2020-01-29 14:30

Ponta renunţă la mandatul de europarlamentar. Corina Creţu şi Mihai Tudose merg în PE

 |  10:22
Ponta renunţă la mandatul de europarlamentar. Corina Creţu şi Mihai Tudose merg în PE

Liderul Pro România Victor Ponta renunţă la mandatul de europarlamentar, astfel că partidul va fi reprezentat în Parlamentul European de Corina Creţu, care a anunţaîat deja că la 1 iulie demisionează din funcţia de comisar european, şi de fostul premier Mihai Tudose.

”Aşa cum am promis de la început, eu voi rămâne acasă (în Parlamentul de la Bucureşti) - pentru că de aici pot să fac mai mult şi mai repede lucrurile pe care românii le aşteaptă de la noi! Am informat azi AEP referitor la cei doi colegi din ProRomania care vor prelua mandatele de europarlamentar. Sunt convins de faptul că şi Corina Creţu, şi Mihai Tudose ne vor reprezenta cu onoare şi eficienţă în Parlamentul European/ iar Echipa ProRomania rămâne unită şi profesionistă ( cu toţi cei din Bucureşti, Bruxelles şi de peste tot din ţară şi în afara ţării)!”, scrie Ponta pe Facebok.

El subliniază că nu a pus niciodată interesul personal înaintea interesului echipei pe care o conduce, nu s-a ţinut niciodată cu lanţuri de o funcţie sau un scaun călduţ.

Pro România a obţinut, în urma alegerilor pentru PE, două mandate, iar Mihai Tudose este primul pe lista de supleanţi.

Corina Creţu a anunţat pe Facebook că l-a informat pe preşedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker că de la data de 1 iulie demisionează din funcţia de comisar european.

”Guvernul României nu s-a decis în legătură cu nominalizarea Comisarului European din viitoarea componenţă a Executivului european, ca atare l-am informat pe Preşedintele Comisiei Europene, Domnul Jean-Claude Juncker, că îmi voi îndeplini îndatoririle de Comisar European pentru Politică Regională până la data de 1 iulie, zi în care voi demisiona din calitatea de Comisar European”, ascris Creţu.

Ea a precizat că noul Parlament European se va întruni la data de 2 iulie 2019 la Strasbourg, moment în care îşi va prelua mandatul de europarlamentar.

”Astăzi l-am informat pe Preşedintele României că sunt nevoită să demisionez din calitatea de Comisar, pentru a evita starea de incompatibilitate si pentru a-mi putea prelua mandatul de Membru al Parlamentului European”, a relatat Creţu joi, într-o postare pe Facebook.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine