2019-10-18 21:45

Ponta: Pro România sper că va face ALIANŢĂ de guvernare cu PSD, când nu mai e Dragnea

 |  18:16
Ponta: Pro România sper că va face ALIANŢĂ de guvernare cu PSD, când nu mai e Dragnea

Fostul premier Victor Ponta a declarat, marţi, la Târgovişte, că speră ca Pro România să facă alianţă de guvernare cu PSD, dar cu un PSD fără Liviu Dragnea.

"Am spus de când am format Pro România, toţi cei de aici, noi nu suntem împotriva PSD, dimpotrivă, dacă vreţi, Pro România sper că va face alianţă de guvernare cu PSD, când nu mai e Dragnea'', a afirmat Ponta.

Întrebat de jurnalişti cum şi-a schimbat opinia despre Liviu Dragnea, după ce în public s-au prezentat mult timp ca o echipă, el a afirmat că nu a fost prieten cu acesta.

''Prieteni nu am fost. Domnul Dragnea a avut o funcţie importantă şi pe vremea domnului Năstase, mai puţin, dar pe vremea domnului Geoană şi a mea, şi anume el era cel care gestiona baronii. De la acel tată al baronilor la şef PSD, sincer, nu a crezut nimeni că se va face un pas de acest gen. De altfel, domnul Dragnea din 2016 părea un om foarte bun, constructiv, de aia zic că era rabinic, îl învăţaseră consilierii israelieni, parcă era rabinic, dădea dreptate tuturor. Cel pe care l-aţi văzut în ultimele zile e un om înebunit de frică, de putere, nu îmi dau seama, poate de ambele, dar care duce PSD, guvernul cu capul în zid, şi va fi foarte rău'', a spus Ponta, într-o conferinţă de presă.

El a mai declarat că ştie şi de ce preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a pierdut mandatul de ministru al Apărării.

''Eu cred că domnul Ţuţuianu a vrut să facă o parte din acele transportoare blindate în România şi domnul Dragnea l-a dat afară şi acum se vor face în Israel (...). Cred ce ştiu, că aşa ştiu multe lucruri pe care nu le cred, dar ăsta îl şi cred'', a susţinut fostul premier, care a precizat că nu are aceste informaţii de la Adrian Ţuţuianu.

Victor Ponta a participat, marţi, la Târgovişte, la o întâlnire cu simpatizanţi Pro România. Despre organizarea partidului la Dâmboviţa, el a susţinut că nu există un lider, că sunt mai multe persoane care se ocupă de coordonare, dar că nimeni nu are funcţii.

''Bănuiesc că dintre cei veniţi aici unii dintre ei sunt foşti pesedişti, alţii nu au făcut politică niciodată, contează când porneşti de la zero cine e dispus să depună efort (...). Toată lumea s-a înscris online la Pro România. La PSD totdeauna se începea cine e preşedinte, cine e vicepreşedinte, după care nu mai conta, după ce se alegeau preşedintele, vicepreşedintele pleca toată lumea acasă, dacă putem să facem invers m-aş bucura foarte tare. Adică să vedem cine vrea să sprijine Pro România'', a precizat Ponta.

Fostul premier a menţionat că va face o selecţie atentă a liderilor PSD care vor să vină la Pro România.''Au fost câţiva baroni care m-au tot curtat şi le-am zis să rămână cu Dragnea'', a susţinut Victor Ponta.

''11 deputaţi suntem, 10 erau necesari pentru grup. Dar să fie foarte clar, eu nu vreau să transfer tot PSD-ul la Pro România. Nici nu vreau să luăm oameni, doar ca să ce? Nu vreau să schimbăm majoritatea parlamentară. Vreau să vină lângă noi oameni cu care am lucrat în perioada când eram premier şi care îşi stăpânesc foarte bine domeniile (...) să construim nişte programe, dacă le ia PSD-ul şi le pune în practică, foarte bine, dacă nu le ia, ne batem noi pentru ele. Asta e ideea, să facem o echipă mai mică, dar în care să nu mai facem compromisuri, nu mai am nevoie de tata baronilor, de aducătorul de voturi Oprişan. Gata, m-am săturat, mi-a ajuns'', a mai spus Ponta.

La Târgovişte, Victor Ponta a avut o întâlnire şi cu arhiepiscopul Târgoviştei, Nifon.

''Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon a primit, la reşedinţa eparhială, vizita domnului deputat Victor Ponta, fost Prim-ministru al Guvernului României, însoţit de domnii deputaţi în Parlamentul României: Sorin Cîmpeanu, Nicolae Bănicioiu şi Alin Văcaru. Cu această ocazie, au fost abordate teme care privesc societatea românească astăzi, precum rolul Bisericii în viaţa cetăţii, pentru edificarea unei societăţi ancorate în tradiţia creştină bimilenară'', se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

Fostul premier Victor Ponta a declarat, marţi, la Târgovişte, că ''povestea asta cu statul paralel'' i se pare o mare minciună, ''e o prostie''.

''Asta e o prostie cu statul paralel, nu vă supăraţi. Avem în România un stat care uneori funcţionează bine şi de multe ori funcţionează prost. Dar faptul că s-au comis abuzuri, că unii oameni au avut mai multă putere decât trebuiau să aibă, că s-au schimbat nişte decizii ale oamenilor, într-adevăr, dar azi când vorbim, totuşi, puterea toată este la domnul Dragnea. Cu cine să lupte? Cine nu îl lasă? (...). Mie mi se pare că e o mare minciună întotdeauna să dai vina pe altcineva când tu ai puterea. Eu m-am luptat şi cu Băsescu şi cu Iohannis, am fost singurul prim-ministru care a avut doi preşedinţi pe cap, dar tot nu zic că n-am făcut din cauza lor. Am făcut cât am putut'', a spus Ponta, întrebat de un susţinător Pro România ce părere are despre statul paralel.

Ponta a adăugat că nici participanţii de la mitingul PSD din Piaţa Victoriei nu ştiu ce e statul paralel.

''Aşa că povestea asta cu statul paralel, mie mi se pare o mare minciună. Şi pot să vă spun un lucru, dacă îi întrebaţi pe cei care au fost sâmbătă în piaţă, nu ştie nimeni să vă spună cine e statul paralel. Când am chemat oamenii să protestăm să îl dăm jos pe Băsescu, ştiam cine e Băsescu şi ştiam de ce vrem să îl dăm jos. Cine e statul ăla paralel? Dacă ni-l arată şi nouă domnul Dragnea. Să nu îmi ziceţi de SRI şi de DNA, că domnul Dragnea era mai bun prieten cu SRI-ul şi cu DNA-ul decât noi toţi, deci nu asta era problema'', a mai spus Ponta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-12Parerea ta...

TRADATORI DE TARA
12 Iun 2018

TRADARE , TRADARE , DAR SA STIM SI NOI . CAMELEONILOR . VA BATE-TI JOC DE TARA .
@PUIE MONTA
13 Iun 2018

CE AR FI SA VA ALIATI DOAR VOI DOI INTR-O CELULA DE 4 M.P. , LA JILAVA ? CRED CA AVETI MULTE SA VA POVESTITI IN INTIMITATAE . NOROC BUN .
Doresc sa comentezMAI VECHI...

PSD, amorezat de România. Ponta ar lua-o de nevastă Aşa frumos şi-a recitat Victor Ponta oda de ziua lui de îţi vine să pui rămăşag că a primit Abecedar din prima zi de şcoală. Privilegiat de mic, le-a dorit şi copiilor săi, cu neveste diferite, un viitor luminos
21 Sep 2014 |
Ponta, ca simbol Cel mai mare partid din România, PSD, a avut tot timpul o problemă cu liderii, pentru că ori nu a prea avut de unde să aleagă oameni moderni, vizionari ori cei care erau în regulă nu au fost lăsați să urce. Și acum Dragnea confirmă din plin această situație declarându-l „simbol al partidului” pe Victor Ponta. De altfel nici nu prea greșește. „Cum e turcul, și pistolul”, în cazul de față devine „Cum e simbolul, și partidul”
25 Aug 2016 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray