2020-04-05 07:49

Ponta dă cu pumnul în masă pentru a fi “ţarul” PSD

 |  19:43
Ponta dă cu pumnul în masă pentru a fi “ţarul” PSD

Liderulpesediştilor a anunţat, fără ştirea conducerii partidului, convocarea unuiCongres extraordinar în toamnă, în care va fi stabilită linia PSD, dar şiimpunerea unei discipline de fier.

Declaraţia i-aluat prin surprindere pe majoritatea membrilor Biroului Permanent Naţional,care nu au fost înştiinţaţi de preşedintele PSD despre intenţiile pe care le are.Surse din partid ne-au declarat că decizia pentru convocarea Congresuluiextraordinar pe 16 octombrie a fost luată în cerc restrâns între AdrianNăstase, Liviu Dragnea şi Victor Ponta. „Nu ştiu nimic despre organizareaCongresului extraordinar. Probabil se face pentru modificarea Statutului,pentru că se punea această problemă. În ultima şedinţă a Biroului PermanentNaţional nu ni s-a comunicat aşa ceva”, ne-a declarat vicepreşedinteleConstantin Niţă. Nici Ion Iliescu nu era la curent cu planurile preşedinteluiPSD. „N-am avut nici o discuţie pe acestă temă cu Victor Ponta. Eu ştiam cevadespre convocarea Consiliului Naţional, dar este posibil şi organizareaCongresului extraordinar. Normal ar fi ca la orice Congres să fie aleasă şiconducerea partidului sau să fie dat un vot pentru revalidarea celei actuale”,ne-a spus fostul preşedinte. Nicolae Bănicioiu a părut încurcat la început,apoi a precizat că decizia privind Congresul a fost luată chiar în februarie,în timpul alegerii lui Victor Ponta.

Năstase, validatca premier

Surse din partidne-au declarat că Victor Ponta s-a săturat ca în spatele său să se negociezealianţa cu liberalii şi, de aceea, va propune Congresului extraordinar săvoteze linia strategică pe care se va înscrie partidul. „După cum a spus-o demai multe ori, PSD nu va face niciodată alianţă cu PDL. Vrem să spunem mai clarcă nu vom intra la guvernare decât în urma alegerilor, cu un premiersocial-democrat şi cu program de guvernare de stânga. Cu toate acestea, nu credcă se va impune în statut interdicţia de a colabora cu PDL”, a declarat pentru„Puterea” vicepreşedintele Ion Chelaru. În cadrul Congresului, preşedinteleConsiliului Naţional, Adrian Năstase, va prezenta şi un document privind măsurileeconomice propuse de PSD dacă ajunge la guvernare. „Năstase lucrează cudepartamentele la acest material de ceva vreme. Practic, în cadrul Congresuluise va prezenta viziunea partidului asupra modelului de societate”, ne-auexplicat surse din conducerea partidului. Năstase va fi astfel validat în faţacolegilor săi drept un potenţial candidat pentru funcţia de premier, înperspectiva câştigării alegerilor din 2012.

Consilierijudeţeni aleşi uninominal

O disciplină defier în partid, reducerea numărului membrilor Consiliului Naţional, organizareaunui sistem uninominal de selectare a candidaţilor pentru consiliile judeţene,o întărire a atribuţiilor Curţii de Integritate Morală se numără printrepropunerile de modificare a Statutului PSD. „Comisia de Statut va prezentamodificările cerute de organizaţiile judeţene, iar noul Statut urmează să fievotat. Convocarea Congresului extraordinar nu a fost un secret, Victor Ponta avorbit de zece ori despre acest subiect”, a declarat vicepreşedintele Radu Moldovan.El ne-a dezvăluit că se pregăteşte o schimbare în sistemul de alegere aconsilierilor judeţeni, în sensul că fiecare candidat va fi evaluat în funcţiede performanţele pe care le va avea într-un colegiu electoral. „Spre exemplu,în Bistriţa Năsăud sunt 62 de unităţi administrative şi sunt 30 de locuri deconsilieri judeţeni. Partidul va face o listă cu 30 de nume şi în funcţie derezultatul obţinut într-un colegiu, format din 2-3 comune sau sate, se voralege consilierii judeţeni”, a precizat Moldovan. De asemenea, numărulmembrilor Consiliului Naţional urmează să fie redus de la 700 la 300.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-01-09Parerea ta...

VLAD.ADRIAN
06 Iul 2010

Oameni buni! cum sa votati asa ceva? acest circar si-a gresit total cariera. Rusine !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine