2020-02-28 15:00

Politica de securitate a lui Sarkozy, "o pată de ruşine pe drapelul"

 |  18:06
Politica de securitate a lui Sarkozy, "o pată de ruşine pe drapelul"

Fostulpremier francez Dominique de Villepin a denunţat, luni, o "eroaremorală" şi o "pată de ruşine pe drapelul francez", într-un adevăratrechizitoriu împotriva politicii de securitate a preşedintelui francez, NicolasSarkozy, relatează AFP.

Un inamic dedreapta al preşedintelui francez, Dominique de Villepin face un apel la fiecarefrancez, într-un articol publicat în cotidianul Le Monde, să "reacţionezeconform conştiinţei, indiferent de vârstă, condiţie socială sau locul unde seaflă, la Paris sau în provincie, pentru a-şi exprima în propriul fel refuzulfaţă de această derivă inacceptabilă".

Fostulpremier, care doreşte să candideze la alegerile prezidenţiale din 2012, scriedespre o "datorie de a refuza" politica în domeniul securităţii a luiSarkozy, care a condus, săptămâna trecută, la expulzarea larg mediatizată aaproximativ 200 de romi către România şi Bulgaria.

"Astăzi,pe drapelul nostru există o pată de ruşine", scrie el.

"Astăzi,există o datorie pentru fiecare republican din Franţa (...), faţă de o patăcare ameninţă să murdărească ideea pe care fiecare dintre noi ne-o facem despreFranţa. (Este) o datorie de a refuza. O datorie comună", adaugă el.

După maimulte fapte diverse amplu mediatizate, Nicolas Sarkozy a anunţat, la sfârşitullui iulie, într-un discurs, la Grenoble (zona central-estică), că tabereleilegale ale romilor vor fi desfiinţate şi că unor infractori de origine străinăle va fi retrasă naţionalitatea franceză.

Acestemăsuri, care stabilesc o legătură între fenomenul imigraţiei şi insecuritate aususcitat numeroase critici din partea stângii franceze, dar şi la nivelinternaţional, şi din partea Bisericii Catolice. Însă, Guvernul afirmă căaceastă politică "îi uneşte pe francezii" sătui, în opinia acestuia,de infracţiuni şi lipsă de bunăcuviinţă.

"A fostde ajuns un singur discurs la Grenoble şi o vară, o singură vară, ca totul săse ducă de râpă, de la lupta împotriva insecurităţii până la ruşinea naţională.Spun «naţională», pentru că preşedintele Republicii ne angajează pe toţi",afirmă de Villepin, făcând apel la "pregătirea alternativei republicane,care se impune".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-09-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine