2020-08-08 04:27

Ponta, fără informaţii în faţa subiectului închisorilor CIA din România

 |  18:01
Ponta, fără informaţii în faţa subiectului închisorilor CIA din România

Premierul Victor Ponta a susţinut că, în cei trei ani de când conduce Guvernul, nu a avut niciodată informaţii legate de existenţa unor închisori sau facilităţi CIA în România. Din această cauză, acesta a precizat că nu poate cunoaşte ce s-a întâmplat în perioada anterioară, motivând că atunci nu avea responsabilităţi înalte în stat.

"În trei ani, nu am avut niciodată informaţii legate de existenţa unor închisori sau facilităţi. Dacă au fost sau nu au fost înainte, nu ştiu", a spus Ponta după ce fostul preşedinte Ion Iliescu a afirmat, într-un interviu acordat Spiegel Online, că el a aprobat "în principiu" o solicitare a SUA din perioada 2002-2003 privind crearea unui centru al CIA în România.

Fostul lider de la Cotroceni a menţionat că nu ştia că urma să fie vorba de vreo unitate pentru detenţie, detaliile proiectului stabilindu-le Ioan Talpeş, la acea vreme şef al Administraţiei prezidenţiale, scrie Spiegel Online.

În schimb, fostul director al SRI George Maior a declarat, vineri, că nu s-au aprobat centre speciale ale CIA în România, el susţinând că fie fostul preşedinte Ion Iliescu a fost interpretat greşit, fie s-a decontextualizat afirmaţia sa în cadrul interviului acordat Spiegel Online.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz