2019-10-23 03:00

Ponta, AUDIAT la ÎCCJ în dosarul Turceni-Rovinari. A fost anunţat ultimul termen al PROCESULUI

 |  13:30
Ponta, AUDIAT la ÎCCJ în dosarul Turceni-Rovinari. A fost anunţat ultimul termen al PROCESULUI

Fostul premier Victor Ponta a fost audiat, vineri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Rovinari - Turceni, în care este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Instanţa a stabilit ca ultimul termen al procesului să se desfăşoare pe 27 februarie, când vor avea loc dezbaterile finale.

Dan Şova a cerut, prin avocat, ca şedinţa să nu fie publică, însă judecătorii i-au respins cererea, mai ales că Victor Ponta a fost de acord cu participarea jurnaliştilor la proces, scrie Agerpres.

Ponta a răspuns întrebărilor adresate de judecători şi procurorul de şedinţă, în legătură cu împrejurările în care a intrat în posesia unui autoturism Mitsubishi şi contractele încheiate cu casa de avocatură a fostului senator Dan Şova, inculpat şi el în acest dosar.

În legătură cu acuzaţia de complicitate la evaziune fiscală, Ponta a spus în sala de judecată că nu înţelege fapta de care este acuzat de DNA.

"Prin raportul de expertiză întocmit la urmărirea penală s-a stabilit că am plătit la timp toate taxele şi impozitele aferente sumelor primite prin convenţia de conlucrare încheiată cu SCA 'Şova şi Asociaţii', iar ANAF nu s-a constituit parte civilă împotriva mea, pentru că nu s-a constatat un prejudiciu. În urma controlului ANAF din 2011, s-a constatat că toate facturile emise în baza convenţiei de conlucrare au fost înregistrate în contabilitate şi s-au plătit taxele şi impozitele aferente acestora. Atâta timp cât am plătit toate taxele şi impozitele nu reuşesc să înţeleg care a fost implicarea mea în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală", a declarat Ponta.

Fostul prim-ministru a afirmat că, în anul 2008, l-a întrebat pe Şova dacă poate beneficia, la fel ca ceilalţi avocaţi din SCA Şova şi Asociaţii, de o maşină de serviciu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-09Parerea ta...

ANONIM
09 Feb 2018

SE STRANGE LAȚUL.....O SA FACA TURNATORII DE DUPA GRATII....DACA TOTUL ESTE CURAT DE CE SE ASCUNDE ȘOVA....FRUNTEA SUS SI AI GRIJA SA NU SCAPI SAPUNUL LA DUȘ
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray