor”:” Desigur, ele –bancile, nu dau imprumuturi din banii care ii primesc ca depozite. Daca ar face asta, nu s-ar mai crea bani in plus. Ceea ce fac cand dau imprumuturi, este sa accepte cambii (contracte de imprumut) in schimbul creditelor (banii) pusii in contul celui care imprumuta.
CU ALTE CUVINTE,
22 Ian 2015

cele 9 miliarde de dolari pot fi creati din nimic, doar pentru ca exista cerere pentru un astfel de imprumut si pentru ca exista 10 miliarde de dolari depozit pentru a satisface nevoia de rezerva obligatorie. Sa zicem ca intra cineva in aceasta banca si imprumuta cei 9 miliarde de dolari disponibili. Cel mai probabil va lua acei bani si ii va depune in propriul sau cont bancar. Apoi procesul se repeta. Pentru ca acel depozit devine o parte a rezervei bancii. 10% este izolat si, in schimb, 90% din 9 miliarde, sau 8,1 miliarde sunt disponibili ca bani nou creati pentru imprumuturi. Si, desigur, acei 8,1 pot fi imprumutati si redepusi creand in plus 7,2 miliarde, apoi 6,5 miliarde…apoi, 5,9 miliarde…etc. Acest ciclu depunere-creatie-imprumut poate continua la infinit. Rezultatul mathematic este ca 90 miliarde pot fi creati peste cei 10 miliarde. Cu alte cuvinte, pentru fiecare depunere in sistemul bancar, de noua ori mai mult poate fi creat din NIMIC.
ACUM CA AM INTELES
22 Ian 2015

cum sunt creati banii, prin acest sistem bancar de rezerva fractionala, apare in minte o intrebare logica dar iluzorie: Ce le da valoare aceestor bani nou creati? Raspunsul: banii care exista déjà. Banii noi practic fura valoarea, de la banii aflati in circulatie. Banii din circulatie sunt inmultiti independent de cererea pentru bunuri si servicii. Volumul de bani si cererea definesc echilibrul, astfel preturile cresc, diminuand puterea de cumparare a dolarului. Aceasta este inflatia, iar INFLATIA este O TAXA ASCUNSA PUBLICULUI. Care este sfatul pe care-l primiti in general? Sfatul este “inflationati moneda”. Ei nu spun “depreciati moneda”, nu spun “devalorizati moneda”. Ei nu spun “inselati oamenii”, ei spun “micsorati dobanzile”. Inselarea se petrece atunci cand distorsionam valoarea banilor. Cand cream bani din NIMIC, nu avem economii. Totusi, exista ceva care se cheama “CAPITAL”. Intrebarea mea este urmatoarea: “Cum am putea sa ne asteptam sa rezolvam problema inflatiei? Adica sa crestem volumul de bani aflati in circulatie, cu mai multa inflatie…Desigur ca nu se poate! Sistemul de rezerve fractionale a expansiunii monetare este inerent inflationar. Actul de mari volumul de bani aflati in circulatie, fara sa fie o marire proportionala de bunuri si servicii in economie, va devaloriza moneda intotdeauna.
AVAND IN VEDERE
22 Ian 2015

ca toti acesti bani sunt creati prin indatorare si circulati aleatoriu prin comert, oamenii devin detasati de datoriile originale…si exista un dezechilibru unde oamenii sunt fortati sa concureze pentru munca, pentru a putea lua destui bani din rezervele de bani, pentru a-si acoperi costul vietii de zi cu zi. Oricat de disfunctionale si de-a intoarselea pot parea toate acestea, mai este un lucru omis din aceasta ecuatie. Este acest element al structurii care releva cu adevarat natura frauduloasa a sistemului: Aplicarea dobanzii. Cand guvernul imprumuta bani de la Rezerva Federala, sau cand cineva imprumuta bani de la banca, trebuie sa fie platiti aproape intotdeauna cu dobanda. Cu alte cuvinte, aproape fiecare dolar care exista, trebuie sa fie in cele din urma returnat unei banci impreuna cu dobanda corespunzatoare. Dar, daca toti banii sunt imprumutati de la Banca Centrala si sunt repartizati prin banci comerciale prin imprumuturi…doar ceea ce ar putea fi numit “principal” este creat din banii aflati in circulatie. Asadar, UNDE SUNT BANII PENTRU ACOPERIREA DOBANZILOR CERUTE? NICAIERI! ACEI BANI NU EXISTA. Ramificatiile acestui lucru sunt socante. Cantitatea de bani datorata bancilor va depasi intotdeauna cantitatea de bani aflata in circulatie.
DE ACEEA INFLATIA
22 Ian 2015

este constanta in economie. Noii bani trebuie creati constant, pentru a acoperi deficitul perpetuu inerent sistemului cauzat de nevoia de a plati dobanzile. Ceea ce mai inseamna e ca, matematic – neachitarea platilor si falimentul sunt inerente sistemului si intotdeauna vor fi buzunare sarace ale societatii, care vor avea ghinion. O analogie ar fi un joc de scaune, cu muzica: odata ce se opreste muzica, cineva va ramane pe dinafara. Acesta este scopul. Transfera invariabil bogatia adevarata de la persoana la banca pentru ca, daca nu-ti poti plati ipoteca, iti vor lua proprietatea. Acest lucru este revoltator in mod particular, cand realizam ca acest inevitabil sfarsit , nu e numai din cauza practicilor sistemului rezervelor fractionale …dar si din cauza faptului ca banii pe care banca ti i-a imprumutat NU AU EXISTAT LEGAL, DE LA BUN INCEPUT.
IN 1969 A FOST UN CAZ
22 Ian 2015

la Curtea de Judecatorie din Minnesota, implicand un barbat pe nume Jerome Daly, care contesta confiscarea casei sale de catre banca care-I facuse un imprumut ca s-o poata cumpara. Argumentul sau a fost ca, contractul ipotecar cerea ca ambele parti, adica el si banca, sa puna cate-o forma legitima de proprietate pentru schimb. In limbaj legislativ asta se numeste posesiune. Dl.Daly a explicat ca banii nu erau de fapt proprietatea bancii, pentru ca au fost creati DIN NIMIC, imediat ce contractul de imprumut a fost semnat. Va amintiti ce se spunea in “Mecanica Moderna a Banilor” despre imprumut? “Ceea ce fac, cand fac imprumuturi este sa accepte cambii in schimbul creditelor”. “Rezervele sunt neschimbate de catre tranzactiile de imprumut, dar creditele depuse, sunt noi adaosuri la depozitele totale ale sistemului bancar”.
CU ALTE CUVINTE
22 Ian 2015

banii nu ies din depozitele existente. BANCA II INVENTEAZA, nepunand altceva decat o raspundere teoretica pe hartie. In timp ce cazul progresa, presedintele bancii, Dl.Morgan s-a prezentat la tribunal. In memorandumul personal al judcatorului, isi amintea ca presedintele bancii, admitea ca, in combinatie cu Rezerva Federala, a creat banii si creditele completand un registru. Banii si creditul au aparut cand ei le-au creat. Dl.Morgan a admis ca nu exista lege in SUA, care sa ii dea dreptul sa faca asta. O proprietate legala trebuie sa existe si sa fie mijloc de plata pentru a sustine contractul. Juriul a ajuns la concluzia ca nu exista proprietate legala si eu sunt de acord. A mai adaugat in mod poetic: “Doar Dumnezeu poate crea ceva de valoare din NIMIC”. O data cu aceasta descoperire, Curtea a respins cererea de confiscare facuta de banca, si Daly si-a pastrat casa. Implicatiile acestei decizii sunt immense. De fiecare data cand imprumutati bani de la o banca, fie ca este un imprumut ipotecar sau un imprumut pe card, banii imprumutati nu sunt doar contrafacuti…sunt o forma ILEGITIMA de proprietate si astfel ANULEAZA contractul , deoarece Banca nu a avut de la inceput banii ca proprietate. Din nefericire, aceste descoperiri legale sunt suprimate si ingnorate." P.S. Daca aveti sange in instalatie, nu va mai omorati cu firea ci, lasati-i pe ei sa va dea in judecata! Cun un avocat bun si cu informatiile de mai sus, vor pierde! Toate bancile din lume merg pe sistemul asta...
CROCODILUL FLAMAND
28 Ian 2015

Pai daca stiti toate astea de ce mai inghititi toate gogosile politicienilor-marioneta????????
MAI CROCODILE!
28 Ian 2015

Cine, cati stiu?! Prea putina lume!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz