2020-05-31 20:32

Ponta către Borbely: “Să ne daţi lista femeilor protejate de Băsescu. După Elena Udrea şi Roberta, cine mai e pe listă?”

 |  19:30
Ponta către Borbely: “Să ne daţi lista femeilor protejate de Băsescu. După Elena Udrea şi Roberta, cine mai e pe listă?”

Discursulpreşedintelui Traian Băsescu a fost ascultat ieri din sală de aproximativ 190 deparlamentari, 40 de aleşi din coaliţia guvernamentală preferând să facăaltceva. Printre cei care au lipsit se numără: vicepremierul Marko Bela şideputatul Teodora Trandafir. Embargoul PSD referitor la prezenţa în sală a fostîncălcat de deputatul Marian Săniuţă.

Deşise laudă că are o majoritate parlamentară stabilă, actuala coaliţieguvernamentală nu a reuşit să-şi adune toţi reprezentanţii pentru a ascultadiscursul preşedintelui Traian Băsescu. Un mesaj scurt, care a lăsat însă locla multe speculaţii pe marginea soluţiilor viabile pentru rezolvarea blocajuluiexistent în Parlament. Pesediştii spun că ei au bătut palma cu “creierele” PDLpentru înlocuirea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, cuSulfina Barbu, dar nu s-a primit undă verde de la Palatul Cotroceni. După ce aspus în faţa camerelor că PSD nu poate accepta amnistia în cazul RoberteiAnastase, care este acuzată că a fraudat votul de la Legea pensiilor, VictorPonta s-a îndreptat spre ministrul Laszlo Borbely. „Am înţeles că de Elena Udrea nu trebuie să ne atingem. Acum pe listă afost adăugată şi Roberta Anastase. Să ne daţi şi nouă lista femeilor pe care leprotejează Traian Băsescu. Parcă şi Ridzi este pe acolo”, i-a transmis, înglumă, Ponta reprezentantului UDMR. Acesta a zâmbit vinovat şi a stat de vorbăcu liderul PSD despre situaţia de la Camera Deputaţilor. Pesediştii s-au uitatcu mirare şi la gestul colegului lor Marian Săniuţă, care a fost în sală şi aaplaudat discursul preşedintelui Traian Băsescu. „Dacă Săniuţă a dorit să-lasculte pe preşedinte, ce să-i facem? Poate este cu un picior în PSD şi cualtul la PDL”, au comentat lideri social-democraţi prezenţa lui Săniuţă ladiscurs. Deşi este un parlamentar extrem de activ şi nu lipseşte de ladiscursurile preşedintelui, deputatul Teodora Trandafir nu a venit ieri pentrua-l asculta pe Traian Băsescu. Alături de ea, au mai lipsit aproximativ 40 deparlamentari din arcul guvernamental. Printre absenţi s-a remarcat şi MirceaGeoană, care nu şi-a luat locul la prezidiu, în calitate de preşedinte alSenatului. După plecare preşedintelui Traian Băsescu, parlamentarii s-au apucatsă negocieze modul în care pot fi deblocate lucrările Camerei Deputaţilor. Pesediştiio vor pe Anastase schimbată, pedeliştii aşteaptă unda verde de la Cotroceni.Mesajul a fost dat, fiecare a înţeles ce a dorit din el.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine