2019-10-14 14:46

PONTA: Orice ministru care nu-şi îndeplineşte atribuţiile răspunde civil şi penal

 |  21:49
PONTA: Orice ministru care nu-şi îndeplineşte atribuţiile răspunde civil şi penal

Noul secretar general al Guvernului, Victor Ponta, a afirmat că fiecare ministru trebuie să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu până la momentul în care şeful statului va publica decretul de eliberare din funcţie, în caz contrar, ei riscă să răspună penal şi contravenţional.

”Dacă este ceva urgent - Doamne fereşte, se întâmpă un accident - doamna Carmen Dan trebuie să vină la servici. Este obligată legal în următoarele 15 zile, altfel răspunde penal şi civil. Orice ministru care nu îşi îndeplineşte atribuţiile”, a exemplificat Victor Ponta.

El a precizat că obligativitatea miniştrilor de a-şi îndeplini sarcinile care le incumbă încetrează doar atunci când Monitorul Oficial publică decretul prezidenţial de eliberare din funcţie, scrie news.ro.

”Până la acea secundă fiecare ministru răspunde civil, penal şi contravenţional dacă nu-şi îndeplineşte atribuţiile. Eu nu cred că se va întâmpla acest lucru şi sper ca domnul Dragnea să nu le ceară să nu-şi facă îndatoririle legale ameninţându-i cu excluderea din partid. Deşi am ajuns într-o situaţie dincolo de o limită a absurdului, sper să nu meargă mai departe în acest sens”, a mai spus Ponta.

Premierul Sorin Grindeanu a trimis la Cotroceni demisiile lui Carmen Dan şi a lui Sevil Shhaideh şi propunerile de numire a lui Augustin Jianu ca vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, iar el însuşi preia Internele.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray