2020-08-09 21:10

Ponta, dispus să discute cu PNL refacerea USL: Rezultatul de la alegeri, mesaj pentru cei care au jucat la poker soarta USL

 |  08:17
Ponta, dispus să discute cu PNL refacerea USL: Rezultatul de la alegeri, mesaj pentru cei care au jucat la poker soarta USL

Premierul Victor Ponta a declarat duminică seara că reprezentanţii USD sunt dispuşi să se aşeze la masă cu liderii PNL, pentru a discuta despre refacerea USL. În ceea ce priveşte rezultatul la alegerile europarlamentare, Ponta a ţinut să precizeze că acesta este un mesaj din partea alegătorilor pentru cei care au jucat la "poker" soarta USL.

"Ceea ce mă interesează pe mine e faptul că de mâine, şi vorbesc în numele USD, suntem dispuşi să ne aşezăm la masă cu liderii PNL care cred în USL şi doresc refacerea USL, pentru a reporni de acolo de unde am lăsat proiectul pe care românii l-au votat în 2012. Este o mână întinsă pe care sunt convins că foarte mulţi o aşteaptă, este întinsă fără niciun fel de dorinţă de a profita de acest moment şi pur şi simplu pentru că semnalul dat de electorat nouă, cât şi liderilor liberali, este unul foarte clar", a precizat prmeierul Victor Ponta.

În ceea ce priveşte rezultatul alegerilor europarlamentare, Victor Ponta a spus că este un mesaj din partea alegătorilor pentru cei care au „jucat la poker” soarta USL.

"Cred că a fost un mesaj din partea alegătorilor, pentru cei care au jucat la poker soarta USL, sau a propriului partid, care au pierdut la această cacialma şi cred că trebuie să îşi asume cu siguranţă responsabilitatea", a afirmat premierul.

Chestionat în continuare dacă această invitaţie de a reforma USL înseamnă revenirea PNL la guvernare, Victor Ponta a răspuns pozitiv.

"Sigur că da, noi îi vrem înapoi. Oamenii ne-au văzut în mod corect ca cei care nu ne-am răzgândit după 2012 şi vreau să mă angajez acum, după finalizarea acestor alegeri, în faţa celor care ne-au votat, că tot ceea ce am promis împreună în 2012 vom duce la îndeplinire", a spus prim-ministrul Victor Ponta.

În ciuda rezultatului pe care PNL l-a obţinut la alegerile europarlamentare, liderul partidului, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, că PNL nu poate fi ademenit cu un loc călduţ la guvernare.

"Indiferent de rezultatul acestor alegeri, vreau să-i asigur pe toţi cetăţenii României care au votat sau nu, pe toţi membrii PNL, pe toţi cei care ne-au dat votul astăzi sau altă dată, că PNL îşi va respecta demnitatea, principiile şi hotărârile, că PNL nu ia mită. Că PNL este singurul partid care, pe baza principiilor şi în virtutea unor valori a fost capabil să părăsească o guvernare şi ca atare nu poate fi ademenit cu un loc mai puţin sau mai mult călduţ într-o guvernare", a spus Crin Antonescu.

Liberalul a ţinut să precizeze că PNL nu va lăsa România pe „mâna baronilor roşii”.

"Nu vom lăsa România pe mâna baronilor roşii, indiferent de exit-poll-uri şi indiferent de rezultatul acestor alegeri. PNL va fi, aşa cum e deja consacrat, principala forţă politică în luptă şi în continuare în toamna acestui an împotriva pesedizării României. PNL va lupta şi în 2014, aşa cum a făcut-o şi în 1996, aşa cum făcut-o în 2004 şi aşa cum a făcut-o în 2012, împotriva tentativei oricui de a instaura un partid stat la conducerea României", a precizat preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Liberalul a mai spus că acest "război nu s-a terminat indiferent cât de veseli sunt unii astăzi în urma unor exit-poll-uri sau unor rezultate oficiale aşa cum le vom vedea".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-05-26

In legatura cu acest articol...

REZULTATE ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Numărătoare paralelă PDL. PSD-UNPR-PC-37,1%, PNL-14,9%, PDL-12,4%

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014: PPE, pe primul loc cu 212 mandate, socialiştii cu 185

Alegeri Europarlamentare 2014. Rezultate Exit Poll

Europarlamentarele, un vot care nu atrage. Votanţi puţini, dar mai mulţi decât în 2009
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz