2020-08-09 12:08

Ponta crede că e de nota 8. Premierul și-a acordat calificativ pentru cei trei ani de guvernare

 |  21:01
Ponta crede că e de nota 8. Premierul și-a acordat calificativ pentru cei trei ani de guvernare

Premierul Victor Ponta și-ar da nota 8 pentru trei ani de guvernare de până acum, ca să nu o contrazică pe mama sa, după cum a declarat într-un interviu la B1. „Cu siguranţă sunt subiectiv, dar mă iau după mama mea, care, la o întrebare de acelaşi fel care i-a fost adresată, a spus, dacă nu mă înşel, 8. Doar nu m-aş apuca să-mi contrazic mama, iar ea cu siguranţă este mai obiectivă decât mine”. În opinia premierului, cea mai mare nerealizare a sa din anii de guvernare ar fi în infrastructură.

Ponta a mai spus că viața sa politică este „inevitabil” legată de succesul în activitatea din fruntea Executivului. Din această cauză, el spune că va decide dacă va mai face sau nu politică după cum va fi evaluată guvernarea sa. „Viaţa mea politică este legată, inevitabil, de succesul meu ca prim-ministru şi al guvernării. După ce trece partea emoţională, cu siguranţă voi fi evaluat cum a fost guvernarea Ponta - bună, rea - şi în funcţie de asta o să mai şi fac sau nu politică, pentru că dacă impresia generală va fi că a fost bună, voi mai face politică, dacă nu, nu”, a spus Ponta la B1 TV. Cât despre eșecul de la prezidențiale, el consideră că nu trebuie „resuscitat”.

Sancționare ioc pentru blocarea justiției

Pe lângă aceste întrebări privind viitorul său politic și notele pe care și le dă, lui Ponta i s-a solicitat să răspundă și asupra unui fapt mult mai concret și important pentru modul în care consideră el să facă ceea ce numește politică. Și anume dacă va fi sancționat vreun parlamentar PSD pentru blocarea justiției, pentru că la începutul anului, în februarie, se bătea în piept că vor fi sancționați pe linie de partid toți deputații sau senatorii social-democrați care votează împotriva ridicării imunităţii unui parlamentar. Premierul a răspuns senin că a fost doar „o declarație politică, o intenţie politică”, dar el nu poate monitoriza fiecare parlamentar PSD să vadă cum votează: „Nici nu cred că va fi (sancționat cineva – n.r.), pentru că, până la urmă, cum votează fiecare, fiecare îşi asumă”.

Ponta a spus că vorbele pe care le-a rostit în februarie au însemnat doar că există o decizie de principiu în acest sens.

Succes „colegilor din presă”

Premierul Ponta le-a transmis mult succes „colegilor din presă”, inclusiv acelora care îl critică „indiferent ce face”. El a făcut această urare cu ocazia Zilei independenței presei și a adăugat că Executivul caută reducerea unor taxe pentru a sprijini presa, anume posturile de televiziune și de radio producătoare de știri, nu și presa scrisă.

„De la 1 ianuarie, odată cu intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal, se va modifica un pic şi legislaţia care reglementează drepturile de autor. Ştiu că mulţi în presă merg pe această legislaţie, altfel în mod corect. Dreptul la informaţie este un drept constituţional, nu întâmplător trebuie să subvenţionăm în continuare televiziunea publică, dar eu cred că informare fac în egală măsură, dacă nu chiar mai mult decât TVR, şi celelalte televiziuni care au în program ştiri. Cele de divertisment sunt o altă discuţie. Motiv pentru care i-am cerut lui (ministrului Finanțelor) Teodorovici şi încercăm să găsim o soluţie prin care să sprijinim acele mijloace de presă care prezintă ştiri”, a spus Ponta, la B1 TV.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-03Parerea ta...

ANONIM
03 Mai 2015

CONTEAZA GRADUL DE PERICOL SOCIAL si RISCUL de ascundere a adevarului a probelor???? si nu VIOLENTA ca ar folosi arme, copilotule, care faci parte din GROPARII FATALISTI ai Ro alaturi de raspopitul socru SARBU ILIE. "CORUPTIA - reprezinta acele fapte limitative reglementate de lege, precum luarea si darea de mita, primirea de foloase necuvenite, traficul de influenta etc.; constituie activitatile ilicite desfasurate in scopul obtinerii de avantaje materiale sau morale, a unor pozitii sociale sau politice inalte. Coruptia cuprinde incalcarea normelor referitoare la indatoririle functionarului public, precum si neindeplinirea obligatiilor legale de catre agentii economici, avand un grad sporit de periculozitate sociala, cu profunde consecinte negative asupra intregului sistem social. Exista mai multe tipuri de corupti, si anume: coruptie profesionala, economica sau criminalitate economico-financiara sau de afaceri, si coruptia politica, ce include diferite activitati cum ar fi finantarea ilegala a campaniilor electorale, promovarea cu precadere in functii guvernamentale a unor persoane numai pe criterii politice". DEMISIAAAAAAAAAAAAAAAAAA....................
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz