2019-12-13 05:37

PNŢCD se alătură mitingului PSD-ALDE: Nu putem accepta vreodată statul polițienesc

 |  10:06
 PNŢCD se alătură mitingului PSD-ALDE: Nu putem accepta vreodată statul polițienesc

Una dintre cele mai mari surprize politice de după Revoluţie: PNŢCD susţine mitingul împotriva abuzurilor, organizat de PSD şi ALDE. Anunţul a fost făcut de Aurelian Pavelescu, preşedintele partidului. În ciuda rivalităţii istorice dintre cele două partide şi confruntărilor dure din anii '90, Pavelescu îl citează inclusiv pe Corneliu Coposu pentru a-şi argumenta decizia.

"Voi conduce maine o delegatie a PNTCD la mitingul impotriva abuzurilor. Aceasta nu este o simpla alegere politica, ci o obligatie.

PNTCD nu poate accepta vreodata statul politienesc, folosirea catuselor pentru eliminarea adversarilor politici si a oamenilor incomozi, controlul puterii de stat prin mijloace ilegitime. Primul principiu constitutiv al partidului, enuntat de Iuliu Maniu este "Democratia desavarsita", ceea ce nu se poate ignora. Altfel, PNTCD ar insemna sa-si nege propria sa menire.

PNTCD nu poate alege nici calea "tacerii", pentru ca in intreaga lui existenta partidul a ales calea luptei, refuzand sa consimta la nedreptati prefacandu-se ca nu exista ("Cine tace, consimte").

Sunt dezamagit ca PNL, celalalt partid istoric, a ales sa fie aparatorul statului paralel, abuziv, de sorginte stalinista, din simple ratiuni electorale, sperand ca aceste mecanisme ale catuselor si santajului ii va propulsa spre castigarea alegerilor din anii viitori: aceste mecanisme nu reprezinta vointa poporului! O asemenea complicitate nu poate fi scuzata. De dragul unei traditii istorice - desi cele doua partide istorice au fost mereu intr-o rivalitate acerba, dar legate dupa 1990 de un aparent crez comun in valorile democratice -, PNTCD nu poate cationa eroarea istorica in care PNL a fost aruncat, pentru ca "Noi nu negociem principii!" (Corneliu Coposu): libertatile cetatenesti, democratia, spiritul dreptatii sunt principiile si de valorile noastre.

Sper ca, dupa ziua de maine, ceva nou sa se intample in Romania. Inainte de toate, partidele politice, eliberate de sub teroarea, dar si promisiunile statului paralel, sa se reintoarca la oameni si la popor. Pentru ca, da, cei mai multi oameni politici n-au invatat nimic din cuvintele marelui Simion Barnutiu: "Tineti cu poporul, ca sa nu rataciti, pentru ca poporul nu se abate de la natura, nici nu-l trag, asa de usor, de partea lor, strainii, cum ii trag pe unii din celelalte clase, care urla impreuna cu lupii si sfasie poporul dimpreuna cu acestia (...)."

Chem la acest miting pe toti aceia care cred in principiile si valorile PNTCD!", scrie Pavelescu pe Facebook, citat de stiripesurse.ro.

Mitingul PSD-ALDE împotriva abuzurilor are loc sâmbătă, 9 iunie, în Piaţa Victoriei din Capitală. Sunt aşteptate peste 150.000 de persoane.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-09Parerea ta...

PNTCD
09 Iun 2018

a aparut si pacaliciul asta .coposu se rasuceste in mormant.
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
09 Iun 2018

asta e de fapt '"omul care a furat stampila PNTCD-ului" adica omul lui Udrea....daca mai e ceva de comentat>>PNT istii originali au pierdut partidul din cauza lui si a lui Basescu
DREPTATE PENTRU TOTI
09 Iun 2018

”Vrem Guvernul României , nu Guvernul meu !”
LEVST.
10 Iun 2018

Fiul lui Ion Raţiu l-a catalogat drept ridicol pe Pavelescu, care a spus că Maniu, Coposu ori Raţiu ar fi susţinut mitingul PSD.(...)___----____ Ridicol, este putin zis, individul este un gunoi bine platit, ca sa devalorizeze si bruma de istorie pee care o mai avem...PNTCD? Care PNTCD, ce, a inviat Coposu si Ratiu? pavelescu si frankenstein, doua nulitati scarboase...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray