2019-11-13 15:08

Ponta: România, acuzată de problema romilor şi a corupţiei. Băsescu le întruchipează

 |  12:37
Ponta: România, acuzată de problema romilor şi a corupţiei. Băsescu le întruchipează

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, că România a fost acuzată foarte mulţi ani de problema corupţiei şi cea a romilor. Prim-ministrul a ţinut să precizeze că preşedintele Traian Băsescu, ca persoană publică, le întruchipează pe ambele.

”România a fost atâţia ani acuzată de două probleme: problema corupţiei şi problema romilor. Ori, acum noi avem o persoană publică, domnul Traian Băsescu, care le întruchipează pe amândouă: corupţia, corupţie relaţionată cu clanuri de crimă organizată ale romilor”, a spus premierul Victor Ponta.

Prim-ministrul a mai precizat că prin demisia preşedintelui Traian Băsescu nu câştigă nici Puterea şi nici Opoziţia, ci România şi imaginea Justiţiei. Premierul a afirmat astfel că procurorii şi judecătorii nu vor mai trebui să treacă prin procedura de a fi numiţi de o persoană a cărei familie este implicată în atât de multe cauze penale.

Victor Ponta a afirmat că a votat în primul rând ca deputat pentru declaraţia politică prin care Parlamentul cere demisia preşedintelui Traian Băsescu.

”Am votat ca deputat în primul rând pentru ce ar fi de fapt bine pentru România. Traian Băsescu a sfidat şi voinţa oamenilor care l-au demis în 2012, probabil va sfida şi acest rezultat covârşitor - 344 de voturi, care nu reprezintă doar coaliţia de guvernare, ci e majoritatea absolută a Parlamentului”, a precizat premierul Victor Ponta.

Parlamentul a adoptat, miercuri, în cadrul şedinţei reunite, declaraţia prin care se cere demisia preşedintelui Traian Băsescu, în urma scandalului în care fratele său, Mircea Băsescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Plenul comun al celor două Camere a adoptat declaraţia cu 344 voturi ”pentru”, niciun vot ”împotrivă” şi 17 abţineri.

Parlamentarii PDL şi PMP nu au participat la şedinţa de plen reunit şi la votul final.

Citeşte şi: 

Citeşte şi:  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray