2020-01-29 05:31

PONTA SE DĂ COCOŞ. Premierul spune că e șef, dar Dragnea și Ghiță nu vor fi sancționați

 |  21:01
PONTA SE DĂ COCOŞ. Premierul spune că e șef, dar Dragnea și Ghiță nu vor fi sancționați

Răzvan Mateo Mateescu

În lupta pentru putere din PSD, actualul președinte al partidului, Victor Ponta, a ținut să spună joi că, deocamdată, el e șeful. Între timp, Gabriela Firea, acum purtător de cuvânt al social-democraților, a declarat că Dragnea și Ghiță nu au încălcat hotărârile partidului de la Orăștie, discutând despre șefia PSD înainte de terminarea prezidențialelor.

Ponta a fost la Mediaș, joi, și acolo a fost întrebat de tabăra Dragnea-Ghiță, dar a încercat să se eschiveze, susținând că mai întâi vrea să vorbească despre România. La insistențele jurnaliștilor, premierul a pozat în mare conducător: „Deocamdată eu sunt şeful PSD şi o să vă anunţ după aceea".

În ce îl privește pe Dragnea, Ponta a fost întrebat dacă îl sancționează, pentru că a deschis discuția despre șefia PSD. Șeful Guvernului a preferat un răspuns evaziv, susținând că vicepremierul s-a sancționat singur. Și nu a uitat să îl laude, pentru că PSD este unit, nu-i așa? „Cred că s-a sancţionat singur, că domnul Dragnea e cel care munceşte cel mai mult în campania electorală şi, în loc să vorbim de campanie, ieri (miercuri - n.r.) am vorbit de altceva", a spus actualul președinte al PSD.

Ironii, atacuri, finețuri

Despre anchetele DNA, Ponta spune că nu influențează șansele sale la Președinție. „Eu am văzut un singur lucru: că ceilalţi contracandidaţi, doamna Udrea, şi domnul Iohannis, şi doamna Macovei spun «E adevărat, noi n-avem nici o idee, nu ştim nimic despre România, dar DNA o să distrugă PSD şi pe Ponta şi o să ajungem preşedinţi». Eu cred că-şi fac un calcul greşit, la fel de greşit ca şi al colegilor mei care-şi închipuie c-am şi câştigat alegerile şi nu mai avem decât de discutat cine se aşază pe scaunul meu", a declarat Ponta.

Despre faptul că Hrebenciuc a declarat că adevărata țintă a DNA este candidatul Victor Ponta, premierul a spus că el nu se simte ținta nimănui: „Cred că toată lumea mă sprijină şi mă iubeşte", a adăugat ironic.

El a explicat că, deși este favorit în alegerile prezidențiale, nu vrea ca vreunul dintre colegii săi să facă „greșeala” să creadă că le-a câștigat deja. „Mă uit la domnul Iohannis, care zice că le-a câştigat, că-i câştigă DNA alegerile, la fel, mă uit la colegii mei, care spun că gata, le-am câştigat, doar pentru că e slab Iohannis. Nu, nu cred că e, cred că şi unii şi alţii greşesc, nu mi-a plăcut niciodată să vorbesc de pielea ursului din pădure şi cred că, dincolo de cele două-trei zile în care orgoliile au mai ieşit la suprafaţă, toată lumea se concentrează la ce avem de făcut, în Guvern, în Parlament, cu aleşii locali - şi după 17 noiembrie discutăm", a precizat premierul. De altfel, ca un semn al unității conducerii partidului, Liviu Dragnea a făcut parte din echipa de miniștri, cu Ponta în frunte, care au participat joi la inaugurarea şantierului de construcţie a variantei de ocolire a municipiului Târgu-Mureş, care va lega E 60, din comuna Corunca, cu DN15, în comuna Ernei.

Dragnea și Ghiță vor da explicații

La rândul ei, Gabriela Firea, purtător de cuvânt al PSD, a declarat, joi, că anunţul privind candidatura în tandem la conducerea PSD al lui Liviu Dragnea şi Sebastian Ghiţă nu încalcă decizia CExN de la Orăştie conform căreia cine vorbește de cursa pentru șefia PSD înainte de terminarea prezidențialelor va fi sancționat.

Așadar, cei doi nu vor fi pedepsiți, deși prin anunțul lor au anunțat începutul luptei.

„Preşedintele PSD este Victor Ponta. Decizia de la Orăştie a constat în aceea că nimeni nu-şi face campanie pentru preşedinţia formaţiunii politice decât după aflarea rezultatului alegerilor prezidenţiale şi după Comitetul Executiv Naţional de pe 18 noiembrie. Din câte ştiu eu, a fost doar un anunţ, nu au fost făcute întâlniri politice, întâlniri publice în care cei doi să îşi propună o platformă politică", a spus Firea. Dar a precizat că ar fi datoria lui Ghiță și Dragnea să dea explicații în viitoarea ședință a Comitetului Executiv Național (CExN) din 18 noiembrie. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-23Parerea ta...

MA UIT CU-ATENTIE LA TONTA
23 Oct 2014

si nu-mi vine a crede ca unu ca asta va sa fie, presedinte! E impenetrabil si imperturbabil! Parca e o camasa din material prost, vesnic intoarsa pe dos, la care nu vezi ceva finisat, nici macar la coloratura… anost, insipid, agatat in cui, bun doar de caricatura! Serios! Daca unii-s fotogenici, altii telegenici, asta – are-o singura trasatura: BUN DE CARICATURA! Si ii sade frumos in orice ipostaza caricaturizata, bine-dispunandu-si votantii, ca si cum ar fi baut putinvin, spumos!
IN ASTA POZA
23 Oct 2014

Chiar zici ca-i Kim Jong Ton Tan trezit imbracat la costum si la cravata zambind satisfacut c-a reusit inainte de asa fatada, sa dea iama in ograda la furat gaini, apoi prin cluburi zlobii alaturi de unii – care si-au aniversat zdravan, burlacia! Nu reusesti sa-i prinzi/surprinzi sufletul, dupa o intifada; si-l ascunde bine, ceea ce inseamna c-a fost scolarizat cum se cade pe la scoala de-a ‘acoperitii’:)
INSA, SUNT UNII
23 Oct 2014

Care l-au etichetat bine! C-au fost psihologi, filologi, scriitori de marca, i-au pus post-ti-tul in frunte, neavand ce sa mai faca! George Petrovai – spre exemplu – a conchis despre Ponta, la sfarsit de editorial, cam asa: “cetăţeanul Victor Ponta nu este decât un aventurier şi un arivist fără scrupule, ale cărui însuşiri umane şi politice pot fi lesne cuprinse în cel mult două versuri cu iz haiducesc: „Nalt la stat şi nesimţire,/ mic la suflet şi gândire”.
CROCODILUL FLAMAND
23 Oct 2014

Da e vreunul mai breaz la pesedisto-bolsevicii astia?Eu unul am impresia ca sunt toti clonati dupa Nastase
CORECT, DUNDEEE....
23 Oct 2014

Asa crede si zice toata lumea zdravana la cap!
IO, LABARUL SI DUNDEE
23 Oct 2014

Suntem, de fapt, DOI LABARI, BASISTI!
SI ACUM...
23 Oct 2014

... ca sa dau lucrurile pe fatza, IO, LABARUL BASIST, DE LA MIEZUL NOPTII si CROCODILUL FLAMAND SUNTEM UNUL SI ACELASI LABAR BASIST, PRETUTINDENI PREZENT, PE FORUMURI, BEHLIMIA-TI BEHLENGHERUL, 'RE-ATI AI DREAQ DA INTELIGENTZI!
INSA, SUNT ALTII
23 Oct 2014

Care l-au etichetat bine! C-au fost psihologi, filologi, scriitori de marca, i-au pus post-ti-tul in frunte, neavand ce sa mai faca! George Petrovai – spre exemplu – a conchis despre IOHANNIS, "COPILUL DE SUFLET (DUPA UDREA), AL LUI GOLLUM-BASESCU" la sfarsit de editorial, cam asa: “cetăţeanul Klaus Werner IOHANNIS nu este decât un aventurier şi un arivist fără scrupule, ale cărui însuşiri umane şi politice pot fi lesne cuprinse în cel mult două versuri cu iz haiducesc: „Nalt la stat şi nesimţire,/ mic la suflet şi gândire”.
CROCODILUL FLAMAND
24 Oct 2014

deci nu va convine critica baieti?Hai sa va mai zic una PSD nu e nici social nici democrat,ci e doar o adunatura de mafioti bolsevico-oligarhi de cumetrie care prostesc electoratul naiv Ar fi cazul sa se termine cu asemenea pseudo-partide care acopera grupuri infractionale,sa se mute cu arme si bagaje toti la Jilava
SI, STII DE CE
24 Oct 2014

aproape il pufneste rasul pe Tonta? Fiindca buzele reci ale lui CAREVA, l-a atins bine...undeva!
VAI DE EI
24 Oct 2014

Dragnea e măsluitor şef şi coordonator transport pentru turiştii electorali. Ghiţă e cu sponsorizările. Ponta ca de obicei e o simplă marionetă. Bun pentru caricaturi dupa cum bine a observat cineva.
PT.'VAI DE EI"
24 Oct 2014

Tovarasu'Dragnea ameninta pe preoti ca daca nu-i face reclama lui si partidului lui (influentand enoriasii), n-o sa le mai acorde facilitati sau salarii, de parca Bugetul Statului, e al tac-sului...
BINE...
24 Oct 2014

Acum si-o IAU si preotii (ca sa nu zic 'popii') care s-au luat dupa Paunul Alb din Deal care i-a inmanat lui Dragnea, Ordinul Sf.Brancoveni in timp ce i se canta ca unui "sfintit" ori viitor "Inalt Prea Sfintit" cantarea "Vrednic este!"; Diferenta notabila: trebuia sa i se infiga in carne o Cruce Rosie, nu una care a fost pusa de décor pe haina, iar cantarea era viabila doar daca i se canta “Vrednic este de a fi bagat la inchisoare….CU EXECUTARE” in timp ce-i zanganeau bratarile din inox sau titan, nu inmanandu-i-se Ordinul Sf.Brancoveni – sfinti care s-au jertfit pentru tara, nu pentru buzunarul lor!
IAR COCOSUL DIN POZA
24 Oct 2014

fie ca a 'calcat' gainile psd-ste plus alti cocosi (Dragnea, Ghita sau Vanghelie), vedeti sa nu plece ca alt COCOS care-a dat din pinteni bine, inaltandu-se-n vazduh!
VESTE URATA PT.COCOSUL
25 Oct 2014

din poza; Se pare ca nu si-a asigurat BINE spatele fiindca UNPR-stii vor sa i-o ‘traga’ frumos - tinandu-l LA ARATARE de mana, dar IN ASCUNS votand de fapt impotriva lui, taman cu Johannis!
DACA-I ASA,
25 Oct 2014

istoria se repeta in privinta aceluiasi partid (UNPR) facand rocada: initial, a fost in echipa lui Traian Basescu-Boc (2008- 2009), cind Ponta era Ministru pentru relatia cu parlamentul (cum e Nicolicea acum) in guvernul Boc si mosea cu Traian Basescu (plus ‘specialistii’) Noul Cod Penal care scotea marea coruptie in afara legii, cum s-a si dovedit…in Martea Neagra aratandu-si pisica neagra prin presa, mai apoi – la tembelizor dorind s-o rupa-n doua!
UNPR A TRADAT
25 Oct 2014

echipa lui Traian Basescu si a trecut cu generalii sai corupti, (masoni la baza) ai SRI, SIE, DNA, SPP etc in echipa de masoni penali ai lui Victor Ponta si Sebastian Ghita, patron Romania Tv si membru comisia de control SRI, ca sa vezi….
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine