2020-04-07 10:51

Ponta îi dă un ULTIMATUM lui Orban: „Are timp până luni la ora 14.00 să facă o chestiune de bun simț…”

 |  10:58
Ponta îi dă un ULTIMATUM lui Orban: „Are timp până luni la ora 14.00 să facă o chestiune de bun simț…”

Președintele Pro România, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă seară, la România TV, că Ludovic Orban ar trebui să facă înlocuiască din lista cabinetului său miniștrii care nu au obținut avizul comisiilor parlamentare. În acest caz, parlamentarii Pro România ar putea să contribuie la asigurarea cvorumului de ședință la votul pentru învestirea guvernului PNL.

Victor Ponta a spus că o decizie finală va fi luată luni dimineață, dar este legată de schimbări în lista ministerială.

„În măsura în care domnul Orban nu respectă regulile din Parlament, să schimbe cei 3 miniștri respinși de comisii… Știți, am avut și eu majoritate cu USL de 70%, a picat un ministru în comisie, l-am schimbat imediat, domnul Cioloș a schimbat, domnul Orban zice că la el nu se aplică regulile. Domnul Orban are timp până luni la ora 14.00 să facă o chestiune de bun simt, să propună alți miniștri în locul celor picați. Aici nu vorbim de orice miniștri, vorbim de Muncă, Finanțe și Dezvoltare Regională, trei poziții importante”, a declarat Ponta.

În cadrul audierilor parlamentare din comisii, nu au obținut avizul Florin Cîțu (Finanțe), Violeta Alexandru (Muncă) și Ion Ștefan.

După audieri, premierul desemnat Ludovic Orban a spus că nu-i va retrage de pe lista cabinetului pe cei trei deoarece avizele negative au fost date de comisii a căror componență a fost stabilită prin încălcarea regulamentelor parlamentare astfel încât PSD este suprareprezentat. „Parlamentarii PSD nu au legitimitatea să decidă dacă un candidat poate sau nu să conducă un minister”, a declarat, pe 30 octombrie,  Ludovic Orban.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-03Parerea ta...

PROST CU TITLU
03 Noi 2019

IL cunoaștem pe Ponta ultimatumul lui ii va ajunge la creier, maine
HAZNA
03 Noi 2019

Tigano ado Damaroaia si fasciile lui , santajaza . Nu ii iese zarurile .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine