2020-07-06 23:11

Ponta schimbă “generalii” din Parlament. Hrebenciuc se retrage, tata-socru - scos la încălzire

 |  18:15
Ponta schimbă “generalii” din Parlament. Hrebenciuc se retrage, tata-socru - scos la încălzire

Victor Ponta îşiintensifică operaţiunea de promovare a oamenilor fideli în poziţii-cheie şipregăteşte schimbarea garniturii de conducere a social-democraţilor dinParlament. Liderul grupului deputaţilor Viorel Hrebenciuc a anunţat deja că vaface un pas în spate, iar la Senat tabăra anti-Geoană plănuieşte debarcarea luiIoan Toma de la şefia grupului.

„Am anunţat recent, la conferinţa de la Bacău,în care am fost ales preşedinte al filialei, că din toamnă vreau să mă retragdin funcţia de lider al grupului PSD din Camera Deputaţilor. Voi rămânevicelider”, ne-a declarat Viorel Hrenbenciuc. Mişcarea a fost pe placul luiVictor Ponta care, deşi i-a lăudat calităţile de negociator, a adăugat că sesimte nevoia unei schimbări de garnitură. El a precizat că nu vrea să arunce penimeni peste bord, dar că foştii lideri trebuie să se obişnuiască şi cu planul„doi sau trei”. Surse din partid ne-au dezvăluit că Viorel Hrebenciuc a doritsă se retragă de la şefia grupului din iarnă, dar şi-a schimbat optica după cea fost provocat de fostul deputat PSD, Ioan Munteanu. Acum Hrebenciuc apreferat să facă pasul în spate de la sfârşitul sesiunii legislative pentru anu se spune în toamnă că îi este frică să candideze pentru această funcţie. Interesanteste faptul că, prin renunţarea la această poziţie, strategul PSD pierde,conform Statutului partidului, dreptul de a participa la şedinţele conducerii. „Voiveni la Biroul Permanent Naţional în calitate de invitat. Nu voi lipsi”, ne-aexplicat Viorel Hrebenciuc. Conform acestuia, un posibil succesor la şefiagrupului ar putea fi Mircea Duşa. Cu propunerea strategului PSD trebuie să fie însăde acord şi lupii tineri de la Cameră, care doresc să se aşeze pe scaunul rămasvacant. În iarnă, tinerii din partid au fost principalii contestari ai luiHrebenciuc. Numirea noului lider depinde foarte mult de opţiunea personală alui Victor Ponta, care va avea ultimul cuvânt.

Ilie Sârbu, şef la Senat

O mişcaresimilară se pregăteşte şi la Senat. Liderul grupului, Ioan Toma, un apropiat allui Mircea Geoană, a intrat în dizgraţia noii conduceri care vrea să-lmazilească. O primă lovitură a primit-o la alegerile pentru preşedinţia PSDOlt, unde a fost învins de noua gardă din partid. Surse din conducerea PSDne-au declarat că cele mai mari şanse pentru a deveni liderul grupului de laSenat le are socrul lui Victor Ponta, Ilie Sârbu. Acesta a renunţat să candidezepentru funcţia de vicepreşedinte la Congresul din februarie, a predat şipreşedinţia filialei Timiş, dar îşi doreşte o poziţie-cheie în cadrulSenatului. Surse din partid ne-au declarat că este posibil ca Toma să seîndrepte spre UNPR dacă va pierde şi această poziţie în partid.

Geoană este „compromisul cu PDL”

Ultimeledeclaraţii ale lui fostului preşedinte, Mircea Geoană, care contestă liniapolitică a lui Victor Ponta, a trezit iritare printre susţinătorii noiiconduceri. „Dacă PDL ne va lăsa postul şi ne va cere doar înlocuirea luiGeoană, nu cred că vor fi mari probleme. Ne vom lupta pentru această poziţie,doar dacă cei de la PDL vor şefia Senatului pentru ei”, ne-au declarat sursedin PSD. Liderul pesediştilor a avut în ultima perioadă mai multe contre cuMircea Geoană, despre care a spus public că reprezintă „ultimul compromis alpartidului cu cei de la PDL şi Traian Băsescu”. Tocmai de aceea, pesediştii seferesc să vorbească despre suspendarea preşedintelui, pentru ca Geoană să nu ajungăpreşedinte interimar. „Probabil visează că mai adună câţiva în jurul lui şi-ldau jos pe Ponta, pentru că nu vrea să se alieze cu liberalii”, l-au ironizatcei din jurul preşedintelui PSD. Eventuala debarcare a lui Mircea Geoană dinfuncţia de preşedinte al Senatului i-ar ridica acestuia şi mari problemelocative, deoarece el stă într-o vilă de protocol pe care o va pierde odată cupoziţia de al doilea om în stat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-04-22Parerea ta...

VLAD
16 Iul 2010

Ponta si-a inceput rau mandatul de lider al PSD. Incitat de Iliescu si Nastase, acesta a inceput o miscare de eliminare a celor care il sustin pe Geoana si prevad chiar o eliminare totala a acestuia. Ponta este un incompetent politic si nu va ajunge niciodata la nivelul lui Geoana. El este interesat numai de propria persoana si deja tinteste la postul suprem in stat. Pe de alta parte, este un infumurat, nu accepta sa fie contrazis iar deciziile lui sunt ale unuia care nu cunoaste nimic in politica (a se vedea modul cum a actionat in Parlament cu ocazia numirii unui judecator la curtea Constitutionala cand a facut jocul lui Basescu). Se pare chiar ca Ponta are o intelegere cu Basescu de intr-ajutorare reciproca. Basescu i-a propus lui Nastase postul de prim-ministru iar in contra schimb PSD-ul sa-l sprijine. Ponta este un carierist si confunda interesele partidului cu cele personale. Atata timp cat Ponta va conduce PSD-ul acest partid va pierde in ochii alegatorulor.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz