2020-01-24 14:07

Ponta spune „pas” la Congresul PSD. Prim-ministrul simte că 2015 nu este anul lui

 |  19:40
Ponta spune „pas” la Congresul PSD. Prim-ministrul simte că 2015 nu este anul lui

Revenit din vacanţa petrecută „undeva unde e un pic mai ieftin ca la Mamaia”, Victor Ponta şi-a dezvăluit planurile politice, între care s-au evindenţiat două idei principale: nu va candida la Congresul PSD din toamnă şi nu îşi va da demisia din funcţia de premier.

Invitat la România TV, Ponta a precizat că îl va susţine pe Liviu Dragnea pentru funcţia de preşedinte al PSD, liderul interimar al partidului fiind „foarte bun” pentru a ocupa postul. „(...) Îl susţin pe Liviu, dacă aşa l-au votat colegii mei”, a susţinut premierul care apoi a precizat că exclude varianta unei „trădări” a lui Dragnea.

Cu toate acestea, Ponta nu renunţă la ideea de a reveni la şefia PSD: „Eu nu candidez anul acesta. Că n-o să mai candidez niciodată? Nu pot să vă spun aşa ceva, politica e un sport de lungă durată”.

În ceea ce priveşte zvonurile care indicau o posibilă demisie din funcţia de premier, Ponta a explicat că nu are de gând să facă asta: „Nu. Mai e puțin până în decembrie 2016. (...) În cazul meu demisia nu e doar o chestie personală, m-am supărat eu și am plecat. Dacă mă întrebați, da, aș fi vrut să plec atunci în anumite condiții. În cazul meu, este vorba de faptul că funcția pe care o ocup nu am moștenit-o din familie sau de undeva pe persoană fizică, ci pentru că vreo cinci milioane de oameni au votat cu USL și programul USL din 2012 și majoritatea parlamentară PSD-UNPR-ALDE și minoritățile naționale m-au sprijinit în această perioadă”.

Fără sprijin politic, plecare sigură

Singura variantă în care Ponta ia în calcul predarea mandatului de premier este lipsa sprijinului politic. „Evident că plec din funcția de prim-ministru, nu am cum să rămân dacă nu sunt susținut de coaliția de guvernare”, a spus Ponta.

Liderul de la Palatul Victoria a mai subliniat că toate declarațiile lui Dragnea legate de Guvern au fost stabilite împreună cu el. Totodată, Ponta nu se teme că preşedintele interimar al PSD îl va vinde la schimb cu achitarea sa.

În ceea ce priveşte noul Cod Fiscal, Ponta a declarat că dacă acesta nu va fi aprobat, România nu va avea o nouă lege a salarizării. Ideea, repetată recent şi de Călin Popescu Tăriceanu, transmite bugetarilor că salariile nu vor creşte dacă nu se adoptă noul Cod Fiscal.

Altfel, Ponta speră să scape de o nouă intervenție chirurgicală la genunchi datorită recuperării făcute, iar până la aflarea unui răspuns acesta va participa alături prim-ministrul Estoniei, Taavi Roivas, la meciul FC Barcelona - FC Sevilla, programat la Tbilisi, în Supercupa Europei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine